Android Uygulaması Nasıl Yapılır? Android Uygulama Siteleri Nelerdir?

D

Drenated

Legend Member
Joined
Nov 23, 2019
Messages
1,865
Reaction score
1,517

Android Uygulaması Nedir?

Hayatımıza her geçen gün daha fazla entegre olan mobil cihazlar, yazılımcılar tarafından geliştirilen çeşitli uygulamalarla birlikte pek çok işlemi daha kolay ve pratik hale getirir. Android tabanlı akıllı cihazlarda çalışan bu uygulamalar “.apk” uzantılıdır. Android aplikasyonları Java, C, C++, Assembly, Python ve Make dahil birçok dilde geliştirilir.

Eğitim, spor, müzik, bankacılık işlemleri, görüntülü arama, video ve fotoğraf düzenleme gibi pek çok işlevi yerine getirebilme imkânı sunan Android uygulamalar, akıllı cihazlar aracılığı ile interaktif etkileşim kurabilmenizi sağlar. Android tabanlı cihazların fonksiyonelliğini artırarak birçok soruna ideal bir çözüm getiren bu yazılımlar, ücretli ve ücretsiz olarak çeşitli alternatiflere sahiptir.

Android, basit arayüzü ve erişilebilirlik araçlarıyla kolay kullanım deneyimi sunar. Geniş bir geliştirici topluluğuna sahip olan Android uygulamaları, pek çok kaynaktan indirilebilir. Yazılımcıların internet sitelerinin yanı sıra Google tarafından kurulan ve kurumsal bir uygulama mağazası olan Google Play Store aracılığı ile de çeşitli kategorilerde birçok uygulamayı akıllı cihazınıza yükleyip kurabilirsiniz.

Android Uygulaması Nasıl Yapılır?

Peki Android uygulama nasıl yapılır? Android platformlara uygulama hazırlamak için Java dilini çok iyi bilmeniz önemlidir. Java ile birlikte C, C++ ve Python gibi yazılım dillerini kullanarak yenilikçi fikirlerinizi uygulamalara dönüştürebilirsiniz. Android uygulama hazırlayabilmek için çeşitli kod dillerinin yanı sıra Ecylipse ve Java JDK gibi programların da bilgisayarınızda kurulu olması gerekir.

Tüm bu teknik ve kurulum işlemlerinin ardından yapmanız gereken ilk şey hedef kitlenizi belirlemektir. Daha sonra tasarım, kullanım deneyimi ve özelliklerini belirleyerek Android uygulama yapma işlemlerine başlayabilirsiniz. Ayrıca herhangi bir yazılım diline ihtiyaç duymadan ve program kullanmadan uygulama oluşturabilmenizi sağlayan web siteleri ile çeşitli aplikasyonlar geliştirebilirsiniz.

Android Geliştirici Kimdir?

Android geliştirici, Android tabanlı işletim sistemine sahip olan akıllı cihazlar için uygulama geliştirmekten sorumlu kişilere verilen isimdir. Java dahil pek çok yazılım dillini profesyonel olarak kullanabilen bu kişiler, uygulama tasarlamanın yanı sıra performans sorunlarını teşhis etmek ve yeni uygulamaları optimize ederek işlevselliğini artırmak gibi görevlere sahiptir.

Temel görevi, çeşitli platformlar için gelişmiş uygulamalar tasarlamak olan birçok Android uygulama geliştirici ayrıca arayüz ve performans gereksinimleri hakkında da bilgi sahibidir. Kullanıcıya sunulan aplikasyonlarda ortaya çıkan hataları düzeltebilirler. Müşteri talepleri doğrultusunda güvenilir Java kodları yazabilirler. Satış ekipleri ile iletişim kurarak geliştirilen uygulamanın, hangi Android sürümlerle uyumlu olduğunu kontrol edebilirler.

Android Geliştirici Nasıl Olunur?

Android uygulama yazmak için resmi herhangi bir eğitim mecburiyeti yoktur. Ancak Yazılım Mühendisliği veya Bilgisayar Mühendisliği gibi üniversite bölümlerinden mezun olarak mesleğe ilk adımı atabilir, pek çok mobil aplikasyon geliştirebilirsiniz. Android yazılımı geliştirme dersleri veren çeşitli eğitim akademilerine katılarak hem uygulama geliştirme hem de tasarlama alanında kendinizi yetiştirebilirsiniz.

Android gelişticisi olmak için Android SDK, Eclipse, Android Studio gibi yazılımları kullanabilmeniz gerekir. Bu alanda kendinizi geliştirirken detay odaklı çalışmanız önemlidir. Algoritma ve nesne yönelimli programlama hakkında bilgi sahibi olarak daha iyi bir kullanıcı deneyimi tasarlayabilirsiniz. Ayrıca online kurslar aracılığıyla da Android uygulama geliştirme aşamalarını öğrenebilir, çeşitli örneklerle öğrendiklerinizi pekiştirebilirsiniz.

Android Geliştirme İçin Hangi Programlar Gerekli?

Android uygulama geliştirmek için pek çok programın bilgisayarınızda kurulu olması gerekir. Bu programlardan en önemlileri Ecylipse, Java JDK ve Android SDK’dır. Çeşitli yazılım dillerini kullanarak çalıştırabileceğiniz birçok Android uygulama yapma programı, amaçlarına ve özelliklerine ayrılır. Geliştirdiğiniz uygulamaları test edebilme imkânı sunarak optimizasyon sorunlarına karşı önlem alabilmenize yardımcı olur.

Eclipse

Java için bir geliştirme ortamı sunan Eclipse, bu alanda en çok tercih edilen programlardan biridir. Plug-in adı verilen modülleriyle birçok servisi içinde barındıran yazılım, C ve Python gibi farklı dillerle birlikte de kullanılabilir. Basit bir arayüze sahip olan Eclipse, platform içinde geliştirilen uygulamaları denemek için bir öykünücü (emülatör) kurabilme imkânı verir.

Java JDK

Java dilinde çeşitli uygulamalar kodlayabilme olanağı tanıyan Java JDK, bir geliştirme kitidir. İçerisinde JVM, JRE, Interpreter ve Java Compiler gibi çeşitli kütüphaneleri barındıran yazılım platformu, uygulama geliştirmek için gerekli tüm araçları size sunar. Sadece Java temelli programlar geliştirebilmenize yardımcı olan güçlü altyapısıyla .class uzantılı dosyalar oluşturmanızı sağlar.

Android SDK

Android işletim sistemine sahip cihazlar için çeşitli uygulamalar programlayabilmenizi sağlayan Android SDK bir yazılım geliştirme kitidir. Aplikasyonlarınızı çok daha rahat bir şekilde tasarlayabilmeniz için geliştirilmiştir. Yazdığınız uygulamaları test edebilme, düzenleyebilme ve farklı sürümler için optimize edebilmenizi sağlar. Android cihazlar için bir uygulama geliştirirken diğer programlarla birlikte Android SDK mutlaka kullanılmalıdır.

Ücretsiz Android Uygulama Yapma Sitesi

Farklı alanlarda pek çok aplikasyon geliştirebilme imkânı veren birçok Android uygulama yapma sitesi, kullanışlı arayüzleri ve şablonlarıyla tüm teknik işleri daha pratik hale getirir. Herhangi bir yazılım dili ve program bilgisine sahip olmadan kullanabileceğiniz platformlar, gelişmiş özelleştirme seçenekleriyle birkaç adımda uygulama oluşturup yayınlayabilme olanağı tanır.

AppsGeyser

Ücretsiz Android uygulama yapma sitelerinden biri olan AppsGeyser, herhangi bir yazılım bilgisi gerektirmeden adım adım aplikasyon oluşturabilme imkânı tanır. Tasarım aşamasında yapılan değişikleri anında test edebilme olanağı veren platform, uygulamanızın kullanım istatistiklerini de sizinle paylaşır. Hızlı ve güvenilir altyapısıyla iyi bir deneyim sunan AppsGeyser, basit bir arayüze sahiptir.
Eğlence, blog, günlük yaşam, oyun, iş, kültür ve sanat alanları için 35’ten fazla ücretsiz şablon sunan AppsGeyser, uygulamalarınızı nasıl oluşturacağınız ve yayınlayacağınız hakkında bilgiler de içerir. Tamamlanmış bir APK dosyasını 30 saniye içinde oluşturarak yayımlayabilmenizi sağlayan platform, birkaç saat içinde kendi uygulamanızı tasarlayıp kullanıma sunma imkânı verir.

AppYet

Kodsuz Android uygulama yapma siteleri arasında yer alan AppYet, profesyonel aplikasyonlar geliştirebilme olanağı tanır. RSS ve Atom ile çalışabilen altyapısıyla web sitelerinizi bir uygulamaya dönüştürebilme imkânı verir. Ayrıca uygulama içi ses ve video oynatabilmenizi sağlayan AppYet; YouTube, WordPress, Blogger, Medium, Twitter gibi çeşitli platformları destekler.
Çevrim dışı çalışabilen Android uygulamaları geliştirebilme fırsatı sunan AppYet, özelleştirilebilir şablonlarıyla da tasarım işlemlerinizi kolaylaştırır. Ayrıca senkronizasyon ayarı yapabilmenizi sağlayan platform, pek çok modül ile birlikte menü tasarımı yapabilme olanağı tanır. Aplikasyonunuza AdMob ekleme imkânı da sunan AppYet, oluşturduğunuz APK dosyasını birkaç dakika içinde e-posta adresinize gönderir.

Create My Free App

Büyük ve küçük işletmeler dahil pek çok alana özgü Android uygulamalar geliştirebilmenize yardımcı olan Create My Free App, dinamik çözümler sunarak 3 adımda aplikasyon oluşturabilmenizi sağlar. Tamamen ücretsiz olan platform, yayınladığınız uygulamaları istediğiniz zaman düzenleyebilme imkânı verir. Farklı Android sürümlerine göre aplikasyonlarınızı güncelleyebilme ve optimize edebilme olanağı tanır.
İş, e-ticaret, etkinlik, restoran gibi pek çok alanda uygulama geliştirebilme imkânı veren Create My Free App, kullanıma hazır şablonlarıyla ürün ve hizmetlerinizi müşterilerinize sunabilmenizi sağlar. Herhangi bir kodlama bilgisine ihtiyaç duymadan kolaylık kullanabileceğiniz bir arayüze sahip olan platform, çevrim dışı çalışabilen uygulamalar da tasarlayabilme olanağı verir.

Appy Pie AppMakr

Daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunmak için bünyesinde pek çok özellik barındıran Appy Pie AppMakr, uygulamanızı çok dilli bir şekilde hazırlayabilme imkânı verir. Ayrıca aplikasyonunuza bildirim gönderme fonksiyonu ekleyebilme olanağı tanıyan platform, basit arayüzüyle kolay kullanım deneyimi sunar. Uygulamanıza navigasyon özelliği ekleme imkânı da veren Appy Pie AppMakr, ücretsizdir.
Android uygulama yapma program ve yazılım dili bilgisine sahip olmadan istediğiniz türde bir aplikasyon oluşturabilme fırsatı veren Appy Pie AppMakr, canlı ön izleme seçeneğiyle tasarım işlemlerinizi kolaylaştırır. Chatbot entegrasyonu ile de müşterilerinizle etkileşim kurma olanağı sunan platform, 3 adımda kolaylıkla Android uygulaması geliştirebilme imkânı verir.

Mobincube

Sürükle bırak mantığıyla iş uygulamalarından eğitime sağlıktan eğlenceye istediğiniz türde bir Android uygulaması geliştirebilme imkânı sunan Mobincube, basit bir arayüze sahiptir. Geniş şablon seçeneğiyle aplikasyonunuzun nasıl görüneceğine karar verme olanağı tanır. Özelleştirme seçenekleriyle de ön plana çıkan platform, herhangi kod dili bilmeden uygulama hazırlama imkânı sunar.
Türkçe dil seçeneğine de sahip olan Mobincube, ücretsizdir. Herhangi bir indirme limiti koymayan platform ayrıca mobil mağazalar oluşturabilme olanağı tanır. Uygulama içindeki her ayrıntıyı özelleştirebilme imkânı verir. Video ve ses gibi pek çok dosyayı çalıştırır, özgür bir içerik akışı sunar. Ayrıca uygulama içine çevrim içi haritalar ekleyebilmenizi sağlar.
 
M

mrcgzy

Hayat Bir Zulümse Ver Mermiyi Gülümse...
Super Member
Joined
Mar 19, 2022
Messages
163
Reaction score
13
Tesekkurler faydali bir konu
 
SPAM IS FORBIDDEN!
  • SPAMMERS ARE BANNED FROM THE FORUM AND CANNOT USE ANY OF THE CHEATS
  • For example: thanks, thx, very good, asdqwe, working, ty and so on!
  • For example: Writing the same message over and over. thanks, thx and so on!
  • Copying and copying someone else's message is prohibited.
  • It is forbidden to send messages to increase the number of comments on threads that you have no knowledge of.
  • Write your own opinion when commenting!
  • If you see spam message, please let us know with the REPORT button!

Tema düzenleyici

Top Bottom