jikapa.exe nedir?

Goktugfly

Eski üyelerden.
Ultra Member
Konular
56
RC Point
0
Görev yöneticisi başlangıç yerinde jikapa.exe diye bir uygulama var bu nedir?

Ekli dosyalar

• Görev Yöneticisi 3.07.2024 14_53_07.png
    Görev Yöneticisi 3.07.2024 14_53_07.png
    55.9 KB · Görüntüleme: 26

Goktugfly

Eski üyelerden.
Ultra Member
Konular
56
RC Point
0
sağ tıklayıp dosya konumunu açıp ss atın.
Roaming 3.07.2024 15_10_48.png
buyur, kaspersky & Malwarebytes gibi virüsprogramlarından tarattım fakat sorun yok dosyanın 0kb olması pek normal gelmedı bana fakat
Mesajlar sistem tarafından otomatik olarak birleştirildi:

KANKA VİRUST TOTALER ARATSANA :change:
dediğim gibi kaspersky ve Malwarebytes'den tarattım virüslü çıkmadı dosya 0kb zaten internette hiçbiryerde yok büyük ihtimalle virüs fakat yine kaspersky ve Malwarebytes'den pc tam tarama yaptım temiz gozukuyor, ve jikapa.exe'yide sildim.

NaneliSakız

Ultra Member
Konular
20
RC Point
0
2 hafta olmuş, ama bilgilendirmekte fayda var. jikapa.exe %100 virüs. Çünkü internette böyle bir exe arattığımda bununla ilgili hiçbir şey bulamadım, boyutu 0 KB, exe nin isminde zaten hayır yok. Zaten Windows'un bir parçası değil. Herkesin aklında bulunsun.
C:\Users\Yeni\AppData\Local veya C:\Users\Yeni\AppData\Roaming bu tür yerlerde yüklenen dosyaların bir parçası olur. Ara sıra kontrol edin. Yabancı veya şüpheli bir dosya, exe isimli ibareler görürseniz; önce o dosyanın veya exe nin ismini google de aratın. Kesin bir bilgi bulamazsanız eğer, sisteminizi taratın ve o verileri derhal silin.

Goktugfly

Eski üyelerden.
Ultra Member
Konular
56
RC Point
0
2 hafta olmuş, ama bilgilendirmekte fayda var. jikapa.exe %100 virüs. Çünkü internette böyle bir exe arattığımda bununla ilgili hiçbir şey bulamadım, boyutu 0 KB, exe nin isminde zaten hayır yok. Zaten Windows'un bir parçası değil. Herkesin aklında bulunsun.
C:\Users\Yeni\AppData\Local veya C:\Users\Yeni\AppData\Roaming bu tür yerlerde yüklenen dosyaların bir parçası olur. Ara sıra kontrol edin. Yabancı veya şüpheli bir dosya, exe isimli ibareler görürseniz; önce o dosyanın veya exe nin ismini google de aratın. Kesin bir bilgi bulamazsanız eğer, sisteminizi taratın ve o verileri derhal silin.
dosyayı sildim geri gelmedi sanırım yine kontrol sağlarım pcye geçince çok zaman oldu mesajı yeni gördüm kusura bakma, bilgisayarda bir yavaşlama vs. sezmiyorum fpslerde gayet normal düzeyde, dosya aklımda kaldığı kadar geri gelmedi. Dediğim gibi kontrol sağlarım.