Bilgisayar fazla ram yiyor

hasan05

Super Member
Konular
33
Eskiden böyle değildi 6 gb ram var fakat ram tüketiyor virüs varsa ondan kaynaklı diye düşünüyorum sizce nedir
1673610547670.png
1673610573080.png
Operayı kapatıyorum 1.2 kullanılan diyor boşta bile 2gb kullanılan diyor sorun nedir
Mesajlar sistem tarafından otomatik olarak birleştirildi:

Boş yorum yapanın bilmiyorum vb diyenleri şikayet edicem haberiniz olsun.

hileciabi343

Active Member
Konular
2
knk windos 8.1 yada 7 ye düşebilirsin ve knk bu değerler normal knk bende 16 var boşta 7 gb kullanıyor

muco64

Ultra Member
Konular
5
Ram Kullanım Problemi
:yazili_anlatim:
Windowsla alakalı bir durum değil en azından herhalde öyle değildir çünkü , 4gb ramli bir pcde yani emektarda , win10 home'da 1.5 gb ram kullanabiliyor.
Opera gibi çok uzantılı tarayıcılar , edge ve chrome gibi tarayıcılara uzantı eklemek bilgisayarın daha fazla bellek harcamasına sebep oluyor.
Windows arka planda update yaparken disk %100 e çıkar ve bellek kullanım oranı artabilir ayrıca bir şey yüklerken de bu sebep geçerli.
:cozumler:
Görev yöneticisinden başlangıç sekmesinden gereksiz olanları devre dışı bırakın.
Anlık kullanmadığınız uygulamaları kapatın. Yanlış bir şeyi kapatmaktan korkmayın en fazla bilgisayarı kapatıp geri açarsınız ve geri açılır.
Windows ayarlara açın , Gizliliği açın , Gizlilikte uygulama izinleri , Arka plan uygulamaları , Rami tüketen uygulamaları kapatın.
Arka planda çalışmasını engelliyecektir ve ram yükünü azaltacaktır. %p:mavitik:
:notlar:
İyi Günler
:mavitik:%p

hasan05

Super Member
Konular
33
Ram Kullanım Problemi
:yazili_anlatim:
Windowsla alakalı bir durum değil en azından herhalde öyle değildir çünkü , 4gb ramli bir pcde yani emektarda :) win10 home'da 1.5 gb ram kullanabiliyor.
Opera gibi çok uzantılı tarayıcılar , edge ve chrome gibi tarayıcılara uzantı eklemek bilgisayarın daha fazla bellek harcamasına sebep oluyor.
Windows arka planda update yaparken disk %100 e çıkar ve bellek kullanım oranı artabilir ayrıca bir şey yüklerken de bu sebep geçerli.
:cozumler:
Görev yöneticisinden başlangıç sekmesinden gereksiz olanları devre dışı bırakın.
Anlık kullanmadığınız uygulamaları kapatın. Yanlış bir şeyi kapatmaktan korkmayın en fazla bilgisayarı kapatıp geri açarsınız ve geri açılır.
Windows ayarlara açın , Gizliliği açın , Gizlilikte uygulama izinleri , Arka plan uygulamaları , Rami tüketen uygulamaları kapatın.
Arka planda çalışmasını engelliyecektir ve ram yükünü azaltacaktır. %p:mavitik:
:notlar:
İyi Günler
:mavitik:%p
1673621134863.png
Teşekür ediyorum sağ olun.

Emrehers

Confirmed Memb.
Yorumdaki arkadaşlar chrome falan demiş belki sıkıntılı bir olay vardır bilgisayarını kaspersky uygulamasıyla bi tarat istersen

recepaqsu

Confirmed Memb.
kral en temizi windows 7 geçen ay bende aynı şeyi yaşadım win 10 da 7 ye geçtim saat gibi çalışıyor bununda tek sıkıntısı valo açmıyor