Welcome, Visitor!

Hello, we are really happy that you have reached us. However, since you are viewing the forum as a visitor, you cannot benefit from many features of the forum. How about taking advantage of all the features exclusive to our members by registering? You can register right now, taking just 2 minutes of your time. We would love to see you among us.

Laptopumda Yaşanan Aniden FPS Düşüşü.

S

SxReal

Confirmed Memb.
Reaction score
11

Öncelikle Merhabalar.

Sizlerden, uzun süredir yaşadığım bir sorun hakkında yardım istiyorum. Laptopumda oyun oynarken bir anda FPS'im yerlere iniyor. Aradan yaklaşık 30 saniye geçtikten sonra normale dönüyor, bir 30 saniye daha geçtikten sonra yine FPS 1'e kadar iniyor, ve bu şekilde tekrar ediyor. Normalde her bilgisayarın kaldıracağı oyunlarda bile (LOL, GTA San Andreas gibi) bu sorun yaşanıyor. Laptop, Sadece Discord'a girmeme rağmen aşırı derecede ısınmaya başlıyor. Sadece oyunlar değil, direkt olarak sistem kasmaya başlıyor. Laptop virüs kapmış olabilir diye sıfırladım, sıfırladım vee sıfırladım. Fakat çözüm olmadı. Laptopu aldığım günden beri aynı sorun. Sorunu 2 senedir sorunu çözemiyorum, tamirci bile çözemiyor. Her çözüm yolunu tek tek denedim, fakat nafile. Yardımcı olursanız çok sevinirim...

Sistemim;
  • İşlemci: AMD Ryzen 3 3200U
  • Ekran Kartı (2 tane): AMD Radeon Vega 3 Graphics & Amd Radeon 530 Series
  • RAM: 8GB (2GB'si ekran kartına paylaşımlı, yani kullanılabilir 6GB)
  • Depolama: Kingston 480 GB A400 SSDNow SATA 3.0
  • Laptop Marka: HP
  • DirectX 12
  • İşletim Sistemi: Windows 10 Pro
Laptop Hakkında Ayrıntılı Bilgi İçin Tıklayınız

İLK HALİ:
1.png

ARADAN 1-2 DAKİKA GEÇTİKTEN SONRA:
2.png

Yardım Eden Herkese Şimdiden Teşekkür Ederim. :)

Last edited by a moderator:
1

125800arda

Super Member
Reaction score
7
bendede i5 11400f rtx 3050 ti 8 gb ram laptop var drop yiyebiliyor ama bu kadar düşmüyor 220 230 dan 180 160 a düşüyor sistemden kaynaklı bi sorudna olabılır son yüklediin bi programın artkada çalısmasından dolayıda olabılır temiz bi format atıp tekrar denemeni öneririm

M

meteh

Active Member
Reaction score
1
knk oyuncu laptopları hepsi öyle bende var hep ısınıyo soğutucu almanı tavsiye ederim ram yükselte bilirisn oyuncu pc 6gm tam çok az

S

SxReal

Confirmed Memb.
Reaction score
11
laptobunu jarza takıp denermisin
Laptopu her zaman şarjda kullanıyorum, hiç bir zaman çıkartmam şarjdan.
bendede i5 11400f rtx 3050 ti 8 gb ram laptop var drop yiyebiliyor ama bu kadar düşmüyor 220 230 dan 180 160 a düşüyor sistemden kaynaklı bi sorudna olabılır son yüklediin bi programın artkada çalısmasından dolayıda olabılır temiz bi format atıp tekrar denemeni öneririm
İnan bana belki de 6-7 kere format attım temizinden, hatta daha 2 gün oldu format atalı ama hala aynı.

KNK Son indirdiğin Şeyi Knotrol Etmeni Öneririm
Son indirdiğim sadece oyunlar var. Onlar da steam üzerinden olduğu için sıkıntı çıkarmaz. Zaten format atalı 2 gün oldu.

A

Ayazi

Super Member
Reaction score
41
Laptopu her zaman şarjda kullanıyorum, hiç bir zaman çıkartmam şarjdan.

İnan bana belki de 6-7 kere format attım temizinden, hatta daha 2 gün oldu format atalı ama hala aynı.

Son indirdiğim sadece oyunlar var. Onlar da steam üzerinden olduğu için sıkıntı çıkarmaz. Zaten format atalı 2 gün oldu.
ctrl shift windows logosu b tuşlarına aynı anda basarmısın

S

SxReal

Confirmed Memb.
Reaction score
11
ctrl shift windows logosu b tuşlarına aynı anda basarmısın
Bu tuş kombinasyonu ekran kartını yeniler. Zaten bilgisayarı her yeniden açtığında bu otomatik olarak gerçekleşir. Çözüm olmadı.

SPAM IS FORBIDDEN!
  • SPAMMERS ARE BANNED FROM THE FORUM AND CANNOT USE ANY OF THE CHEATS
  • For example: thanks, thx, very good, asdqwe, working, ty and so on!
  • For example: Writing the same message over and over. thanks, thx and so on!
  • Copying and copying someone else's message is prohibited.
  • It is forbidden to send messages to increase the number of comments on threads that you have no knowledge of.
  • Write your own opinion when commenting!
  • If you see spam message, please let us know with the REPORT button!

Theme editor

Top Bottom