Visual Stduio İle Yaptığım Projemi Nasıl Başka Bilgisayarlarda Açarım

47ASLAN47

Super Member
Konular
14
Visual stduio aracılığı ile yaptğım c# dilindeki otomasyonumu nasıl normal bir uygulama haline çevire bilirim başka bilgisayarlarda visual veya veri tabanı gereksinimi olmadan çalışmasını istiyorum araştırdım ama bulamadım yardımcı olusanız sevinirim.

Ardanujen787

Super Member
Konular
17
C# otomasyonunu başka bilgisayarlarda çalıştırmak için şu adımları izle:
  1. Release Modunda Derle:
    • Visual Studio'da, "Release" modunu seç ve uygulamanı derle. Bu, uygulamanın dağıtım için hazır hale getirilmesini sağlar.
  2. Bağımsız Çalışabilir Hale Getir:
    • Uygulamanı başka bilgisayarlarda çalıştırmak için bir .exe dosyasına ihtiyacın var. Visual Studio'da Publish seçeneğini kullanarak bu .exe dosyasını oluşturabilirsin.
    • Self-contained (kendi başına çalışabilir) seçeneğini seç. Bu, uygulamanın .NET Framework veya Core gerektirmeden çalışmasını sağlar.
  3. Veritabanı Gereksinimlerini Ortadan Kaldır:
    • Veritabanı bağlantısını dosya tabanlı bir veri yapısına (örneğin, JSON, XML veya SQLite) çevirebilirsin. Böylece uygulaman başka bilgisayarlarda da veri tabanı gereksinimi olmadan çalışabilir.
  4. Dağıtım:
    • Oluşturduğun .exe dosyasını ve gerekiyorsa diğer gerekli dosyaları (örneğin, config dosyaları) başka bir bilgisayara kopyala. Uygulaman çalışacaktır.
Bu adımları takip edersen, uygulamanı başka bilgisayarlarda sorunsuzca çalıştırabilirsin.

47ASLAN47

Super Member
Konular
14
C# otomasyonunu başka bilgisayarlarda çalıştırmak için şu adımları izle:
  1. Release Modunda Derle:
    • Visual Studio'da, "Release" modunu seç ve uygulamanı derle. Bu, uygulamanın dağıtım için hazır hale getirilmesini sağlar.
  2. Bağımsız Çalışabilir Hale Getir:
    • Uygulamanı başka bilgisayarlarda çalıştırmak için bir .exe dosyasına ihtiyacın var. Visual Studio'da Publish seçeneğini kullanarak bu .exe dosyasını oluşturabilirsin.
    • Self-contained (kendi başına çalışabilir) seçeneğini seç. Bu, uygulamanın .NET Framework veya Core gerektirmeden çalışmasını sağlar.
  3. Veritabanı Gereksinimlerini Ortadan Kaldır:
    • Veritabanı bağlantısını dosya tabanlı bir veri yapısına (örneğin, JSON, XML veya SQLite) çevirebilirsin. Böylece uygulaman başka bilgisayarlarda da veri tabanı gereksinimi olmadan çalışabilir.
  4. Dağıtım:
    • Oluşturduğun .exe dosyasını ve gerekiyorsa diğer gerekli dosyaları (örneğin, config dosyaları) başka bir bilgisayara kopyala. Uygulaman çalışacaktır.
Bu adımları takip edersen, uygulamanı başka bilgisayarlarda sorunsuzca çalıştırabilirsin.
Bunları nasıl yapacağıma dair detaylı bir video varmı

Raxbon52

Active Member
Konular
1
BEYNİM YANIYO O KONULARA GİRİNCE ÇOK TAKMA AMA ANLIYORUM SENİDE

12samet63

Super Member
Konular
4
flaş beleğe yükle ordan açarsın