İşlemci fan hızı ayarlama

A

afgankacagi

Active Member
Joined
Nov 12, 2022
Messages
45
Reaction score
2
https://www.hepsiburada.com/frisby-...-uyumlu-p-HBCV00000H6EYA?magaza=Fay-Teknoloji bu işlemci fanına sahibim. Giriş 4 pinli.
İntel H55 anakartım var eski baya işlemci fanı alalı 5 gün olmasına rağmen stok fan gibi çok ses çıkarıyor full rpm çalışıyor herhalde. Anakarta bağlı. SpeedFan ile hızını düşürmeyi denedim fanı algılamıyor anakart üzerinden de denedim ama anakart desteklemiyor. Fanın hızını nasıl düşürebilirim bir çözüm yolu var mı?
 
L

Lady Darknes

ladyofdarknes
Legend Member
Joined
Mar 23, 2021
Messages
1,385
Reaction score
460
Location
Suriye
Merhaba, İşlemci fanının hızını düşürmek için birkaç çözüm yolu biliyorum.

  1. BIOS ayarlarını değiştirin: Anakartınızın BIOS'unda fan hızını düzenleyebileceğiniz bir ayar olabilir. BIOS'a erişmek için bilgisayarınızı yeniden başlatın ve BIOS giriş tuşuna (genellikle Del, F2 veya F10 tuşu) basın. BIOS ayarlarınızı kontrol edin ve fan hızını düşürmek için bir seçenek varsa ayarlayın.
  2. Yeni bir fan alın: Eğer fan hızını BIOS ayarlarından veya yazılım kullanarak düşüremiyorsanız, daha sessiz bir fan satın alabilirsiniz. Düşük RPM değerine sahip sessiz fanlar bulabilirsiniz. Yeni bir fan satın alırken, fanın anakartınızla uyumlu olup olmadığını kontrol edin.
  3. Fan düzenleyici kullanın: Fan düzenleyici, fan hızını düzenlemenize olanak sağlayan küçük bir cihazdır. Fan düzenleyicileri, fanın güç kaynağına bağlanır ve fanın hızını düzenleyebilmeniz için ayarlayabileceğiniz bir döner düğme veya diğer kontrol mekanizmaları sağlar.
  4. Anakart fan konektörünü değiştirin: Anakartınızda fan kontrolü desteklemeyen bir konektör kullanıyorsanız, fanı farklı bir konektöre bağlayabilirsiniz. Örneğin, fanınızın 4 pinli bir konektöre sahip olduğunu söylediniz, ancak anakartınız sadece 3 pinli konektörler destekliyorsa, fanı 3 pinli bir konektöre bağlamak fan hızını düzenleme şansınızı artırabilir.

Lütfen, fanı düşük hızda kullanırken işlemci sıcaklıklarını ve performansını takip etmeyi unutma. Eğer işlemci aşırı ısınıyor veya performansında bir düşüş yaşıyorsanız, fan hızını artırmayı veya farklı bir soğutmak için çözüm aramayı düşünmelisiniz.
 
A

Anonim21

Ultra Member
Joined
May 26, 2023
Messages
367
Reaction score
16
Kanka anakartın civarından düşürebilirsin ama düşürmedi tavsiye etmiyorum çünkü onlar fabrika ayarları sen onun üstünü veya altını yaptığında o senin pcsinin ömrünü azaltabilir
 
SPAM IS FORBIDDEN!
  • SPAMMERS ARE BANNED FROM THE FORUM AND CANNOT USE ANY OF THE CHEATS
  • For example: thanks, thx, very good, asdqwe, working, ty and so on!
  • For example: Writing the same message over and over. thanks, thx and so on!
  • Copying and copying someone else's message is prohibited.
  • It is forbidden to send messages to increase the number of comments on threads that you have no knowledge of.
  • Write your own opinion when commenting!
  • If you see spam message, please let us know with the REPORT button!

Tema düzenleyici

Top Bottom