Web Tarayıcı Opera GX Özellikleri Nelerdir?

D

Drenated

Legend Member
Joined
Nov 23, 2019
Messages
1,865
Reaction score
1,517
Oyuncular için özel olarak tasarlanan Opera GX, pratik ve hızlı internet tarayıcıları arasında yer alıyor. Tarayıcı da internet ve RAM bellek kullanımı kısıtlama gibi pratik özellikler de mevcut.
operagx


Oyuncular için özel olarak sunulan Web tarayıcıları arıyorsanız, sizi Opera GX ile tanıştıralım. Opera GX standart Opera tarayıcı ile oldukça benzer özelliklere sahip. Ancak içerisinden standart versiyondan oldukça farklı özellikler mevcut ve alışılagelmedik şık tasarımıyla da normal versiyonundan sıyrılabiliyor. Az sonra tarayıcı da bulunan özelliklerden bahsettiğimizde rakiplerine göre ne kadar fazla avantajlar sunduğuna şahit olabilirsiniz. Bir tarayıcı da ne gibi özellikler bulunabilir diye düşünüyorsanız gelin sizi Opera GX ile tanıştıralım.
En Pratik ve En Hızlı İnternet Tarayıcıları Merak Ediyorsanız, Karşınızda Opera GX
Standart Opera özellikleriyle pratik kullanıma devam edin

operagx özellikleri

En iyi web tarayıcıları arasında yer alan ve popülerliğini sürdüren Opera tarayıcı, GX versiyonunda da temel özelliklerini bulunduruyor. Yani Opera GX, içerisinde VPN, reklam engelleme gibi temel özellikler ile geliyor. Ayrıca Opera’da bulunan Whatsapp, Telegram, Messenger gibi mesajlaşma ve sosyal medya uygulamalarının yer aldığı sol tarafta bulunan çubuk yine bu tarayıcıda da mevcut. Yani Opera GX ile internette gezinirken aynı zamanda Whatsapp, Messenger gibi mesajlaşma uygulamalarında oturum açarak mesajlaşabiliyorsunuz.
Tek farkı Whatsapp ve diğer uygulamaları sol tarafta görebilmek için sol altta bulunan üç noktadan bu uygulamaları işaretlemeniz gerekiyor. Bunların haricinde sol tarafta yer alan çubukta Twitch kısayolu bulunuyor. Twitch butonuna tıkladığınızda diğer uygulamalarda ki gibi küçük bir kısım açılıyor ve burada oturum açtıktan sonra takip ettiğiniz yayıncıların çevrimiçi olup olmadığını vs. görebiliyorsunuz. Son olarak Opera’da bulunan videoları bağımsız pencere de oynatabilme özelliğinin de Opera GX içerisinde mevcut olduğunu belirtelim.
GX Control ile RAM, işlemci ve internet kullanımı sınırlandırın
operagx-ram.png

Bildiğiniz üzere en hızlı web tarayıcıları bile özellikle oyun oynarken bilgisayarınızda kasmalar yapabilir. Opera GX ise buna benzer durumlar için çok güzel bir özellik bulunduruyor. Opera GX içerisinde bulunan GX Control ile isterseniz internetinizi kısıtlayarak tarayıcının indirme yaparken ki maksimum kullanacağı hızı belirleyebiliyorsunuz.
Bunun yanı sıra RAM ve işlemci kullanımını kısıtlayarak tarayıcının bilgisayarınıza fazla yük bindirmemesini de sağlayabiliyorsunuz. Üstelik bunları yapmak çok basit. Sadece sol taraftaki çubuğun en üstünde yer alan GX Control kısmına tıklayarak bu işlemleri basit şekilde gerçekleştirebilirsiniz.
GX Corner ile yeni, indirimli, ücretsiz oyunlardan haberdar olun
Kullanışlı ve pratik web tarayıcıları listesi hazırlasak Opera GX kesinlikle listemizde olurdu. Tarayıcı da bulunan GX Corner adlı özellik oyunlarla ilgili neredeyse her detayı içerisinde bulunduruyor. Tarayıcı da sabit olarak duran bu sekme, ilk açtığınızda direk olarak karşınıza geliyor. Ayrıca üst çubuktan arama yapsanız dahi bu köşe/sekme kapanmıyor ve aramanız yeni bir sekme de açılıyor.
Sol üst köşede küçük bir gamepad simgesi ile dikkat çeken bu sekme oyunculara çok büyük avantajlar sağlıyor. Çünkü GX Corner sayesinde yakın zamanda yeni çıkacak oyunları, oyun fiyatlarında ki indirimleri ve oyunlar hakkında ki haberleri kolayca görebiliyorsunuz.
Diğer web tarayıcıları henüz böyle bir özelliğe sahip değil. GX Corner’da en üst kısımda yeni çıkacak oyunlar ve tarihleri, altında ücretsiz olan oyunlar, indirimler ve onlarında altında haberler kısmı yer alıyor. Bizce şık tasarımıyla dikkat çeken ve sizi oyun dünyasından haberdar eden GX Corner köşesine hayran kalabilirsiniz.

Oyuncular için oluşturulmuş şık tasarımıyla tanışın
Son olarak Opera GX’in en çekici yanlarından birisine değinmek istiyoruz. Oyuncular için özel olarak tasarlanmış Opera GX, çok şık bir tasarıma sahip. Tarayıcıyı ilk açtığınız andan itibaren hayran kalmanız içten bile değil. Ayrıca bu şık tasarımda siz de bir kişisel değişiklik yapabiliyorsunuz.
Opera GX’in ayarlar kısmında bulunan seçeneklerden istediğiniz rengi seçerek tarayıcının rengini değiştirebiliyorsunuz. Değiştirdiğiniz renk tarayıcı da bulunan simgeler, kenar hatları gibi bazı kısımlara etki ediyor.
Kullandığınız web tarayıcıları bir süre sonra sıkıcı geliyorsa Opera GX bu özelliği ile sizi bu durumdan kurtarabiliyor. Çünkü bu tarayıcıdan sıkılsanız bile rengini değiştirerek kullanmaya devam edebiliyorsunuz. Ayrıca ayarlar kısmında istediğiniz duvar kağıdını ekleyebiliyor, mağazadan duvar kağıdı indirebiliyor veya mevcut seçeneklerden birisini tercih edebiliyorsunuz. Yine Opera GX ayarlarından tarayıcı sesi kısmını aktifleştirdiğinizde, klavyeden yazı yazarken vb. gibi durumlarda sesler de duyabiliyorsunuz.
 
N

NaneliSakız

Ultra Member
Joined
Dec 29, 2021
Messages
754
Reaction score
100
Location
Evde
Valla nedense görev yöneticisinde google chorme dan daha fazla ram yiyor. Kaldırdım bende
 
Z

zaxower5335

Super Member
Joined
Dec 20, 2020
Messages
152
Reaction score
7
ben gayet memnunum aga gayet hoş olmuş tam gamer işi yani
 
SPAM IS FORBIDDEN!
  • SPAMMERS ARE BANNED FROM THE FORUM AND CANNOT USE ANY OF THE CHEATS
  • For example: thanks, thx, very good, asdqwe, working, ty and so on!
  • For example: Writing the same message over and over. thanks, thx and so on!
  • Copying and copying someone else's message is prohibited.
  • It is forbidden to send messages to increase the number of comments on threads that you have no knowledge of.
  • Write your own opinion when commenting!
  • If you see spam message, please let us know with the REPORT button!

Tema düzenleyici

Top Bottom