Artık işe Giderken durup kahve alamıyorum.

qetuone

Super Member
Konular
14
kral sen evde oturup kazanmıyomuydun nie ise gidiyon
Mesajlar sistem tarafından otomatik olarak birleştirildi:

beyler ekonomi harbiden erdoğanın suçu değil şunu anlayın adam ekonominin sorumlusu değil ki
erdoganın sorunu ülkenin gelirini boş harcayıp milletin anasını adam bombos saray yapmıs bizide saraya alsın bakam

justshame

Active Member
Konular
2
kral sen evde oturup kazanmıyomuydun nie ise gidiyon
Mesajlar sistem tarafından otomatik olarak birleştirildi:

erdoganın sorunu ülkenin gelirini boş harcayıp milletin anasını adam bombos saray yapmıs bizide saraya alsın bakam
aga sadece saray yapmasına bakma ülkede siha iha diye bişey var mıydı veya yerli otomobil ?

qetuone

Super Member
Konular
14
aga sadece saray yapmasına bakma ülkede siha iha diye bişey var mıydı veya yerli otomobil ?
ülkede huzur vardı iha siha otomobil diyorsun üstünü say türkiye gelişim çağında bunu unutma bi zahmet onuda yapsın hani onları yaptı dış devletlere borç ile yaptırdı borcuda kapatmıyacak bi sonraki cbye kitleyecek sonra o cbyi koltuktan düşürmek için o borçları kullanıcak söyle seyler yapmıs diyecek

Woozyy

Active Member
Konular
1
siyaseti burda konusmasanız mı?

nacremo

Confirmed Memb.
Sen hele dur şimdi yılbaşından sonra asıl mevzu başlıyor

CodeR

Ultra Member
Konular
14
Ben konunun malum parti ile ilgili olduğunu düşünmüyorum. (Destekçi falan demeden önce oku) genel ücret üzerinden bakın derim örnegin konuyu açan arkadaş sen starbucks'ta kahve aldığın zaman ile bu zamanı kıyaslaman ücretler ile mümkün olur. Mantıklı olanda budur zaten örnegin;
2015 yılında asgari ücret 949,07 ₺

2015 yılında benzin fiyatı 4,29 ₺
Bu da demektir ki 2015 yılında bir asgari ücretin tamamı ile 221.2 litre benzin alabiliyordun.

şimdi ki zamanı ele alalım.

asgari ücret 2024 için 17.002.00 ₺
güncel benzin fiyatı 2024 için 46,06 ₺
Bu da demektir ki 2024 yılında bir asgari ücretin tamamı ile 369,12 litre benzin alabiliyorsun.

Bunu sadece benzin için değil ekmek, sigara, süt, yoğurt, bira aklına gelen herşey ile yapabilirsin.

Yani alım gücün azalmamış aslında o malum parti seni enflasyona ezdirmemiş kısacası konu bence bundan ibaret sorun bizim hala 100 ₺'yi çok büyük bir para olarak görüyor olmamız. konu tam olarak bu

Benim aklımın almadığı şey konut ve arac fiyatları bu da malum parti ile mi alakalı sanmam. insanımızın aç gözlülüğü