sistemde AIDA 64 kullanıldıktan sonra "CRITICAL_PROCESS_DIED" mavi ekran hatası

mehmetcanYT

Super Member
Konular
55
RC Point
0
Merhaba AIDA 64 programı ile dün gece bilgisayarımı test ettim, işlemcim maksimum 75 çıktı 2 dakikalık test sonucunda. Sonra ekran kartını test etmek istedim, çalıştırdım fakat ekran kartını test etmedi ama ediyor gibi gösterdi. Ondan sonra durdum geri bilgisayarı yeniden başlattım, ondan sonra LoL girdim oyundayken bir anda donmaya başladı, sebebini anlamadım. Bilgisayar tamamen dondu, yeniden başlattım. Sıcaklıktan olduğunu düşündüm, sıcaklık değerlerim 60'ı geçmiyordu. Normalde de 60 geçmiyordu, LoL'de başka oyunlarda denedim. Hepsinde aynı olay ve dün gece mavi ekran da verdi CRITICAL_PROCESS_DIED diye Windows güncel driverlar güncel SFC scannow temiz çıktı. Şu an bu konuyu açarken gene mavi ekran verdi durup dururken, çözümü tek format mı, atsam düzelir mi?

İşletim sistemi:
RAM: 16 GB.
Ekran kartı: GTX 1060 3GB.
İşlemci: AMD Ryzen 5 1500X.
Anakart: MSI B450M Pro.
Windows 10 Pro.

FLOWZZYtr

FF
Super Member
Konular
28
RC Point
0
aynı sorunları bende yaşadım sorun sürücülerde temiz güncel format at amd yazılımıı kur oto vs güncellesin ekran kart içinde güvenli modda kurulum yapman lazım microsoft store indiriyor senden önce eski sürüm silip experince ile kur olmazsa bilgisayardan anlayan birine götür bağlantılarda sorun olabilir

TAHABGX

Legend Member
Konular
108
RC Point
0
1. Sürücü Güncellemeleri:
Ekran kartı sürücülerinizin güncel olduğundan emin olun. NVIDIA’nın resmi web sitesinden en son sürücüleri indirip yükleyin.
Anakart sürücülerinizi de güncelleyin. MSI’nın web sitesinde anakartınız için en son sürücüleri bulabilirsiniz.
2.Isınma Sorunları:
Sıcaklık değerlerinizin normal olduğunu söylüyorsunuz, ancak yine de soğutma sistemini kontrol edin. Toz birikimi veya fan hızları gibi faktörler performansı etkileyebilir.
İşlemci ve ekran kartı soğutucularını temizleyin ve iyi çalıştığından emin olun.
3.Windows 11’den Windows 10’a Dönme:
Eğer Windows 11’den Windows 10’a dönmek istiyorsanız, bu mümkündür. Ancak dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var:
Sadece son 10 gün içinde yükselttiğiniz Windows 11’i Windows 10’a geri dönebilirsiniz.
Bilgisayarınızda Windows 10’a dönmek için gerekli dosyaların (genellikle Windows.old klasörü) bulunması gerekiyor.
Ayarlar uygulamasını açın, Sistem > Kurtarma bölümüne gidin ve “Geri Dön” seçeneğini kullanarak Windows 10’a dönebilirsiniz
4.Mavi Ekran Hataları:
CRITICAL_PROCESS_DIED hatası genellikle sürücü veya sistem dosyalarıyla ilgili bir sorunu işaret eder. SFC scannow’un temiz çıkması iyi bir işaret olsa da, yine de sürücülerinizi kontrol edin ve gerekiyorsa güncelleyin
5.Temiz Kurulum:
Eğer yukarıdaki adımlar sorununuzu çözmezse, Windows 10’u temiz bir şekilde yeniden yüklemeyi düşünebilirsiniz. Bu, tüm dosyalarınızı siler, bu nedenle önemli verilerinizi yedekleyin.
Sonuç olarak, öncelikle sürücülerinizi güncelleyin ve Windows 11’den Windows 10’a dönmeyi deneyin. Eğer sorun devam ederse, temiz bir kurulum yapmayı düşünebilirsiniz. İyi şanslar!1707570916753.png