Sistemimin oyunlarda fps değerleri düşük

layouse

Active Member
Konular
3
RC Point
0
Sistemimin oyunlarda fps değerlerinin düşük olduğunu düşünüyorum sebebi ne olabilir?
Gigabyte A520M-K V2 DDR4 5100MHz PCI-E Gen3 M.2 USB 3.2 VGA HDMI mATX AM4 Anakart
AMD Ryzen 5 5500 3,6 GHz 16 MB Cache AM4
Team T-Force Vulcan TUF Gaming Alliance 8GB (1x8GB) 3200MHz CL16 DDR4
Kingston Snv2S-1000G Nv2 1TB 3500MB-2100MB NVMe PCIe M2 SSD
Sapphire Sapphıre RX 6700 XT Pulse Gamıng Amd 12 Gb GDDR6
bi çok oyunda diğer daha düşük sistemlerin sistemimden daha iyi performance verdiğini görüyorum sebebi ne olabilir?

Corvinus

Active Member
Konular
4
RC Point
0
Tek Kanal Bellek kullanmak yerine çift kanallı 16x16 veya 8x8 ram min 3200mhz hızda olanları tercih etmelisiniz
sistemdeki bileşenlerin driverlerinin güncel olmasına dikkat etmelisiniz
stok fan kullanıyorsanız sağlam ultra sessiz pervaneli tepe soğutucular kullanabilirsiniz
Arka planda çalışan gereksiz yazılımlar sistem kaynaklarını tüketerek FPS'i düşürebilir
windows optimizer uygulamalar kullanabilirsiniz BIOS ve Chipset Güncellemelerini muhakkak yapın

layouse

Active Member
Konular
3
RC Point
0
Tek Kanal Bellek kullanmak yerine çift kanallı 16x16 veya 8x8 ram min 3200mhz hızda olanları tercih etmelisiniz
sistemdeki bileşenlerin driverlerinin güncel olmasına dikkat etmelisiniz
stok fan kullanıyorsanız sağlam ultra sessiz pervaneli tepe soğutucular kullanabilirsiniz
Arka planda çalışan gereksiz yazılımlar sistem kaynaklarını tüketerek FPS'i düşürebilir
windows optimizer uygulamalar kullanabilirsiniz BIOS ve Chipset Güncellemelerini muhakkak yapın
2X8 olarak düzeltmeyi unutmuşum

Corvinus

Active Member
Konular
4
RC Point
0
2X8 olarak düzeltmeyi unutmuşum
bios chipset ve driverler güncelmi güncel windows 10 lite yada ghostspectre modifikasyon edilmiş iso indir formatla orjinal windowsa nazaran daha çok fps kazandıran bir işlemdir windowsda gereksiz tüm bileşenler kaldırılmış durumda oluyor böylelikle fpsde artış oluyor

username112

Super Member
Konular
7
RC Point
0
1- Bütün (özellikle oyunlarla ilgili) driverlarını güncel tuttuğundan emin ol. Driver booster, ccleaner bildiğimi iyi sürücü güncelleyen uygulamalar..
2- Muhakkak ayda bir virüs taraması yap, ama iyi bir virüs programıyla yapmalısın. malwarebytes gibi. Virüsler de sistemini yavaşlatır, fpsini etkiler hatta donmalar yaşanabilir
3- Bilgisayarının gelişmiş sistem ayarlarından performans kısmında birçok seçenek var, işine yaramayanları kapatabilirsin.
4- Bazı uygulamaların game booster tarzı sistem ramini geçici olarak boşaltan özellikleri var. Öyle bir uygulama edin. Kendim driver booster'ı bu konuda kullanıyorum.
5- Oyunlara girmeden önce arka planda açık olan gereksiz uyg. manuel kapatabilirsin (skype, onedrive vb.).
6- Spotify ve tarayıcılar gibi önemli miktarda önbellek biriktiren uygulamaların önbelleğini ara sıra temizle. Bilgisayarında yer açılacağı gibi performansa da katkı sağlayacaktır.
7- Ekran kartını sağlayıcının sitesinden manuel güncellemeni tavsiye ederim, ekran kartının kendi ayarları da mevcut olabilir performans ile ilgili. onlara da göz at.
Kendim de zamanında düşük sistemli PC ile oyun oynamak zorunda olduğum için bayağı tecrübelendim diyebilirim. Kolay gelsin.

username112

Super Member
Konular
7
RC Point
0
Söylemeyi unutmuşum, bilgisayarının fan temizliği falan da yapılması, işlemcinin termal macununun yenilenmesi de önemli ölçüde performans katkısı sağlar

HzLiveos

Member
RC Point
0
windows arama yerine girip : Windows’un görünümünü ve performansını ayarla diyip girdiğiniz zaman en iyi performans diyip uygula de bilgisayarın performansı artar

WwDevilwW

Active Member
Konular
2
RC Point
0
kral denetim masasından donanımına tıkla ve ne kadar kullanım yaptıklarına bak belki bilmedin bir parça yüzünden donanımında hata çıkıyodur