Yardımcı olurmusunuz

ertu123xx

Confirmed Memb.
Konular
11
RC Point
0
Gençler şimdi 12.sınıfım Anadolu lisesi yks den iyi yapamıcam gibi, sizce mesela kombici tesisatçı elektrikçi gibi bi yerde iş öğrenip ustalık belgesi alayımmı ne yapayım önerilerinizi bekliyorum

realbenmemos

GÜN OLUR,DÜN OLURSUN, BUGÜN VAR,YARIN YOK,OLURSUN
Super Member
Konular
27
RC Point
0
kardeşim eğtim sistemi bitik durumda ama madem lise so sınıfa kadar geldin lise mezuniyet belgeni al cebine koy. sonra uzmanlık alımları bekçilik alımları felan oluyor onlara katılabilrsn eğer devlet memuru olmak istiyorsan. eğer illaki bir esnaflık isiyorsan mobilyacılık öğrenebilirsn usatalk ve kalfalık belgesi alımı kolay ve düzgünbir esnafın yanına düşersen eğer işi çabucak öğrenirsin ve altın bileziği koluna takarsın.ALLAH Bahtını açık etsin dostum :)

ertu123xx

Confirmed Memb.
Konular
11
RC Point
0
kardeşim eğtim sistemi bitik durumda ama madem lise so sınıfa kadar geldin lise mezuniyet belgeni al cebine koy. sonra uzmanlık alımları bekçilik alımları felan oluyor onlara katılabilrsn eğer devlet memuru olmak istiyorsan. eğer illaki bir esnaflık isiyorsan mobilyacılık öğrenebilirsn usatalk ve kalfalık belgesi alımı kolay ve düzgünbir esnafın yanına düşersen eğer işi çabucak öğrenirsin ve altın bileziği koluna takarsın.ALLAH Bahtını açık etsin dostum :)
Çok teşekkür ederim
Mesajlar sistem tarafından otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada çıraklığa geçersem yine Lise diplamasi alabiliyorum

salaben

Super Member
Konular
17
RC Point
0
her şeyi geç bos ver motorcu bi adamın yanında 3 ay bak 3 ay calıs aldıgın askeri ücret olsa bile tut 1 motora yag koymak 5 dk almıyor 200 tl yag parası verıyorsun kı anlasmana göre daha ucuza da alırsın gider o yagı kuryeler 2 hafta da bir zorunlu degiştiriyor yerine göre daha ucuza yapan yerler var bunu ama bi motorcu da en ucuz yag degısım 500 tl 300 tl net kar en az günde 5 kısı gelır ufak tefek şeyler adam hicbir bilgisi olmadıgı ıcin gelıyor bayilik alsan 1 yıl sonra bi motor markasından ayda en assagı 50 k kazancın var zonguldakta bunu yapan bi genc cocuk 19 yasında daha suan dükkanını merkezi bir yere tasıdı günde en kotuu olsa 3 k kar kalıyor dıyor suanda her ülkenın her yeri motor kaynıyor bi bakım parası en assagı 800-1000 tl ve ugrasın genelde 15 dk yani işe alısırsın motor krank sorunları yaparsın parca parası 3.500 1 saatte halledip 8-10 k para koyarsın en kuryeyim sadece arklara yag degısımı yappıyorum 400 den 200 yag alıom her aksan hıc yoksa 2 kısıye yag degıstırıyorum biri krank sorunu olsa ben 6-7 k para alırım bazı problemler cok kolay cozum parca sıparısı verıyorsun 0 montaj yapması 15 dk süren bile oluyor evın onunde garajda yapıp 2 gün sonra veriyorum int bakarak neler neler ogrendım tavsiye ederim her kes gec motorcu acalım dıo mesela banada

polo9572

Confirmed Memb.
Konular
5
RC Point
0
bence meslek ögrenmeye bak okul okuyanlar atanamıyor malesef elektirkçi bölümü okuyabilirsin en kötü tedaşta görev yaparsın

aaTyskes

Insider
Konular
7
RC Point
0
Anadolu Okumak Pişmanlıktır Lisede Öyle .. En iyisi Meslek okuyup meslek üzerinden devam etmektir