Monster Notebook için 500 GB SSD Önerisi

dngel of death

Confirmed Memb.
Konular
37
monster notebook um için 500 gb m2 ssd önerisi olan var mı max 500 tl çıkabiliyorum önerebilceniz ssd var mı ?

iwystic

Veteran
Konular
290
Öncelikle bu yazıda marka&model önermeyeceğimi belirteyim, belirttiğim kriterlere göre kendi bütçeniz ve ihtiyaçlarınız doğrultusunda bir model bulabileceğinize inanıyorum.

Okuma - Yazma:
Okuma/Yazma hızı alacağınız SSD üzerinde mutlaka belirtilmiştir. SSD’ye yönelmemizi gerektiren şey hız arayışımız olduğu için, okuma/yazma hızı bizim için neredese en önemli kriter. MB/Sn cinsinden SSD paketlerinde yer alan bu bilgi ortalama olarak 300-500MB/Sn aralığında değişmektedir. Kısacası ne kadar yüksek okuma/yazma hızına sahipseniz o kadar iyi bir SSD alıyorsunuz demektir.

Sata II & III:
Paketler üzerinde yazan Sata II / Sata III ifadeleri anakart üzerinde SSD’lerin bağlandığı Sata terminalleri ile ilgilidir. Sata II’nin hız limiti ortalama 300 mb/sn iken Sata III iki katına kadar performans gösterebiliyor. Anakartınız üzerindeki Sata terminalinin desteklediği hangisiyse öncelikle onu kontrol etmenizde fayda var. Şöyle ki anakartınız Sata II destekliyse Sata III alıp fazladan para ödemeniz birşey katmayacaktır.

PCI-x / M2:
Sata teknolojisinin üst düzey teknolojisi olarak bakabiliriz. Diğer modellere göre yüksek fiyatları ile gözümüze çarpan bu modellere eğer hız delisi değilseniz yüksek fiyatları ödemeniz gerektiğini düşünmüyorum.

SSD Boyutu:
SSD üzerinde kuracağınız çok bir program yoksa ve sadece işletim sistemini SSD ye kurarım ve küçük birkaç programım var diyorsanız 120 GB size yetecektir. Ama günümüzde sıradan bir oyunun bile boyutunun 30-40 GB’ları bulduğunu göz önüne alırsak uzun ömürlü faydalı olması açısından 240 GB ile 1 TB arası SSD almanızda fayda var.

Bu yazdıklarıma göre bir SSD alınız. Yoksa bazı problemler yaşayabilirsiniz.