Reklamları görebilmek için çerez izni vermelisiniz.

Hile yapımı ve kodlaması

Psenef

Super Member
Seviye 5 İlk Paylaşım Sharer I İlk Mesaj İlk Beğeni Profilini Tamamla Doğrulanmış Üye
Konular
30
RC Point
0
Selamlar Ahali,

Bir çok oyunda hileler mevcut ama daha önceden bunla ilgili bilgi veren paylaşım yapan vb bir forum görmedim.

Yani hile yapımı ile ilgili bir nevi eğitim diyebiliriz.

Online oyunlarda hile yapmak her zaman zor özellikle yeni başlayan ve ilk kez deneyecekler için. Yıllardır bu işin içinde olan ve deneyim sahibi insanların bu konuda destek amaçlı bilgi paylaşması yararlı olmazmı?

Tabii ki her aşçı kendi yemeğinin tarifini paylaşmaz bunu biliyorum :) ama yemek yapmayı öğretebilir..
Aslında bu konunun amacı hile yapmak isteyen arkadaşlarımıza ilham vermek, hile yapan deneyimli arkadaşlarında kendi tecrübelerini ve yönlendirmelerini yapması
Şimdiden teşekkürler.

iwystic

Veteran
10 Rozet Seviye 10 İlk Paylaşım Sharer I Sharer II Sharer III İlk Mesaj İlk Beğeni İlk Çözüm Yardımsever Mentor Usta Mentor Hızlı Yardım Profilini Tamamla Doğrulanmış Üye
Konular
290
RC Point
0
Kodlama kısmını atlayarak anlatıyorum: IDA gibi disassembler araçlar ile oyunun exe dosyasının kodlarını çözüyor, memorydeki gerekli offsetleri buluyorsun. Anti cheat varsa, gerekirse kernel düzeyde bypass ediyorsun ve hileyi inject ediyorsun. Meraklı arkadaşlar varsa zaten araştırıp detaylıca nasıl yapıldığını öğrenecektir.

Tuncc

Ultra Member
Tartışma Başlatıcı Konuşkan İlk Paylaşım Sharer I İçerik Kaşifi İlk Mesaj İlk Beğeni Doğrulanmış Üye
Konular
43
RC Point
0
Kodlama kısmını atlayarak anlatıyorum: IDA gibi disassembler araçlar ile oyunun exe dosyasının kodlarını çözüyor, memorydeki gerekli offsetleri buluyorsun. Anti cheat varsa, gerekirse kernel düzeyde bypass ediyorsun ve hileyi inject ediyorsun. Meraklı arkadaşlar varsa zaten araştırıp detaylıca nasıl yapıldığını öğrenecektir.
bana daha detaylı öğretebilirmisin ?

Thelasy

Confirmed Memb.
Ayın En Aktifi 🌟
Top Commenter İçerik Kaşifi Günlük Ziyaretçi İlk Mesaj Doğrulanmış Üye
RC Point
0

hitaesat00

Ultra Member
Haftalık Aktif 7 Gün Seri 10 Rozet Günlük Ziyaretçi Sharer I Tartışma Başlatıcı İçerik Kaşifi İlk Paylaşım İlk Mesaj İlk Beğeni Doğrulanmış Üye
Konular
11
RC Point
0
kodlama kısmını boş ver bence yapay zekaya yaptırırsın jailbreak ile onun dışında dll derliceksin yapay zekaya yazdırdığın kodla visual studio dan offset vb bulucaksın cheat engine vs kullanarak metodlar var basit oyunlarda fln manuel mapping vs injection yöntemleri daha komplike oyunlarda ring 0 fln kullanarak enjekte ediceksin

fistikcik

Active Member
Sharer I Haftanın Üyesi Top Sharer İlk Beğeni İlk Paylaşım İçerik Kaşifi İlk Mesaj Doğrulanmış Üye Günlük Ziyaretçi
Konular
15
RC Point
0
"Hocam çok iyi yakalamışsın valla, ağzına sağlık. Dediğin gibi bu piyasada kimse ekmeğini bölüşmek istemez, herkes kendi tarifini saklar ama en azından işin mutfağını öğrenmek isteyenlere bir yol yordam göstermek lazım.

Yeni başlayanların çoğu direk online oyunlarda bi' şeyler denemeye çalışıp 2 dakikada ban yiyor, sonra da soğuyorlar. O yüzden olayın temelinden girmek lazım:

• Önce ufaktan bir C++ / C# temeli atıp bellek (memory) mantığını, pointer ve offset olaylarını çözmek şart.
  • Hemen online'a atlamadan Cheat Engine veya x64dbg ile offline oyunlarda ufak tefek denemeler yaparak mantığı kavramak en iyisi.
  • Zaten bu işin koruma kısımlarını (Anti-Cheat, Kernel mantığı vs.) anlamadan online'da adım atmak imkansız gibi bi' şey.
Yani doğrudan 'hazır hile' paylaşmaktan ziyade, bu işin mantığını, tersine mühendislik kısmını konuşabileceğimiz bir ortam olursa yeni başlayanlar için çok güzel bir rehber olur. Eline sağlık konuyu açtığın için." İyi forumlar.