PeterParker
Ultra Member
Ayın En Aktifi 🌟
Gece Kuşu
Top Commenter
Haftanın Üyesi
Top Sharer
Doğrulanmış Üye
Sevilen
Trend Creator
Konuşkan
Sharer III
İlk Çözüm
Sharer II
Ayın Üyesi
Tartışma Başlatıcı
10 Rozet
İçerik Kaşifi
Profilini Tamamla
Günlük Ziyaretçi
İlk Paylaşım
Sharer I
İlk Mesaj
İlk Beğeni
- Konular
- 245
- RC Point
- 0
Son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz CroxyProxy’yi detaylıca inceledim. Özellikle YouTube ve sosyal medya erişiminde kullanılan bu ücretsiz web proxy’sinin artılarını ve eksilerini sizin için derledim. Kurulum gerektirmemesi ve video desteği sunması en büyük avantajı gibi görünüyor. Ancak her ücretsiz proxy’de olduğu gibi bazı önemli uyarılar da var.
Aşağıda hem kullanım rehberini hem de tarafsız değerlendirmemi bulabilirsiniz.
Artılar (+) ve Eksiler (-) Tablosu
| Video akışına tam destek: YouTube, Vimeo gibi platformlarda sorunsuz oynatma vaat ediyor. | Gizlilik politikası net değil: Hangi verilerin kaydedildiği ve ne kadar süre saklandığı konusunda şeffaf değil. |
| Kurulum gerektirmez: Herhangi bir yazılım veya eklenti yüklemeden tarayıcıdan direkt kullanılıyor. | Hız ve kararlılık değişken: Ücretsiz olduğu için yoğun saatlerde yavaşlayabilir veya bağlantı kopabilir. |
| Trafik şifrelemesi: Bağlantınızı şifrelediğini iddia ediyor, bu da temel düzeyde güvenlik sağlıyor. | Reklam gösterimi: Ücretsiz hizmeti finanse etmek için sayfalarda reklamlar çıkabiliyor. |
| Çoklu işletim sistemi desteği: Windows, Android, iOS, Chrome OS gibi tüm cihazlarda çalışıyor. | Hassas işlemler için önerilmez: İnternet bankacılığı veya kişisel şifre girişleri için güvenli değil. |
| Paylaşılabilir bağlantı: Proxy üzerinden açtığınız sayfanın bağlantısını arkadaşlarınızla paylaşabiliyorsunuz. | Engellenebilir: Bazı ülkelerde veya ağlarda bu tür proxy sitelerine erişim kısıtlanabilir. |
| Basit arayüz: Çok teknik bilgi gerektirmeden, sadece adres girerek kullanılabiliyor. | Her site çalışmaz: Özellikle gelişmiş JavaScript veya oturum açma gerektiren sitelerde hatalar oluşabiliyor. |
Kullanım Rehberi (Adım Adım)
- Siteye Git: Tarayıcınızın adres çubuğuna croxyproxy.com yazın (veya doğrudan Türkçe sürüm olan croxyproxy.com/_tr/ adresini kullanın).
- Adresi Girin: Ana sayfadaki büyük arama kutusuna erişmek istediğiniz web sitesinin adresini (ör. youtube.com) yazın.
- Gezinmeye Başlayın: "Git" veya ok tuşuna tıkladığınızda, site proxy üzerinden yüklenecektir. Artık o sitede proxy üzerinden gezinirken IP adresiniz gizlenir.
- Video İzleyin: Eğer YouTube gibi bir sitedeyseniz, videoları doğrudan oynatabilirsiniz.
- Bağlantıyı Paylaşın (İsteğe bağlı): Açtığınız sayfanın proxy bağlantısını kopyalayıp başkalarıyla paylaşabilirsiniz.