Bu konumda php açıklarını kolay şekilde bulup anında kapatmayı göstereceğim. Elimden geldiği kadar detaylı anlatmaya çalıştım. Sorusu olan varsa belirtebilir elimden geldiğince cevaplamaya çalışacağım. Sadece php ilede kalmıyor wordpress temaları vs tarama yapabilirsiniz.
ilk öncelikle buraya tıklarayak rips scanner scriptini indiriyoruz. Xampp, Wamp veya Unky bu programlardan birini indiriniz ben bugün xampp üzerinden anlatacağım. Xamppı kurduğunuzda xampp klasörünün içerisinde "htdocs" adlı klasöre giriyoruz ve indirdiğimiz scripti oraya atıyoruz. şimdi ise açık var mı yok mu diye taratacağımız dosyayıda "htdocs" adlı klasöre atınız. Tarayıcınıza "localhost" yazıp siteye giriyoruz ben indirdiğimiz dosyayı "rips-scanner" olarak kaydettim siteyede öyle geldi ona tıklıyoruz "path / file" adlı bölümde taratacağımız dosyanın yolunu yazınız örnek "D:\xampp\htdocs/taratacaginizdosya.php" bunu yaptıktan sonra "subdirs" adlı tiki kaldırmayı unutmayınız, scan butonuna tıkladığınız anda tarama başlıcaktır. Açık bulunmadıysa "nothing vulnerable found, change the verbosity level or vulnerability type and try again." yazı yazacaktır eğer açık varsa karşınıza saten açıklar çıkıcaktır. Açıkları fixlemek için açığın yanında "?" butonu çıkıcaktır ona tıklayarak nasıl fixleyeceğiniz hakkında bilgi alabilirsiniz.