Merhaba son yaşanan deprem için bağış konusu.

L

Lady Darknes

ladyofdarknes
Legend Member
Joined
Mar 23, 2021
Messages
1,385
Reaction score
460
Location
Suriye
Son zamanlarda yaşanan ülkemizde yıkıcı sonuçlara yol açan Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 10 ilde büyük yıkıma yol açtı. "Asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremler nedeniyle binlerce bina yerle bir oldu. Depremdeki ölü sayısı ise artıyor. Depremin ilk saatlerinden itibaren yurdun dört bir noktasından bölgeye ekipler sevk edilirken, enkaz altındakileri arama-kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Peki biz burda otururken ne yapmalıyız?

Bizler, oturduğumuz yerlerden depremzedelere yardım etmek için birçok farklı şekilde destek olabiliriz. İşte yapabileceklerimiz:

  • Bağışta bulunmak: Depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için yardım kuruluşlarına maddi destekte bulunabilirsiniz. Güvenilir kuruluşları araştırmak ve para bağışının doğru yerlere ulaştığından emin olmak önemlidir.

  • Gönüllü olmak: İhtiyaç sahibi olanlara yardım etmek için gönüllü olabilirsiniz. Ancak, bu seçeneği tercih ederken yetkili kurumlarla bağlantı kurmak ve çalışmalarına katılmak en doğru yol olacaktır.

  • Bilinçli olmak: Deprem riski taşıyan bölgelerde yaşayanlar olarak, deprem öncesi alınacak önlemleri ve deprem anında nasıl davranılması gerektiğini bilmek önemlidir. Bu nedenle, yerel yetkililerin ve sivil toplum kuruluşlarının hazırladığı bilgilendirici kaynaklardan yararlanabilirsiniz.

  • Sosyal medya paylaşımları: Deprem sonrası bölgede yaşayanların ihtiyaçları hakkında bilgi edinmek ve yardım çağrılarına cevap vermek için sosyal medyayı kullanabilirsiniz. Ancak, paylaşımların güvenilirliği ve gerçekliği konusunda dikkatli olunmalıdır.

  • Sevdiklerinize destek olmak: Depremler, insanların yaşamlarını etkileyebilecek kadar yıkıcı olabilir. Depremlerden etkilenen yakınlarınızla iletişim kurarak, moral ve duygusal destek sağlayabilirsiniz.

Peki nerelerden Bağışta Buluna biliriz?

AFAD SMS İLE YARDIM

AFAD SMS ile bağışın nasıl yapılacağını; "Kampanyaya destek vermek isteyen vatandaşlarımız, “DEPREM” yazarak 1866’ya SMS gönderebilecek (01 Ocak 2023 tarihi itibariyle SMS bedeli: 20 TL'dir) ya da aşağıda yer alan hesap numaraları üzerinden bağış yapabilecektir." cümleleriyle aktardı.

KIZILAY'A SMS YARDIM

Kızılay, deprem bölgelerine maddi destek vermek isteyenler için SMS ve hesap numaralarını paylaştı. Bağış yapmak isteyenler DEPREM yazıp 2868’e SMS göndererek 15 TL yardımda bulunabiliyor.


AFAD İBAN BİLGİLERİ

Ahbap Derneği Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

İhtiyaç sahibi vatandaşlar; dernek yardımlarına derneğe ait olan resmi internet sitesi üzerinden başvurabiliyorlar.

Ana sayfanın hemen sağ üst köşesinde yer alan ‘Yardım Talep Et’ butonuna tıklanarak, yardım başvurusu oluşturulabiliyor.

Vatandaşların yardımlara başvurabilmeleri için öncelikle siteye üye olmaları gerekiyor.

Siteye üye olmak içinse sayfanın sağ üst kısmındaki Üyelik butonuna tıklamak ve Kayıt işlemini gerçekleştirmek gerekiyor.

Hayırsever vatandaşlar, site üzerinden muhtaç vatandaşlara bağış yapabiliyor, ihtiyaç sahibi öğrencilere ise burs verebiliyorlar.

Ahbap derneği yardımlarına başvurmak, yardımlarla ilgili detaylı bilgi almak adına https://ahbap.org/ linkini tıklayabilirsiniz.

Ahbap Derneği Yardım Başvurusu için Gerekli Belgeler

Dernek, ülkemizdeki diğer dernekler gibi önceliğini gerçek ihtiyaç sahiplerine veriyor. Bu noktada da kişilerden muhtaç olduklarını kanıtlamaları için bazı belgeler talep ediyor.

Dernek tarafından talep edilen belgeler; başvurulan yardım türüne göre de değişebiliyor.

Kişilerin bu belgeleri, site üzerinden sisteme yüklemeleri gerekiyor.

Bu belgeleri aşağıdaki şekilde özetleyebiliriz:

********************************************* kartı fotoğrafıİkametgah belgesiMuhtarlıktan alınması gereken fakirlik belgesiSGK hizmet dökümüVukuatlı nüfus kayıt örneğiTescilli araç belgesiOpsiyonel belge*

*Kişiler, durumlarını belirtmek adına opsiyonel belgeler de yükleyebiliyorlar. Örneğin yardıma ihtiyacı olan engelli bireyler, engelli raporunu sisteme yükleyebiliyorlar.

Dernek tarafından talep edilen belgeleri görüntülemek adına https://ahbap.org/yardim-basvuru-belgeleri-alma-ve-yukleme linkini tıklayabilirsiniz


Benden bu kadar gerisi sizin ellerinizde İyi formlar, İyi hileler.
 

Attachments

  • AFAD_deprem_baYYY_IBAN_ve_SMS_bilgileri_nedir---.jpeg
    AFAD_deprem_baYYY_IBAN_ve_SMS_bilgileri_nedir---.jpeg
    207.8 KB · Views: 461
R

Rosella

Confirmed Memb.
Joined
Feb 17, 2023
Messages
50
Reaction score
2
Bütün Türkiyeye Başsalğlığı :(
 
C

clarity

Super Member
Joined
Feb 17, 2023
Messages
248
Reaction score
5
Yararlı konu olmuş dostum herkes için. Türkiyemize güzel memleketimize geçmiş olsun.
 
E

ensar1453e

Super Member
Joined
Jan 15, 2023
Messages
150
Reaction score
4
Geçmiş olsun türkiyem kandilliniz kutlu olsun başımız sağolsun
 
SPAM IS FORBIDDEN!
  • SPAMMERS ARE BANNED FROM THE FORUM AND CANNOT USE ANY OF THE CHEATS
  • For example: thanks, thx, very good, asdqwe, working, ty and so on!
  • For example: Writing the same message over and over. thanks, thx and so on!
  • Copying and copying someone else's message is prohibited.
  • It is forbidden to send messages to increase the number of comments on threads that you have no knowledge of.
  • Write your own opinion when commenting!
  • If you see spam message, please let us know with the REPORT button!

Tema düzenleyici

Top Bottom