Welcome, Visitor!

Hello, we are really happy that you have reached us. However, since you are viewing the forum as a visitor, you cannot benefit from many features of the forum. How about taking advantage of all the features exclusive to our members by registering? You can register right now, taking just 2 minutes of your time. We would love to see you among us.

Valorant Donma/Kasma

S

SheZofren

Confirmed Memb.
Reaction score
6
Arkadaşlar Laptopum 100hz Destekliyor Bugün Cru Kullanarak 60hzden 75hertze Çıkardım. Valorantta Poligon 90 100fps Aliyor Ama Maça Girdiğimde 35 50 civarına Düşüyor lütfen yardım edin

Amd Radeon HD 7510 Ekran Kartı
8gb Ram Filan Var Ama Depolamada 4gb filan yer var ondanmi

T

The Lady

ReynaCiĞköfte#8794
Ultra Member
Reaction score
142
Merhaba! Sorunuzda bahsettiğiniz durum, maçlarda düşük FPS almaya neden olabilecek birkaç farklı faktör olabilir. Bunlar arasında işlemci yetersizliği, düşük RAM veya depolama kapasitesi, kötü internet bağlantısı, kötü soğutma, kötü sürücüler veya donanım hataları yer alabilir.

Öncelikle, değerlendirmek için bazı adımlar öneririm:

Ekran kartı sürücülerinizi güncelleyin: Ekran kartınızın üreticisi web sitesinden en son sürücüleri indirin ve yükleyin.

Soğutma kontrolü: Laptopunuzun sıcaklığını kontrol edin. Yüksek sıcaklıklar, performans sorunlarına neden olabilir. Daha iyi soğutma için bir soğutucu ped kullanmayı düşünebilirsiniz.

Oyun içi grafik ayarları: Oyun içinde grafik ayarlarını düşürerek performansı artırabilirsiniz.

Internet bağlantısı: İnternet bağlantınızın yeterince hızlı olduğundan emin olun. Bağlantı hızınız düşükse, oyun deneyimini olumsuz etkileyebilir.

Depolama: Hard diskinizde yeterince boş alan var mı? Sisteminiz daha yavaş çalışabilir, performansı düşürebilir.

İşlemci: İşlemcinizin yeterli güce sahip olup olmadığını kontrol edin. Düşük güçlü işlemciler oyun performansını olumsuz etkileyebilir.

Bu adımları denedikten sonra sorun devam ediyorsa, daha kapsamlı bir sorun tespiti için teknik destek almanızı öneririm.

F

Fritepintesh

Confirmed Memb.
Reaction score
1
sitede fps booster var ona başlatde oyundayken artar

H

helehele00

Super Member
Reaction score
4
sistemin biraz düsüktür ondan olabilir

X

Xamp

lllllllllllll
Legend Member
Reaction score
2,997
Hocam, 4 Gb alan ne?
Ben her durum karşısın da ne olur, olmaz diye 50 Gb boş bırakıyorum.

Last edited:
S

SheZofren

Confirmed Memb.
Reaction score
6
Öncelikle Hepinize Teşekkürlerimi İletiyorum Öncelikle Cihazım*Toshiba Satellite C855 1r2*
google yazarak özellikleri bulabilirsiniz.

• Bugün Ekran Kartım İle Uyuşan Amd SoftWare İndirdim Valorant ekledim ama hangi Ayarları yapicagimi Bilmiyorum.

• Soğutucu Pad Alabilirim Büyük İhtimalle Ve Ayrıca Soğutucuda Var Ama Galiba Pek Etki Etmiyor Çünkü Laptopdan Sıcak Hava Çıkıyor Büyük İhtimalle Bunla İlgili Soğutma Lazım

Laptopu Abimle Ortak Kullanıyorum Sağ Olsun Lol Oynamaktan Ve İphonenu Cihaza Yedekledigi İçin Yer Kalmadi.

• İşletim Sistemim İyi Galiba 2.56ghz Turbo Ghz 3.10 Diyor Arttırılabiliyor ise Arttırmak İstiyorum.

Son Olarak 75Hz den 85hz Yapıyımmı ?

T

The Lady

ReynaCiĞköfte#8794
Ultra Member
Reaction score
142
Öncelikle, Toshiba Satellite C855 1r2 modelinizin özelliklerini kontrol ettim ve ekran kartınızın AMD Radeon HD 7610M olduğunu gördüm. Bu kartın performansı günümüz oyunları için yeterli değildir, ancak Valorant gibi daha az talep eden oyunlar için yeterli olabilir.

Ekran kartı sürücülerinizi indirdiğiniz için iyi bir başlangıç yaptınız. AMD Radeon yazılımı, oyunlar için özel ayarlar sağlar. Bu ayarları kullanarak oyun performansınızı artırabilirsiniz. AMD Radeon yazılımı aracılığıyla ayarlarınızı optimize etmek için Ayarlar'a tıklayın ve "Oyunlar" sekmesini seçin. Valorant'ı seçin ve buradan ayarlarınızı yapabilirsiniz. Önceden belirlenmiş ayarları kullanarak işlemi hızlandırabilir veya özelleştirilmiş ayarlar oluşturabilirsiniz.

Laptopunuzda soğutucu bir pad kullanmak, sıcaklığı kontrol etmek için iyi bir fikir olabilir. Ayrıca, soğutucu pedin doğru konumlandırıldığından emin olun. Ayrıca, fanların temiz olduğundan ve iyi çalıştığından emin olun. Böylece soğutma daha etkili olacaktır.

İşletim sisteminizde, işlemci hızını artırmak için turbo boost özelliğini kullanabilirsiniz. Ancak, bunu yapmadan önce, işlemci sıcaklığını kontrol edin ve işlemciyi overclock etmenin güvenli olduğundan emin olun.

Son olarak, 75Hz'den 85Hz'e geçmek, ekranınızın yenileme hızını artıracağı için oyun deneyiminizi iyileştirebilir. Ancak, ekranınızın bu hızı destekleyip desteklemediğini kontrol etmeniz gerekir. Ekranınızın bu hızı desteklemiyorsa, bu ayarı yapmak mümkün olmayabilir.

S

SheZofren

Confirmed Memb.
Reaction score
6
Turbo Boost Özelliğini Tam Olarak Nasil İndirebilir Veya Kullanabilirim Ayrıca Laptop 100hz ve 100hz de 1620x1200 Destekliyor.
Hertz i ve Görüntü Kalitesini Artırmak Performans Sağlıyor İse Kullanabilirim Lakin Bu işlem cihazi zorlar mı

T

The Lady

ReynaCiĞköfte#8794
Ultra Member
Reaction score
142
Turbo Boost özelliği, Intel işlemcilerde bulunan bir özelliktir. Toshiba Satellite C855 1r2 modelinizdeki işlemcinin Intel Core i5-2450M olduğunu gördüm, bu nedenle Turbo Boost özelliğine sahip olması gerekiyor.

Turbo Boost özelliği, işlemcinizin normal frekansını aşan geçici bir hız artışı sağlar. Bu, işlemcinizin daha hızlı çalışmasına ve daha iyi performans sağlamasına yardımcı olabilir.

Turbo Boost özelliğini kullanmak için BIOS ayarlarında etkinleştirmeniz gerekir. Bu, bilgisayarınızın açılış sırasında yapılır. BIOS ayarlarına girmek için, bilgisayarınızı açarken F2 tuşuna basmanız veya açılış sırasında gösterilen başka bir tuş kombinasyonunu kullanmanız gerekebilir. BIOS ayarlarında, Turbo Boost özelliğini bulup etkinleştirmeniz gerekebilir.

Ancak, Turbo Boost özelliği kullanırken işlemcinizin sıcaklığını kontrol etmeniz önemlidir. Turbo Boost özelliği, işlemcinizi normalden daha fazla zorlayacak ve bu da daha yüksek sıcaklıklara neden olabilir. Bu nedenle, işlemci sıcaklığını izlemek için bir program kullanmanız önerilir.

Ekran yenileme hızı ve görüntü kalitesi arasında bir ilişki yoktur. Ancak, yüksek bir ekran yenileme hızı, daha akıcı bir oyun deneyimi sağlayabilir. Ancak, ekran yenileme hızının artması, işlemciyi daha fazla zorlayabilir ve bu da daha yüksek sıcaklıklara neden olabilir. Ekranınızın 100Hz'yi desteklemesi harika, ancak daha yüksek bir çözünürlük için desteklemesi gereken piksel sayısını artırarak işlemciyi daha fazla zorlayabilir. Bu nedenle, ekran ayarlarınızı artırmadan önce işlemci sıcaklığını kontrol etmeniz önemlidir

M

megnon

Passive Member
Reaction score
0
pc kotu olabilir yada islemci

SPAM IS FORBIDDEN!
  • SPAMMERS ARE BANNED FROM THE FORUM AND CANNOT USE ANY OF THE CHEATS
  • For example: thanks, thx, very good, asdqwe, working, ty and so on!
  • For example: Writing the same message over and over. thanks, thx and so on!
  • Copying and copying someone else's message is prohibited.
  • It is forbidden to send messages to increase the number of comments on threads that you have no knowledge of.
  • Write your own opinion when commenting!
  • If you see spam message, please let us know with the REPORT button!

Theme editor

Top Bottom