- Topics
- 443
- Reaction score
- 111
Döngüler, programlama algoritmalarının temel deyimlerinden bir tanesidir. Bir dizi işlemi bir veya daha fazla kez tekar etmek için döngüler kullanılmaktadır. Bu yazıda C# dili ile for döngüsü kullanımını açıklayıp, for döngüsüne örnekler vereceğiz. Her hangi bir C# editörü ile aşaıdaki kodları kopyalayıp çalıştırabilirsiniz. (Ben Visual Stuio ile for döngüsü kullanımı ve örneklerini hazırladım)
C# for döngüsü yazım kuralı:
başlangıç : döngünün hangi sayıdan başlayacağını belirtir.
şart: başlangıç değerindeki değişken belirtilen şartı sağladığı sürece döngü tekrar eder. Döngüden çıkış da şart sağlanmadığında gerçekleşir.
adım: başlangıç değerinin göre artım yada azalımı ifade eder.
C# for Döngüsü Örnekleri
for döngüsü kullanımını anlatan basit, orta ve zor olmak üzere çeşitli zorluk seviyelerine uygun toplam 20 örnek bulunmaktadır.
Örnek 1: Ekranda 10 kez Merhaba Dünya yazdıran Console Örneği
Örnek 2: Kullanıcının girdiği metni 10 kez alt alta yazdıran Console örneği
Örnek 3 : 0′ dan 10′ a kadar olan sayıların toplamını bulan program
Örnek 4: Klavyeden girilen bir sayıya kadar tek sayıların ve çift sayıların toplamını bulan program
Örnek 5: a dan z ye kadar olan harfleri ekrana yazdıran program
C# for döngüsü yazım kuralı:
Code:
|
şart: başlangıç değerindeki değişken belirtilen şartı sağladığı sürece döngü tekrar eder. Döngüden çıkış da şart sağlanmadığında gerçekleşir.
adım: başlangıç değerinin göre artım yada azalımı ifade eder.
C# for Döngüsü Örnekleri
for döngüsü kullanımını anlatan basit, orta ve zor olmak üzere çeşitli zorluk seviyelerine uygun toplam 20 örnek bulunmaktadır.
Örnek 1: Ekranda 10 kez Merhaba Dünya yazdıran Console Örneği
Code:
| |
Örnek 2: Kullanıcının girdiği metni 10 kez alt alta yazdıran Console örneği
Code:
|
Örnek 3 : 0′ dan 10′ a kadar olan sayıların toplamını bulan program
Code:
|
Örnek 4: Klavyeden girilen bir sayıya kadar tek sayıların ve çift sayıların toplamını bulan program
Code:
| |
Örnek 5: a dan z ye kadar olan harfleri ekrana yazdıran program
Code:
| |