Güncel Bilgisayar FPS Artırma Etkili Yöntemler

MAJESTY

Ultra Member
Konular
14
eline sağlık benim kutu karton çok hızlanacak şimdi

NaneliSakız

Ultra Member
Konular
20
Valla ben overclock yaptığımda iyice fps droplarla karşılaşıyorum. Quick cpu ve Msı afterburner benim için bir faydası olmadı. Nihai güç ayarını açınca bir fark görmedim doğrusu. Ama yine de güzel çalışma olmuş. Bu arada searcapp.exe yi kapatmak için Öncelikle C diskine gidin sonra Windows/SystemApps/Microsoft.Windows.Search_cw5n1h2txyewy bu adlı klasörü bulun. Yalnız bu klasörün ismini bir metin belgesine kopyalayın sakın kaybolmasın elinizin altında olsun. "Microsoft.Windows.Search_cw5n1h2txyewy" tırnak işaretlerini silin. Bir kenarda dursun. Bu searchapp.exe görev yöneticisinden kapatsanız bile otomatikman tekrardan kendini başlatıyor. Ve oyunlarda inanılmaz ram tüketiyor. 150 mb civarında. Bu uygulamayı kapatmak için "Microsoft.Windows.Search_cw5n1h2txyewy" bu klasörün ismini değiştireceğiz rastgele bir isim koyabilirsiniz. Ben "a" harfini koydum lakin ismini değiştirmemize izin vermeyecek çünkü arka planda görev yöneticisinde bu uygulama çalışıyor olacak. Doğal olarak yeniden dene uyarısı verecek. O uyarı penceresi bir kenarda dursun. Şimdi yapmamız gereken son adım. Görev yöneticisinden Searchapp.exe yi bulup. Üzerine tıklayıp görevi sonlandır diyeceğiz, (Burada 4 saniyemiz var gecikirsek uygulama kendini tekrardan başlatacak ve uygulamayı kapatamayacağız.) ardından hemen az önceki bir kenarda bıraktığımız yeniden dene isimli uyarı penceresini bulup; yeniden deneye tıkladıktan sonra işlem tamamlanmıştır. Klasör ismi değişti. Bunun sonucunda searchapp.exe yani başlat kısmının yanındaki büyüteci kullanamayacaksınız haberiniz olsun. Ayarları eskil haline getirmek için. C diski/Windows/SystemApps/ burada ismini değiştirdiğiniz klasörü buluyorsunuz. Ve ismini "Microsoft.Windows.Search_cw5n1h2txyewy" (Tırnak işaretlerini silin.) olarak değiştiriyoruz. Eğer bir uyarı verirse evet deyin. Bu kadar.

Hizmetlerden bu ayarı kapattığınız halde hala çalışıyorsa yazdıklarımı uygulayabilirsiniz.

Dopa24

Confirmed Memb.
Konular
2
Bir kaç ayarı denerim. Eline sağlık kanka