rtx 3060 drop yiyorum

can69

Super Member
Topics
8
Reaction score
5
rtx 3060 drop yiyorum sistemim şu
8x2 ram 2400mhz
240gb sata ssd
prime a320m-r anakart
ryzen 5 4500 işlemci
600w psu
oyunlarda drop yiyorum ne yapmam gerek

antilag

Ultra Member
Topics
5
Reaction score
18
VSYNC açıp öyle oyna bazı oyunların optimizasyon sorunları oluyor fazla FPS aldığında drop yemeye başlıyorsun VSYNC açarsan ekranın kaç HZ ise o kadar FPS alırsın üstü bir işine yaramaz.

can69

Super Member
Topics
8
Reaction score
5
VSYNC açıp öyle oyna bazı oyunların optimizasyon sorunları oluyor fazla FPS aldığında drop yemeye başlıyorsun VSYNC açarsan ekranın kaç HZ ise o kadar FPS alırsın üstü bir işine yaramaz.
dikey senkarisazyon yanlış yazdıysam kb :D onu açık yaptım
Post automatically merged by the system:

dikey senkarisazyon yanlış yazdıysam kb :D onu açık yaptım
düşeymiş :D

Knull

404
Legend Member
Topics
103
Solutions
229
Reaction score
3,483
Drop yediğin oyun eğer GTA 5 ise oyunda 180 fps'in üstüne çıkınca drop atıyor nvidia ayarlarından falan onu 160 FPS'e falan sabitle.
Onun dışında driverlarını güncel tuttuğundan emin ol.
Kart temizliği de aynı şekilde çok önemli bir etken.
Afterburner ile cpu gpu kullanımlarını kontrol ederek neyi ne kadar kullandığını tespit et. Örneğin %99 oranında ekran kartını kullanırken bir anda %1 e düşüyorsa bu sayede görebilirsin bunu.

can69

Super Member
Topics
8
Reaction score
5
Drop yediğin oyun eğer GTA 5 ise oyunda 180 fps'in üstüne çıkınca drop atıyor nvidia ayarlarından falan onu 160 FPS'e falan sabitle.
Onun dışında driverlarını güncel tuttuğundan emin ol.
Kart temizliği de aynı şekilde çok önemli bir etken.
Afterburner ile cpu gpu kullanımlarını kontrol ederek neyi ne kadar kullandığını tespit et. Örneğin %99 oranında ekran kartını kullanırken bir anda %1 e düşüyorsa bu sayede görebilirsin bunu.
fortnite new world gibi oyunlarda drop yiyorum

Knull

404
Legend Member
Topics
103
Solutions
229
Reaction score
3,483
fortnite new world gibi oyunlarda drop yiyorum
Ram frekansların düşük. İşlemci ön belleğin de aynı şekilde fakat yine de dediğin kadar çok drop atmaması gerekiyor. Yukarıdaki arkadaşın de dediği gibi vsync açabilirsin. Monitör HZ değerin kaç ise o kadar fps'e sabitlersen fps daha fazla yükselemeyeceği için dropların azalacağını tahmin ediyorum.

Son olarak eğer depolama diskin SSD değilse bu tarz oyunlarda bu tür şeyler olması da olası.

can69

Super Member
Topics
8
Reaction score
5
Ram frekansların düşük. İşlemci ön belleğin de aynı şekilde fakat yine de dediğin kadar çok drop atmaması gerekiyor. Yukarıdaki arkadaşın de dediği gibi vsync açabilirsin. Monitör HZ değerin kaç ise o kadar fps'e sabitlersen fps daha fazla yükselemeyeceği için dropların azalacağını tahmin ediyorum.

Son olarak eğer depolama diskin SSD değilse bu tarz oyunlarda bu tür şeyler olması da olası.
ssd kullanıyorum sata yani şimdi 2666mhz ram e geçsem m2 alsam düzelirmi ?

Selyk

Prince Of Darkness
Moderator
Topics
81
Solutions
562
Reaction score
1,723
Sorunun sistemsel olduğunu düşünüyorum ne kadar RAM frekansınız düşük olsada. Ekran kartı ve işlemci bunu kapatıyor o yüzden donanım kaynaklı bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum, temiz bir format atın ve tüm sürücüleri yükleyin. Sorun hale devam edicek olursada bir teknik servise götürüp bakım yaptırmanız en mantıklısı olacaktır.

SSD oyun performansında sadece bekleme sürelerini etkiler.

can69

Super Member
Topics
8
Reaction score
5
Sorunun sistemsel olduğunu düşünüyorum ne kadar RAM frekansınız düşük olsada. Ekran kartı ve işlemci bunu kapatıyor o yüzden donanım kaynaklı bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum, temiz bir format atın ve tüm sürücüleri yükleyin. Sorun hale devam edicek olursada bir teknik servise götürüp bakım yaptırmanız en mantıklısı olacaktır.

SSD oyun performansında sadece bekleme sürelerini etkiler.
anladım teşekkürler