• Birlikte RealityCheatsi yönetebilecek ekip arkadaşları arıyoruz — fikirlerin, tecrübelerin,merakın ve enerjinle katkıda bulunmak istersen seni bekliyoruz!

Python Tkinter yardım

CL43X

Ultra Member
Konular
26
RC Point
0
tkinterrealyrdm.png
arkadaşlar klasik login script yazmaya çalışıyorum kullanıcı adı şifre uyuşmasına rağmen yine wrong password yazıyor yani kullanıcı adıyla girdiğim adi ve şifreyi doğru yazsamda wrong password yazıyor succesfully loged in yazmıyor nereyi hatalı yapmış olabilirim
diğer değişkenleri aşağıda doğru tanımladım orada sorun yok

1Enjoy

Forward
Owner
10 Rozet Seviye 10 İlk Çözüm Yardımsever Mentor Hızlı Yardım
Konular
40
Web sitesi
realitycheats.com
RC Point
0
gad ve gparola değişkenlerinin değerlerini kullaniciadi ve parola değişkenleriyle karşılaştırmaya çalışmışsın ve bu değişkenler üzerinde .get yöntemini kullanmışsın. Bu yöntem StringVar nesnesine bağlı değişkenlerin değerini döndürür, yani gerçek string değeri değil.

StringVar nesnelerinin string değerlerini get() yöntemiyle alman lazım

Python:
gad = adgiris.get()
gparola = sifregiris.get()

Sonra, gad ve gparola değişkenlerinin değerlerini kullaniciadi ve parola değişkenleriyle karşılaştırabilirsin.

Python:
if gad == kullaniciadi and gparola == parola:
    ogiris.config(text = "Succesfully Loged In", fg = "green")
else:
    ogiris.config(text = "Wrong Password", fg = "red")

login() fonksiyonunu çağırmadan önce, adgiris ve sifregiris değişkenlerini Entry widgetleri olarak oluşturup doğru değişkenlere atadığına emin ol.

Hala sorun yaşıyosan, gad ve gparola değişkenlerinin değerlerini yazdırıp kontrol et.

Python:
print(f'gad: {gad}')
print(f'gparola: {gparola}')

If'den önce gir, konsolda değişkenlerin değerini verecektir.

Son düzenleme: