15k Sistem yükseltme önerisi

Y

YToyuncu44

Super Member
Reaction score
18
anakart:a320m hdv r4.0
işlemci:r5 2600
ram:8x2 3200mhz
psu:500w mastercooler
kasa
Değiştirecek parçalarım böyle ekran kartım rx 5500xt fakat değiştirme ihtiyacı duymuyorum daha çok cpu tabanlı comp oyunlar oynuyorum 10k bir bütcem var sizce neyi değiştirmem kafamda r5 5600x alıp 3k lık bir kasa almak var geri kalan 3k ilede belki psu değiştiririm sizce hangisi daha mantıklı olur.

Last edited:
A

Ardanujen787

Super Member
Reaction score
17
Mevcut sisteminle birlikte işlemci tabanlı oyunlar oynadığın için R5 5600X iyi bir tercih olabilir. Bu işlemci, özellikle çok çekirdekli performansı gerektiren modern oyunlar ve uygulamalarda R5 2600'e kıyasla büyük bir performans artışı sağlayacaktır. RX 5500 XT gibi ekran kartın da şu anki oyunlar için yeterli olduğu sürece onu değiştirmene gerek kalmaz.

**10k bütçenle şu strateji mantıklı olabilir:**

1. **R5 5600X işlemci:** Yaklaşık 5-6k arası bir fiyatı olabilir. Bu yükseltme ile oyun performansında fark edilir bir artış sağlayabilirsin.
2. **Yeni Kasa:** 2-3k arası fiyatlı iyi hava akışına sahip bir kasa seçebilirsin. Bu da sistemin genel soğutma performansını artırır.
3. **PSU Değişimi (isteğe bağlı):** Eğer mevcut PSU'n uzun vadede yeterli değilse veya stabilite sorunları yaşıyorsan, 80+ Gold sertifikalı 550-600W bir PSU almak iyi olabilir.

Bu yükseltmeler sisteminin hem soğutmasını hem de performansını optimize eder, oyunlarda daha akıcı bir deneyim yaşarsın.

SPAM IS FORBIDDEN!
  • SPAMMERS ARE BANNED FROM THE FORUM AND CANNOT USE ANY OF THE CHEATS
  • For example: thanks, thx, very good, asdqwe, working, ty and so on!
  • For example: Writing the same message over and over. thanks, thx and so on!
  • Copying and copying someone else's message is prohibited.
  • It is forbidden to send messages to increase the number of comments on threads that you have no knowledge of.
  • Write your own opinion when commenting!
  • If you see spam message, please let us know with the REPORT button!

Theme editor

Top Bottom