N

nick_rc

İlk renk Kara! 🖤
Legend Member
Reaction score
2,200
Değerli RealityCheats üyeleri,
bir bilgilendirme konusuyla karşınızdayım. Bu konumuzda; Hack Tool , hesap çalma yöntemlerini vb. paylaşmak veya bu tür işlemleri gerçekleştirmeye teşvik etmek, suça manevi yardım etme kapsamında değerlendirilmektedir. Türk Ceza Kanunu'nun 39/2. maddesi bu konuyu düzenlemektedir.

Madde:
Suça manevi yardım etme; TCK md.39/2’ye göre şu şekillerde meydana gelir:

Suç işlemeye teşvik etmek,

Suç işleme kararını kuvvetlendirmek,

Suçun işlenmesinden sonra yardımda bulunmayı vaad etmek,

Suçun nasıl işleneceği konusunda yol göstermek.
Özellikle forumlarda en çok gördüğümüz kısım kırmızı ile vurgulanmış kısım!

Ayrıca maddelerin açıklamasıyla ilgili açıklamayı aşağıdaki spoiler'e bakarak okuyabilirsiniz.
Maddenin ilk fıkrası, suç işlemeye teşvik etmek durumunu düzenlemektedir. Buna göre, bir kişi başkasını suç işlemeye teşvik ederek suça manevi yardım etmiş sayılır. Hack Tool ve hesap çalma yöntemleri paylaşmak da suç işlemeye teşvik etmek olarak değerlendirilebilir.

Maddenin ikinci fıkrası, suç işleme kararını kuvvetlendirmek durumunu düzenlemektedir. Yani, bir kişi suç işlemeye karar verdiği zaman, bir başkasının bu kararını kuvvetlendiren herhangi bir eylemi suça manevi yardım etme olarak kabul edilir. Bu nedenle, Hack Tool ve hesap çalma yöntemleri paylaşarak veya bu tür işlemleri gerçekleştirmeye teşvik ederek suç işlenmesine katkıda bulunulmuş sayılabilir.

Maddenin üçüncü fıkrası, suçun işlenmesinden sonra yardımda bulunmayı vaad etmek durumunu düzenlemektedir. Bu nedenle, bir kişi suç işledikten sonra ona yardımda bulunacağına dair bir vaatte bulunursa, bu da suça manevi yardım etme olarak kabul edilir. Hack Tool veya hesap çalma yöntemlerinin paylaşımı, suçun işlenmesinden sonra yardım etmeyi vaat etmek olarak kabul edilebilir.

Son olarak, maddenin dördüncü fıkrası, suçun nasıl işleneceği konusunda yol göstermek durumunu düzenlemektedir. Bu nedenle, bir kişi suçun işlenmesine ilişkin nasıl yapılacağına dair yol gösterirse, bu da suça manevi yardım etme olarak kabul edilir. Hack Tool veya hesap çalma yöntemlerinin paylaşımı da suçun nasıl işleneceği konusunda yol göstermek olarak kabul edilebilir.

Sonuç olarak, Hack Tool ve hesap çalma yöntemleri gibi suç faaliyetlerine yardımcı olmak da suçtur ve TCK md.39/2 tarafından suça manevi yardım etme olarak kabul edilir. Bu nedenle, bu tür faaliyetleri teşvik eden, karar verilmesinde etkili olan, sonrasında yardım vaadi veren veya yol gösteren kişiler, suçun işlenmesine katkıda bulundukları için yargılanabilirler. RealityCheats üyeleri ve tüm internet kullanıcıları, bu tür faaliyetlerden kaçınmalı ve yasalara uygun davranmalıdır.
Son olarak: Ortam sanal olsa da işlenen suç gerçektir!

Last edited:
SPAM IS FORBIDDEN!
  • SPAMMERS ARE BANNED FROM THE FORUM AND CANNOT USE ANY OF THE CHEATS
  • For example: thanks, thx, very good, asdqwe, working, ty and so on!
  • For example: Writing the same message over and over. thanks, thx and so on!
  • Copying and copying someone else's message is prohibited.
  • It is forbidden to send messages to increase the number of comments on threads that you have no knowledge of.
  • Write your own opinion when commenting!
  • If you see spam message, please let us know with the REPORT button!

Theme editor

Top Bottom