Bilgisayarınızı 6 Adımda Hızlandırın

S

Shiva

Admin
Reaction score
13,757
Bilgisayarımı hızlandırabileceğim bir çok yöntem var. Şimdi anlatacaklarım bunlardan bir kaç tanesidir.

A-Gereksiz dosyaları silerek hızlandırmak
Açıklama:Gereksiz dosyaları silerek bilgisayarımızı hızlandırabiliriz.Sildğimiz programların,oyunların kalan dosyaları yada bazı gereksiz dosyalar bilgisayarımızı oldukça yavaşlatabilir.
Bende bunun için gereksiz dosyaları silecek programların listesini çıkardım
smile.gif

1-CCleaner:Bu program başlıktada belirttiğim gibi gereksiz dosyaları siler ve bilgisayarımızı hızlanıdırır.Programın Türkçe dil desteği vardır.İnternet geçmişini temizler ve regedit üzerindeki hataları düzeltir.

2-Wise Disk Cleaner:Bu programda gereksiz dosyaları siler örneğin sistem kayıt dosyaları gereksiz dosyaları siler ve bilgisayarımızı hızlandırır.Türkçe dil desteği vardır.

B-Başlangıç programlarını devre dışı bırakın! : Windows Görev Yöneticisindeki başlangıç programlarını seçerek devre dışı bırakın.

C-Virüs gibi yazılımları tarayın:Biliyorsunuzki gün geçtikçe zararlı yazılımlar artıyor ve bilgisayarımıza kadar geliyor.Bu bilgisayarımızın yavaşlamasına, çökmesine neden olabilir. O yüzden tedibir almalıyız. Ve bunun için iyi programlar var. İşte bunlardan bazıları;

1-Eset Nod 32: Bu anti-virüs programı en iyilerinden birisi paralı ama ücretsiz versiyonunuda 30 günlük kullanabilirsiniz.Kullanımı çok basit olan bu program virüs tehditine,gereksiz dosyalara,internet bankacılığı yapanlara yardımcı olan bir programdır.

2-Kaskpersky: Bu da eset nod32'ye benzeyen kullanışlı bir anti-virüs programı bununda amacı virüsleri tarayıp silmektir.

D-Animasyonlarınızı kapatın:Evet bazen oyun oynarken kasma,donma gibi şeyler hissedersiniz.Bunu gidermek için animasyonlarınızı kapatın.Nasıl yapılacağını bilmiyorsanız şöyle;

Bilgisayarım>Özellikler>Gelişmiş Sistem Ayarı>En iyi performans için

bunları yapıp kaydettiğinizde animasyonlarınız kapanır, kısıtlanır.

E-Güç ayarlarınızı değiştirin: Bunu yaparak sisteminizi hızlandırabilirsiniz.

Denetim Masası > Güç seçenekleri > Ek planları göster > Yüksek performans diyerek yapabilirsiniz.

F- Kullanmadığınız programları kaldırın !: Evet son aşamamızda bu. Kullanmadığımız programları denetim masasından kaldırarak hem kullandığımız alan azalır hemde performansta kazanç sağlarız.

Denetim Masası > Programları kaldırın > Kullanmadığınız Programlar.

O

omertr

Banned Member
Reaction score
12
benim yeni formatladım gerek varmı

SPAM IS FORBIDDEN!
  • SPAMMERS ARE BANNED FROM THE FORUM AND CANNOT USE ANY OF THE CHEATS
  • For example: thanks, thx, very good, asdqwe, working, ty and so on!
  • For example: Writing the same message over and over. thanks, thx and so on!
  • Copying and copying someone else's message is prohibited.
  • It is forbidden to send messages to increase the number of comments on threads that you have no knowledge of.
  • Write your own opinion when commenting!
  • If you see spam message, please let us know with the REPORT button!

Theme editor

Top Bottom