Android Emülator Nedir? En iyi 5 Emülator Programı

S

Shiva

Veteran
Joined
Jul 31, 2019
Messages
4,067
Reaction score
13,322
Location
Berlin
Günümüzde çok sayıda teknolojik aletin insan hayatına girmesi, bu aletler için çeşitli ihtiyaçları da beraberinde getirir. Bazen birden fazla cihazın aynı ekran üzerinde kullanılması gerekebilir. Bu gibi durumlarda ise emülatör adı verilen destek programlar devreye girer. Emülatörler hakkında detaylı bilgiye ulaşmak ve nasıl kullanabileceğinizi anlamak için hazırlanan metindeki bilgileri inceleyebilirsiniz.

Android Emülatör Nedir?

Android emülatör, bireysel olarak kullandığınız herhangi bir bilgisayara, bilgisayarınızı tablet ya da akıllı bir telefona dönüştürmek amacıyla kuracağınız programlara verilen isimdir. Android emülatörler sayesinde kişisel bilgisayarınızı akıllı telefona ya da tablete dönüştürebilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirmek için ise BlueStacks, KOplayer gibi programlar kullanmanız gerekir. Siz de kendi bilgisayarınızı bir tablete dönüştürebilirsiniz.
1609878885849.png

Android emülatör çeşitleri, bilgisayarları ağırlaştırmadan çalışmalıdır. Eğer bilgisayarınızda bir ağırlık oluştuğunu düşünüyorsanız, bu durumda tercih ettiğiniz emülatörü değiştirebilir, daha etkili ve hızlı seçenekleri değerlendirebilirsiniz. Emülatörler, Android oyunlarını bilgisayar üzerinde oynamak isteyen kullanıcılar tarafından ve cep telefonunu ofis tipi projeler için kullananlar tarafından da sıklıkla tercih edilir.

Android Emülatör Ne İşe Yarar?

Android emülatör çeşitleri, bilgisayarınızın akıllı telefona ya da tablet ekranına dönüşmesine olanak tanır. Bilgisayarınız sanal bir cihaz oluşturma işlemi gerçekleştiren Android emülatörler, klavye kısa yollarını, fare, gamepad gibi parçaların tuş bölümlerini eşitlemenize yardımcı olur. Daha iyi bir ekran deneyimi yaşamanıza katkıda bulunan emülatörler, cihaz üzerinde birden fazla ekran kullanmanızı sağlar.

1609878920793.png

Android emülatörler sayesinde bilgisayarınızda Android’in son sürümlerini de kullanabilirsiniz. Her emülatörde çeşitli Android versiyonları kullanılsa da BlueStacks gibi çok sayıda kullanıcı tarafından tercih edilen emülatörler, en yeni sürümleri kullanmanıza olanak tanır. Bazı emülatörler, oyun performansını yükseltmek amacıyla tasarlanmıştır. Emülatörleri hangi amaçla kullanacaksanız, bu amaca hizmet eden programlar seçebilirsiniz.

Kişisel bilgisayarlar için üretilen Android emülatörleri sayesinde Android işletim sistemi için kodlanmış tüm mobil uygulamaları bilgisayarınızda çalıştırabilirsiniz. Bu sayede bilgisayarınızda yeni oyunlar oynayabilir ya da yaşamınızı kolaylaştıran uygulama seçeneklerini deneyimleyebilirsiniz. Android emülatörleri aracılığıyla masaüstü ya da dizüstü bilgisayarlarınızın kullanım alanını genişletebilir ve tüm ihtiyaçlarınızı tek cihaz üzerinden karşılama konforuna ulaşabilirsiniz.

Android Emülatörlerle Hangi Programı Çalıştırabilirim?

Android emülatörler, kolay kurulum avantajı sunan ve genellikle basit bir kullanıcı arayüzüne sahip olan programlardır. Çoğu emülatör, herhangi bir Android cihazıyla hızlı bir şekilde eşleşebilir. Emülatörlerin çoğu Windows uyumlu olarak üretilirken MacOS, Linux gibi işletim sistemlerinde çalışan emülatörler de tasarlanır. Emülatörler aracılığıyla Android’e indirilebilen tüm uygulama, oyun ve programları kullanabilirsiniz.
Android işletim sisteminin bilgisayarlarda çalışmasını sağlayan emülatörler, kullanacağınız emülatörün sürümüyle uyum gösteren tüm mobil uygulamaların cihazınızda açılabilmesine yardımcı olur. Bu noktada dikkat etmeniz gereken nokta, tercih edeceğiniz emülatörün güncel Android sürümleriyle ve yeni uygulamalarla olan uyumudur. Eski bir sürüm kullanmanız durumunda, güncel Android versiyonları için üretilen uygulamaları çalıştırmanız mümkün olmayabilir.

Yeterli sisteme sahip tüm bilgisayarlara kurabileceğiniz Android emülatörleri, bilgisayarınızda mevcut olan işletim sistemiyle uyumlu bir şekilde çalışır. Bu sebeple de bilgisayarınızda hem Android uygulamalarını hem de gerçek işletim sistemini rahatlıkla kullanmanız mümkün olur. Android emülatörlerinin yüksek performansla çalışabilmesi konusunda bilgisayarınızın güncel, hızlı ve yüksek donanımlı olması büyük avantaj sağlar.

En İyi 5 Emülatör Programı

Çok sayıda yazılım firması tarafından üretilen emülatör programları, birbirlerinden farklı özellikleri sayesinde size avantaj sağlar. Emülatör seçerken dikkat etmeniz gereken en önemli noktaların başında ise bilgisayarınızda kullanacağınız Android uygulamalarının türüdür. Çalıştırmak istediğiniz uygulamaya uygun emülatör modelini seçmeniz, maksimum performansa kolayca ulaşabilmenize yardımcı olur. En çok tercih edilen 5 emülatör ise şöyledir.
  • BlueStacks: BlueStacks 3, BlueStacks 4 gibi güncel versiyonları da bulunan ürün, oyunseverlerin en çok tercih ettiği emülatörlerden biridir. Klavye kullanımını destekleyen Bluestacks, kısayollarla oyun performansınızı zirveye çıkarır. Teknik bilgi gerektirmeyen yazılım, herkes tarafından kolayca kurulabilir.
  • Nox: Oyunseverlerin favori emülatörleri arasında yer alan Nox, büyük boyutlu oyunlarda bile etkili bir performans gösterir ve herhangi bir donma problemiyle karşılaşmaz. Klavye, gamepad gibi cihazları destekleyen emülatör, tamamen reklamsız çalışmasıyla da kullanım kolaylığı sağlar.
  • KOplayer: En sevilen Android emülatörleri arasında yer alan KOplayer, tüm Android cihazlarıyla kolayca eşleşebilir. Hafif bir yazılıma sahip olan emülatör, tüm bilgisayarlarda rahatlıkla çalışabilir. Ücretsiz sürümüyle öne çıkan KOplayer, reklam sayısının azlığıyla da dikkat çeker.
  • MEmu: Yüksek özellikleriyle oyunseverlerin büyük beğenisini kazanan MEmu, Android tabanlı oyunları her türlü bilgisayarda oynayabilmenize olanak tanır. AMD ve NVidia desteği bulunan emülatör, Android Lollipop sürümünü temel alır ve bu versiyona uygun oyunların tümünü çalıştırır.
  • Genymotion: En çok kullanılan emülatörlerden biri olan Genymotion, profesyonel oyun ve uygulama geliştiricilerine hitap eder. Geliştirdiğiniz oyun ve uygulamaların performansını masaüstü bilgisayarlarda test etmenizi sağlayan emülatör, Android SDK ve Android Studio ile de uyum gösterir.

BlueStacks Nedir, Ne İşe Yarar?

BlueStack nedir sorusu, pek çok bilgisayar kullanıcısı tarafından sorulur. BlueStacks, Android oyunlarını Windows işletim sistemine sahip bilgisayarlarda oynamak isteyenler için üretilmiş bir Android emülatörüdür. Bilgisayarınızda kusursuz bir oyun deneyimi yaşayabilmenize imkân tanıyan BlueStacks, ücretli ve ücretsiz olmak üzere iki versiyona sahiptir. Ücretsiz versiyonu sponsorlu olan yazılım, reklam içerebilir.

1609879086745.png

BlueStacks nasıl indirilir sorusunun yanıtı son derece basittir. BlueStacks yazılım şirketi tarafından kurulan siteye girdikten sonra BlueStack indir butonuna basmanız, indirme işlemini başlatmanız için yeterlidir. Bilgisayarınıza inen dosyayı çalıştırarak ve kurulum ekranının yönlendirmelerini takip ederek sadece birkaç saniye içinde bilgisayarınıza BlueStacks emülatörünü yükleyebilirsiniz. Yükleme sonrasında hesap açarak BlueStacks kullanımına başlayabilirsiniz.

BlueStack Sistem Gereksinimleri Nelerdir?

  • BlueStacks, Windows versiyonları için özel olarak yazılmış bir emülatör türüdür ve bu sebeple de Windows OS yüklü bilgisayarlara kurulabilir. Emülatörün yükleneceği bilgisayarda ayrıca Intel ya da AMD işlemci seçeneklerinden birinin bulunması gerekir.​
  • Yazılımı yükleyeceğiniz bilgisayarın sabit harddiskinde en az 4 GB boş alan olması, programın çalışması açısından son derece önemlidir. Bilgisayar hafızasındaki boş alan arttıkça, emülatörün performansı da yükselir.​
  • BlueStacks yüklenecek bilgisayarda en az 2 GB RAM bulunması gerekir. Bu noktada dikkat edilmesi gereken konu, RAM ve disk alanının karıştırılmamasıdır. Bilgisayarınızda 2 GB üzerinde disk alanının bulunması, RAM yerine geçmez.​
  • Emülatörün yükleneceği bilgisayarda administrator hesabının açık olması gerekir. BlueStacks, yalnızca administrator hesabına yüklenebilir ve konuk hesaplar üzerinden çalıştırılamaz. Bu sebeple de bilgisayarınızda administrator değilseniz öncelikle bu eksikliği gidermeniz önerilir.​

BlueStacks Dezavantajları Nelerdir?

BlueStacks, en çok kullanılan emülatörlerden olsa da “Bluestacks güvenli mi?” sorusu pek çok kullanıcının aklından geçer. BlueStacks, güvenli bir emülatördür ve bilgisayarınıza zarar vermez. Yazılımın en bilinen dezavantajı ise bilgisayar donanımının yetersiz kalması durumunda, büyük boyutlu oyunlarda ciddi donmalar yaşamasıdır. Bu gibi durumlarla karşılaşıyorsanız Bluestacks benzer programlar arasında tercihte bulunabilirsiniz.

BlueStacks Nasıl Kullanılır?

Bluestack sistem gereksinimi ile sorun yaşamamak adına uygulamayı indirirken kullandığınız Windows sürümüne uygun versiyonu seçmeye özen göstermeniz gerekir. Kurulum işlemlerinden sonra sistem üzerinde hesap açarak ve BlueStacks sanallaştırma işlemlerini gerçekleştirerek kullanmaya başlayabilirsiniz. Ürünün kullanışlı arayüzü sayesinde oynayacağınız oyunları rahatlıkla seçebilir, gruplandırabilir ve kullanacağınız oyun cihazlarını emülatöre pratik bir şekilde tanımlayabilirsiniz.
 

Attachments

  • 1609878861294.png
    1609878861294.png
    945.9 KB · Views: 0
SPAM IS FORBIDDEN!
  • SPAMMERS ARE BANNED FROM THE FORUM AND CANNOT USE ANY OF THE CHEATS
  • For example: thanks, thx, very good, asdqwe, working, ty and so on!
  • For example: Writing the same message over and over. thanks, thx and so on!
  • Copying and copying someone else's message is prohibited.
  • It is forbidden to send messages to increase the number of comments on threads that you have no knowledge of.
  • Write your own opinion when commenting!
  • If you see spam message, please let us know with the REPORT button!

Tema düzenleyici

Top Bottom