dikey senkarisazyon yanlış yazdıysam kbVSYNC açıp öyle oyna bazı oyunların optimizasyon sorunları oluyor fazla FPS aldığında drop yemeye başlıyorsun VSYNC açarsan ekranın kaç HZ ise o kadar FPS alırsın üstü bir işine yaramaz.
düşeymişdikey senkarisazyon yanlış yazdıysam kbonu açık yaptım
fortnite new world gibi oyunlarda drop yiyorumDrop yediğin oyun eğer GTA 5 ise oyunda 180 fps'in üstüne çıkınca drop atıyor nvidia ayarlarından falan onu 160 FPS'e falan sabitle.
Onun dışında driverlarını güncel tuttuğundan emin ol.
Kart temizliği de aynı şekilde çok önemli bir etken.
Afterburner ile cpu gpu kullanımlarını kontrol ederek neyi ne kadar kullandığını tespit et. Örneğin %99 oranında ekran kartını kullanırken bir anda %1 e düşüyorsa bu sayede görebilirsin bunu.
Ram frekansların düşük. İşlemci ön belleğin de aynı şekilde fakat yine de dediğin kadar çok drop atmaması gerekiyor. Yukarıdaki arkadaşın de dediği gibi vsync açabilirsin. Monitör HZ değerin kaç ise o kadar fps'e sabitlersen fps daha fazla yükselemeyeceği için dropların azalacağını tahmin ediyorum.fortnite new world gibi oyunlarda drop yiyorum
ssd kullanıyorum sata yani şimdi 2666mhz ram e geçsem m2 alsam düzelirmi ?Ram frekansların düşük. İşlemci ön belleğin de aynı şekilde fakat yine de dediğin kadar çok drop atmaması gerekiyor. Yukarıdaki arkadaşın de dediği gibi vsync açabilirsin. Monitör HZ değerin kaç ise o kadar fps'e sabitlersen fps daha fazla yükselemeyeceği için dropların azalacağını tahmin ediyorum.
Son olarak eğer depolama diskin SSD değilse bu tarz oyunlarda bu tür şeyler olması da olası.
ssd kullanıyorum sata yani şimdi 2666mhz ram e geçsem m2 alsam düzelirmi ?Ram frekansların düşük. İşlemci ön belleğin de aynı şekilde fakat yine de dediğin kadar çok drop atmaması gerekiyor. Yukarıdaki arkadaşın de dediği gibi vsync açabilirsin. Monitör HZ değerin kaç ise o kadar fps'e sabitlersen fps daha fazla yükselemeyeceği için dropların azalacağını tahmin ediyorum.
Son olarak eğer depolama diskin SSD değilse bu tarz oyunlarda bu tür şeyler olması da olası.
SSD oyun performansında sadece bekleme sürelerini etkiler.ssd kullanıyorum sata yani şimdi 2666mhz ram e geçsem m2 alsam düzelirmi ?
anladım teşekkürlerSorunun sistemsel olduğunu düşünüyorum ne kadar RAM frekansınız düşük olsada. Ekran kartı ve işlemci bunu kapatıyor o yüzden donanım kaynaklı bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum, temiz bir format atın ve tüm sürücüleri yükleyin. Sorun hale devam edicek olursada bir teknik servise götürüp bakım yaptırmanız en mantıklısı olacaktır.
SSD oyun performansında sadece bekleme sürelerini etkiler.
evet dikey bilmem ne işte onun açık olması gerekdikey senkarisazyon yanlış yazdıysam kbonu açık yaptım
Post automatically merged by the system:
düşeymiş![]()