Welcome, Visitor!

Hello, we are really happy that you have reached us. However, since you are viewing the forum as a visitor, you cannot benefit from many features of the forum. How about taking advantage of all the features exclusive to our members by registering? You can register right now, taking just 2 minutes of your time. We would love to see you among us.

Port Açma ( Yönlendirme )

F

Fragya

Confirmed Memb.
Reaction score
4
İnternet Üzeri Port Açmak istiyorum fakat port açılmıyor hangi ayarı yapsamda başarılı olamadım.
port yönlendirme nasıl yapılır bilmiyorum. şuan wifi bağlıyım windows 10 üzerinden yapıyorum bilgisi olan yorum yapabil mi ? teşekkürler

konu açılacak yeri bulamadım buraya açtım .

A

acuka123

Confirmed Memb.
Reaction score
2
Bugünlerde internet kullanıcıları malaesef kendi kullanıcılarına internet hizmeti sunarken interneti dağıttıkları merkezden modeme bir ip atarlar. Bu IP sayesinde eve internet gelir. Önceden bu IP ler statik yani sabitti ama şimdi dinamik yaptılar. Daha doğrusu CGNAT diye bir sistemi kullanıyorlar. Dünya genelinde ip bulunamıyor. Bu da statik ip yi değerli kılıyor yani parayla satıyorlar minimum 30 TL den başlıyordur. CGNAT nedir ? Örnek vermem gerekirse : İnternetin dağıtıldığı merkezde normal şartlarda bir eve bir ip ataması lazım ama CGNAT sayesinde tek ip birden fazla eve atanıyor. Sende bizim gibi ya da çoğu insan gibi CGNAT içindesin ki port açmaya kalktığında birden fazla modemde senin ip ortak olduğu için açtığın port dışarıyla bağlantı kuramıyor. Bilirsiniz bu teknolojiler paket alışverişi şeklinde çalışır. Yani senin cihazın internete bağlı ve sen yine de interneti kullanmasan bilgisayar, arkaplanda yinede bilgi alışverişinde bulunuyor. İşte sen port açtığında senin modeme atanan ip birçok modemde olduğu için port açtığın modem dışarıya bilgi gönderiyor ama geri alırken senin ip ne geri bilgiyi gönderecek birde bakacak ki birden fazla senin ip den olan modem var . Kafası karışacak ve sistem duracak çalışmayacak.

Şimdi diyeceksin ki çözümü yok mu yada hiç mi yapılmaz. Yapılır mı bilmem ama az bir şey internette dolaştım bir sürü yöntem var ama geçici bunlar sanırım yani programlı vs. gibi
Program kapanınca bozulan türden.

E

erenghlt

Super Member
Reaction score
3
Bugünlerde internet kullanıcıları malaesef kendi kullanıcılarına internet hizmeti sunarken interneti dağıttıkları merkezden modeme bir ip atarlar. Bu IP sayesinde eve internet gelir. Önceden bu IP ler statik yani sabitti ama şimdi dinamik yaptılar. Daha doğrusu CGNAT diye bir sistemi kullanıyorlar. Dünya genelinde ip bulunamıyor. Bu da statik ip yi değerli kılıyor yani parayla satıyorlar minimum 30 TL den başlıyordur. CGNAT nedir ? Örnek vermem gerekirse : İnternetin dağıtıldığı merkezde normal şartlarda bir eve bir ip ataması lazım ama CGNAT sayesinde tek ip birden fazla eve atanıyor. Sende bizim gibi ya da çoğu insan gibi CGNAT içindesin ki port açmaya kalktığında birden fazla modemde senin ip ortak olduğu için açtığın port dışarıyla bağlantı kuramıyor. Bilirsiniz bu teknolojiler paket alışverişi şeklinde çalışır. Yani senin cihazın internete bağlı ve sen yine de interneti kullanmasan bilgisayar, arkaplanda yinede bilgi alışverişinde bulunuyor. İşte sen port açtığında senin modeme atanan ip birçok modemde olduğu için port açtığın modem dışarıya bilgi gönderiyor ama geri alırken senin ip ne geri bilgiyi gönderecek birde bakacak ki birden fazla senin ip den olan modem var . Kafası karışacak ve sistem duracak çalışmayacak.

Şimdi diyeceksin ki çözümü yok mu yada hiç mi yapılmaz. Yapılır mı bilmem ama az bir şey internette dolaştım bir sürü yöntem var ama geçici bunlar sanırım yani programlı vs. gibi
Program kapanınca bozulan türden.
local host içina azurede nasıl açılıyo

Z

Zodiac

Moderator
Reaction score
6,030
ngrok kullanabilirsin port için internette rehberleri var hocam

B

babafingo38

Confirmed Memb.
Reaction score
3
ayn internette bir sürü var bi bak knk

B

Bullet4242

Super Member
Reaction score
6
Youtubede videolar var fakat bilgisayarı her açtığında tekrardan port baglaman isteniyor bi göz atabilirsin

F

Fragya

Confirmed Memb.
Reaction score
4
şuan sadece bilgisayar üzerinden sadece woifi bağlıyım ondan olurmu bu sorun

?

F

furkanbaba1

Confirmed Memb.
Reaction score
1
İnternetteki içerikleri dene olur detaylı anlıyorlar zaten

F

F5 GHOST

Super Member
Reaction score
1

SPAM IS FORBIDDEN!
  • SPAMMERS ARE BANNED FROM THE FORUM AND CANNOT USE ANY OF THE CHEATS
  • For example: thanks, thx, very good, asdqwe, working, ty and so on!
  • For example: Writing the same message over and over. thanks, thx and so on!
  • Copying and copying someone else's message is prohibited.
  • It is forbidden to send messages to increase the number of comments on threads that you have no knowledge of.
  • Write your own opinion when commenting!
  • If you see spam message, please let us know with the REPORT button!

Theme editor

Top Bottom