cpu kullanımı 100

demise0131

Confirmed Memb.
Topics
8
Reaction score
3
arkadaşlar görev yöneticisi kapalıyken bilgisayar bayya kasıyor görev yöneticisini açtıgımda 1 sn falan cpu %100 kullanılıyor diyor sonra hemen geri 3 e düşüyor ve bilgisayar rahatlıyor bu neyden kaynaklı olabiir virüs taraması yaptım ama hiç birşey bulunamadı bu virüsü nasıl kaldıra bilirim

NaneliSakız

Ultra Member
Topics
20
Solutions
2
Reaction score
107
Process Hacker isimli programı indir bir yükle bakalım. Bu dediğim program fake bir görev yöneticisi (fake task manager).
yüklediğin zaman programı aç, aynı görev yöneticisi gibi bir ara yüzü var. Güzel tarafı çalışan programları detaylı olarak görebiliyorsun. Yani örneğin bir virüs yerin dibine dahi girse onu bulabiliyorsun. Bulduğun zaman karşısında yüksek bir değer yazar sistemi en çok kullanan gibisinden. Ben böyle bir virüs yakaladım manuel olarak virüsün nerede yüklü olduğunu gördüm, teker teker açtım ve sildim. Sonra çerez dosyaları falan sildim. Pc yi yeniden başlattım mis gibi oldu.

demise0131

Confirmed Memb.
Topics
8
Reaction score
3
Process Hacker isimli programı indir bir yükle bakalım. Bu dediğim program fake bir görev yöneticisi (fake task manager).
yüklediğin zaman programı aç, aynı görev yöneticisi gibi bir ara yüzü var. Güzel tarafı çalışan programları detaylı olarak görebiliyorsun. Yani örneğin bir virüs yerin dibine dahi girse onu bulabiliyorsun. Bulduğun zaman karşısında yüksek bir değer yazar sistemi en çok kullanan gibisinden. Ben böyle bir virüs yakaladım manuel olarak virüsün nerede yüklü olduğunu gördüm, teker teker açtım ve sildim. Sonra çerez dosyaları falan sildim. Pc yi yeniden başlattım mis gibi oldu.
dedigin gibi yaptım ama yüksek degerli birşer bulamadım 277 mb kullanan birşey var oda defender diyor sence defender olabilirmi gercekten yoksa ismini bilerekmi öyle yaptılar acaba

NaneliSakız

Ultra Member
Topics
20
Solutions
2
Reaction score
107
dedigin gibi yaptım ama yüksek degerli birşer bulamadım 277 mb kullanan birşey var oda defender diyor sence defender olabilirmi gercekten yoksa ismini bilerekmi öyle yaptılar acaba
Yıllarca defender kullandım. Lakin sistemi %100 kullanmamıştı. En sonunda kaldırdım zaten arka planda boş yere ram kullanıyor.

demise0131

Confirmed Memb.
Topics
8
Reaction score
3
Yıllarca defender kullandım. Lakin sistemi %100 kullanmamıştı. En sonunda kaldırdım zaten arka planda boş yere ram kullanıyor.
zaten %100 degil efendim 277 mb kullanıyor yani sistemi o denli zorliyacak birşey en az 1 gb kullanmalı diye düşünüyorum

kayraqewqeqw

Confirmed Memb.
Reaction score
2
knk ilk öncelikle her başlttıgında arkada açılan oto uygulamalar var onları kapat istersen birde ilk açıldıgında 1 dakikaya yakın bekle bilgisyar kendine gelsin direk zorlanır görev yöneticisini aç ondan sonra düzelir yada yapmak istemiyorum ddersen git direk format at aynısı oluyorsa gine sistem dar boğaz yapıyor olabilir