Ubuntu neden tavsiye edilmiyor?

blainewalls

Confirmed Memb.
Topics
1
Reaction score
5
Website
realitycheats.com
Ubuntu neden tavsiye edilmiyor? Tanidigim hickimse Ubuntu'yu tavsiye etmiyor. Mint cinnamon kullanicisiyim fakat nicin tavsiye edilmiyor bu isin oluru olmazi neler bilgilendirir misiniz.

Selyk

Prince Of Darkness
Moderator
Topics
81
Solutions
555
Reaction score
1,690
Açık kaynak dersinden dolayı biraz ubuntuyu kullanma fırsatım oldu açıkçası kullanmak için biraz komut satırına aşina olmak gerekiyor çünkü bi dosya açacakken bile kod yazmanız gerekiyor ve ubuntu bazı donanım bileşenleri göremeye biliyor buda ayrı bi sıkıntı oluyor bide çok fazla önemli programı desteklemez evde bilgisayara oturan başka kişilerde varsa sıkıntı çıkara bilir ve genel olarak windowsa alıştığımız için biraz garip gele biliyor insana ama pciniz çok iyi değilse bide biraz farklılık arıyorsanız kullana bilirsiniz tabi bunların benim görüşüm olduğunu belirtmek isterim

blainewalls

Confirmed Memb.
Topics
1
Reaction score
5
Website
realitycheats.com
Açık kaynak dersinden dolayı biraz ubuntuyu kullanma fırsatım oldu açıkçası kullanmak için biraz komut satırına aşina olmak gerekiyor çünkü bi dosya açacakken bile kod yazmanız gerekiyor ve ubuntu bazı donanım bileşenleri göremeye biliyor buda ayrı bi sıkıntı oluyor bide çok fazla önemli programı desteklemez evde bilgisayara oturan başka kişilerde varsa sıkıntı çıkara bilir ve genel olarak windowsa alıştığımız için biraz garip gele biliyor insana ama pciniz çok iyi değilse bide biraz farklılık arıyorsanız kullana bilirsiniz tabi bunların benim görüşüm olduğunu belirtmek isterim
Haklisiniz hocam. Hantal mantal diyorlar bilgisayarim iyi oldugu icin bu konuda pek sorun cikarmiyor. Ama su an Mint kullaniyorum. Ailede kimse kullanmiyor PC'yi sorun yok. Tesekkurler.

ZoomX

Deus É Grande
Veteran
Topics
15
Solutions
192
Reaction score
3,260
Ubuntu genelde web için kullanılıyor. Kullanım alanına göre değişir.

burak0089

Confirmed Memb.
Reaction score
1
cok güzel uygulam öneririm

LemmoN

Active Member
Reaction score
0
Zorin OS, özellikle Linux'a yeni başlayanlar için kullanımı kolay bir işletim sistemi olarak tanınır. Zorin, geleneksel masaüstü kullanıcı arayüzünü (GNOME) kullanarak modern ve sezgisel bir deneyim sunar. Ayrıca, Windows'a benzeyen bir arayüz seçeneği sunarak Windows kullanıcılarının geçişini kolaylaştırır.

Ubuntu ise, Linux dünyasının en popüler dağıtımlarından biridir ve geniş bir topluluk ve belgelendirme desteğine sahiptir. Ubuntu'nun kurulumu ve kullanımı da oldukça kolaydır. Hem ev kullanıcıları hem de işletmeler için uygun bir seçenektir.

Her iki işletim sistemi de farklı gereksinimlere ve tercihlere sahip kullanıcılar için farklı avantajlar sunar. Zorin OS, özellikle Windows'a geçiş yapmak isteyenler veya daha basit bir kullanıcı arayüzü arayanlar için uygun olabilirken, Ubuntu daha geniş bir topluluk ve geliştirme desteğine sahip olduğundan daha teknik kullanıcılar için tercih edilebilir.

unknownCMD

Super Member
Topics
13
Reaction score
250
Performans Sorunları (Ubuntu'nun varsayılan masaüstü ortamı GNOME, görsel olarak zengin ve kullanıcı dostu olmasına rağmen, özellikle eski veya düşük donanımlı bilgisayarlarda performans sorunlarına neden olabiliyor artı olarak RAM ve işlemci gücünü fazlasıyla tüketmektedir.)

Güncelleştirme Politikaları (altı ayda bir güncelleme alıyor LTS sürümüne sahip bu da 5 yıl boyunca da güvenlik için güncelleme almaktadır. Güncelleme sonrasında da Yazılım üzerinde hatalar veya hata mesajlarıyla karşı karşıya kalabilir.)

Özelleştirme İmkânları (Diğer işletim sistemlerinin sağladığı imkanları sağlamamaktadır. Düzensizdir bu konuda.)

Varsayılan Yazılım Seçimleri ve Snap paketleri (Snap paketlerini yaygın olarak kullanır. Snap paketleri yazılımları bağımsız ve yalıtılmış olarak çalıştırmayı sağlar ancak bu paketlerin başlatma süreleri daha uzun olabilir ve daha fazla disk alanı tüketebilir)

Kullanıcı Deneyimi (Ubuntu tamamen kullanıcı'nın kullanım kolaylılığı üzerine odaklanır. Ancak bu durum bazı deneyimli kullanıcılar için sınırlayıcı olabilir. Daha teknik bilgiye sahip kullanıcılar, sistemin nasıl çalıştığını daha derinlemesine anlamak ve kontrol etmek isteyebilir.)

ve bu liste daha da uzayıp gider bunlar temel sebeplerdir kendimce gözlemlediğim tabi..