Instagram Karanlık Mod Nasıl Yapılır?

D

Drenated

Legend Member
Joined
Nov 23, 2019
Messages
1,865
Reaction score
1,517
Günümüzde akıllı telefonlar bir hayli gelişti ve bu gelişmelerin sonunda uygulama geliştiricileri de kullanıcıların istek ve şikayetleri doğrultusunda uygulamaları bir hayli geliştirdi. Günümüz uygulamalarının güncel trendlerinden biri ise “karanlık mod” halk arasındaki tabiriyle “koyu tema” Karanlık modun çıkma nedeni kullanıcıların gece kullanımlarında beyaz ışığın yüksek parlaklığı ve göz yorgunluğuna sebebiyet vermesinin önüne geçebilmekti. Uygulama arka planındaki beyaz fon yerine siyah bir arkaplan fikri çoğu kullanıcının beğenisini topladı. Bu durumu birçok kullanıcı gece modundan ziyade bir tema olarak görüp gece gündüz kullanmaya başladı.

Uygulama geliştiricileride bu duruma sessiz kalmayarak başta youtube olmak üzere birçok geliştirici bu temayı uygulamalarına entegre etmiş bulunmakta. Instagram’da bu trendi yakalayan uygulamalardan birisi ancak instagram şuan için android cihaz sahiplerine normal uygulama ayarları üzerinden böyle bir imkan tanımamaktadır fakat birçok kullanıcı bu durumdan habersiz olduğu için koyu tema kullanan instagram kullancılarını gördükten sonra İnstagramın ayarlar kısmına giriyor fakat herhangi bir koyu tema ya da görünümü değiştir seçeneği bulamıyor. Bu sebepden olacak ki kullanıcıların aklına ilk gelen soru “instagramda karanlık mod nasıl yapılır” sorusu bizde elimizden geldiğince konuyu detaylandırarak android ve ios olmak üzere iki başlıkta anlattık.



instagram dark mode

Android Cihazlarda Instagram Karanlık Mod Yapma


Android cihaz sahibiyseniz eğer ilk olarak bilmeniz gereken android sürümünüzün (Android Pie (9.0) olup olmadığı eğer android cihazınızın sürümü 9.0 değilse hemen üzülmeyin eğer ki cihaz ayarlarınızda gece modu veya karanlık mod bulunuyorsa (özellikle eski samsung cihazlarda bu mod bulunmakta) sizde bu durumdan faydalanabilirsiniz..

Android sürümünüzü öğrenmek için ise ilk olarak telefon ayarlarına girin ardından “telefon hakkında” kısmına tıklayın daha sonra ise yazılım bilgileri diyerek android sürümünüzü öğrenebilirsiniz. Telefonunuzda Gece modu olup olmadığını öğrenmek için ise yine telefonunuzun ayarlar kısmına tıklayarak “ekran ve parlaklık” seçeneğine tıklayın önünüze gelen ekranda karşınıza gece modu veya karanlık mod olarak çıkabilir.Gece modunu seçtikten sonra sizde android sürümünüz (Android Pie (9.0) olmasa dahil instagram karanlık modu kullanabilirsiniz. Tüm kontrollerinizi yaptıysanız ve herşey yolunda gidiyor ise anlatmaya başlıyorum.

-İlk olarak cihaz menümüzden google play store giriyoruz ve sol üstteki üç çizgiye tıklayarak uygulamalarım kısmına giriyoruz instagramı buluyor ve tıklıyoruz (eğer iki hesap kullanıyorsanız instagramı indirdiğiniz hesaba geçip öyle girin aksi takdirde play store beta katılımınızı kabul etmeyecektir).

-Uygulamayı play storedan bulduktan sonra alt tarafta betaya katıl seçeneğini göreceksiniz.

–Betaya katıla tıkladıktan sonra bir15-20 dk arasında bekleme süreniz olacaktır. (internet ve cihaz hızınıza bağlı olarak bu süre sizde daha kısa veya daha uzun olabilir) daha sonra ise tekrardan play store’a giriyoruz ve sol üstten üç çizgiye basarak uygulamalarıma giriyoruz.

-Instagram’a güncelleme geldiğini fark edeceksiniz. Uygulamanın güncellemesini yapıp telefonunuzun ayarlarına girin sonrasında ise ekran ve parlaklık kısmından gece modunu aktif edin.

-Karanlık modu artık kullanmaya başlayabilirsiniz.

-Karanlık modu sizi rahatsız eder ve eski beyaz arkaplana dönmek isterseniz kapatmak için telefon ayarları ekran ve parlaklık kısmından gece modunu kapatabilirsiniz.


android karanlık mod
android gece modu
Dikkat instagram betaya katıldığınız zaman uygulama sürümü henüz geliştirme aşamasında olduğu için uygulamada çökmeler veya donma sorunları yaşayabilirsiniz. Bu tür bir sorun yaşarsanız ve uygulamayı eski haline geri döndürmek isteseniz tekrar google play store’a girerek instagram uygulamasını tıklayın ardından biraz aşağıda betaya katıl seçeneğine tıkladığınız yerde betadan ayrıl seçeneğini göreceksiniz betadan ayrıl seçeneğine tıklayın daha sonra ise uygulamaya tekrar güncelleme gelecek uygulamalarımdan instagramı tekrar güncelleyerek eski orjinal sürüme geri dönebilirsiniz.

iOS Cihazlarda Instagram Karanlık Mod Yapma
Apple kullanıcıları ise bu konuda şanslı, apple kullanıcıları için herhangi bir beta katılım şartı bulunmamakta yapmanız gereken ise çok basit.

-İlk olarak İOS 13.0 veya dahe yeni sürüm sahibi bir apple cihazınız olmalı daha sonra yapacaklarınız ise oldukça basit.

-Cihazın ayarlar menüsüne gidin.

-Ekran ve Parlaklık menüsüne tıklayın.

-Açılan menüde koyu modu seçin ardından koyu tema instagramın keyfini çıkartın.


Uygulamayı eski haline geri döndürmek isterseniz eğer yapmanız gereken çok basit. Cihazınızın ayarlar menüsünden ekran ve parlaklığı seçip koyu mod yerine açık modu seçtiğiniz zaman uygulama eski haline geri dönecektir.​
 
SPAM IS FORBIDDEN!
  • SPAMMERS ARE BANNED FROM THE FORUM AND CANNOT USE ANY OF THE CHEATS
  • For example: thanks, thx, very good, asdqwe, working, ty and so on!
  • For example: Writing the same message over and over. thanks, thx and so on!
  • Copying and copying someone else's message is prohibited.
  • It is forbidden to send messages to increase the number of comments on threads that you have no knowledge of.
  • Write your own opinion when commenting!
  • If you see spam message, please let us know with the REPORT button!

Tema düzenleyici

Top Bottom