iwystic
Veteran
- Konular
- 290
*Konuyu görüntülemek için, cevap yazıp konuyu beğenmelisiniz. Bunları yapamıyorsanız, siteye kayıt olmanız gerekmektedir.
*Bilgisayarınızda hiçbir yan etki olmayacaktır.
[HIDE]
Öncelikle merhaba sevgili RC üyeleri,
Bugün sizlerle bu konumda bilgisayar hızlandırmayı göstereceğim. Yapamadığınız bir şey olursa, cevaplar kısmına detaylıca yazabilirsiniz.
Öncelikle genelde bilinen methodlardan başlayarak sonlara etkili methodlarla bitirelim. (4. ve 5. adımı atlamayınız.)
Adım 1:
1- Denetim masasını açıyoruz.
2- "Sistem ve Güvenlik" kategorisine giriş yapıyoruz.
3- "Sistem" kategorisinin hemen aşağısında bulunan "RAM miktarını ve işlemci hızını görüntüle" yazısına tıklıyoruz.
4- Hemen sol tarafta bulunan "Gelişmiş Sistem Ayarları" yazısına tıklıyoruz.
5- Karşımıza gelen sekmeden "Gelişmiş" kategorisine giriyoruz.
6- "Performans" bölümündeki "Ayarlar..." yazısına tıklıyoruz.
7- Karşımıza gelen sekmeden "Görsel Efektler"e girip "En iyi performans için ayarla" butonuna basıyoruz ve uygulayıp tamamlıyoruz.
Adım 2:
1- Denetim masasını açıyoruz.
2- "Sistem ve Güvenlik" kategorisini açıyoruz.
3- "Güç Seçenekler"i açıyoruz ve güç planını "Yüksek Performans" olarak seçiyoruz.
Adım 3:
1- Klavyemizden Windows + R 'yi aynı anda basıp çıkan yere "msconfig" yazıp enterliyoruz.
2- "Önyükleme" kategorisinden "Gelişmiş seçenekler..."e giriyoruz.
3- İşlemci sayısı tikli değilse tikleyip, "4"e tıklıyoruz ve tamamlayıp uyguluyoruz.
4- "Hizmetler" kategorisine geçip sol alttan "Tüm Microsoft hizmetlerini gizle"yi tıklıyoruz ve ses programları hariç bütün programların tikini kaldırıyoruz.
Uygulayıp tamamlıyoruz ve sistem yapılandırmasından çıkıyoruz.
Adım 4:
1- PowerShell'i yönetici olarak çalıştırıyoruz.
2- Bunu indirmen şart! Üstüme tıkla
3- Yukarıdaki dosyayı indirdikten sonra klasöre çıkartıyoruz.
4- C:\Users\(PC adınız) konumuna gidiyoruz ve çıkarttığınız klasörü buraya atıyoruz.
5- Aşağıda verdiğim kodları PowerShell'e tek tek yazıyoruz / kopyala - yapıştır yapıyoruz. (Kodlar turuncu renkte verilmiştir.)
Kodlar:
cd ..
cd ..
cd users
cd (Bilgisayar adınız)
cd Debloat-Windows-10-master
cd scripts
set-executionpolicy unrestricted (Bu kodu enterladığınızda karşınıza gelecek olan yazıdan sonra "y" yazıp enterliyoruz.)
ls -recurse *.ps1 | unblock-file
ls -recurse *.psm1 | unblock-file
ls
.\block-telemetry.ps1
.\disable-services.ps1
.\disable-windows-defender.ps1
.\experimental_unfuckery.ps1
.\fix-privacy-settings.ps1
.\optimize-user-interface.ps1
.\optimize-windows-update.ps1
.\remove-default-apps.ps1
.\remove-onedrive.ps1
Kodlar biraz bekletebilir, bekletiyor diye kesinlikle PowerShell'i kapatmayınız.
Adım 5:
1- Game Booster 4.6 indiriyoruz.
İndirmek için Tıkla!
2- Uygulamayı açıp PRO keyi giriyoruz ve yapılandırmadan gereksiz uygulamaları tikliyor ve kapatıyoruz.
Game Booster Pro Key için:
https://realitycheats.com/threads/game-booster-pro-key.5368/
3- Game Booster tek gereksiz uygulamaları kapatmakla kalmıyor, ekran kartı sürücülerini & ses kartı sürücülerini de güncelleştiriyor.
Donanım duyargalırını detaylı bir şekilde gösteriyor ve oyunlarda FPS göstergesi de yaratıyor.

Bunun yanında bunları da yapıyor:

Benim RAM'im 4GB ve %30 RAM kullanımı için yer açtı.
Game Booster açıkken oyun kasıyorsa kapatınız.
[/HIDE]
Konumuz bu kadardı değerli RC üyeleri, böyle konuların gelmesini istiyorsanız cevaplama kısmında belirtmeniz yeterli olacaktır.
İyi forumlar!
Ekli dosyalar
Son düzenleme: