Bilgisayarım açılıyor Görüntü yok

Dogecan

Ultra Member
Konular
40
Bilgisayarıma Yeni soğutucu aldım ve taktım Snowman x4 Anakartım B450 TOMAHAWK MAX yeni aldığım soğutucu taktım açtım bilgisayarı anakartta kırmızı ışık yanıyor sabit şekilde bilgisayar çalışıyor görüntü yok
lütfen yardım edin işlemciyi çıkartım taktım macunu sildim tekrar taktım üfledim işlemci pinlerinde yamulma yok zaten sıfır işlemci ramlari söktüm taktım bios pili taktım çıkardım ama hala aynı

Kings Never Die

🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨
Super Member
Konular
7
kanka teknik servis yorumum ramlari basmıyor veya işlemciye basmayan sıvı soğutmadan işlemciyi yakmış olabilirsin
Mesajlar sistem tarafından otomatik olarak birleştirildi:

Teknik servis yorumun mu ? Ciddi misin ?

Sene olmuş 2023 işlemciye basmayan sıvı soğutmadan dolayı işlemciyi yakmış olabilirmiş miş / yapma yahu ciddi misin?

İşlemcinin kendi koruma sistemi/mekanizması vardır. Çekirdek ısı belirlenen ısı derecesini geçtiği zaman, güvenli ısı derecesini korumak için güç seviyesi düşürülür doğru orantılı olarak frekansı da düşer , daha yüksek sıcaklıklarda sistem kendini kapatır ve korumaya alır.

Yani ocakta unuttuğun taze fasulyenin yandığı gibi işlemci yanmaz güzel kardeşim :D

Konu sahibi arkadaşa gelince söylediğin ışık , Ez Debug led ışığı yanıyor ama eğil bir bak orda 3-4 adet led olur gpu vga ram cpu gibi hangisinin ışığı yanıyor önemli olan nokta o.

Son düzenleme:

levotr

Super Member
Konular
7
Teknik servis yorumun mu ? Ciddi misin ?

Sene olmuş 2023 işlemciye basmayan sıvı soğutmadan dolayı işlemciyi yakmış olabilirmiş miş / yapma yahu ciddi misin?

İşlemcinin kendi koruma sistemi/mekanizması vardır. Çekirdek ısı belirlenen ısı derecesini geçtiği zaman, güvenli ısı derecesini korumak için güç seviyesi düşürülür doğru orantılı olarak frekansı da düşer , daha yüksek sıcaklıklarda sistem kendini kapatır ve korumaya alır.

Yani ocakta unuttuğun taze fasulyenin yandığı gibi işlemci yanmaz güzel kardeşim :D

Konu sahibi arkadaşa gelince söylediğin ışık , Ez Debug led ışığı yanıyor ama eğil bir bak orda 3-4 adet led olur gpu vga ram cpu gibi hangisinin ışığı yanıyor önemli olan nokta o.
Detaylı okumamıştım, takılmadığı zaman 105 derecelere ulaşama ısımalara kadar çıkabiliyor. tabiikide, tahminde bulundum görülmeden tabiikide birşey diyemeyiz. ram basmazsada ekran vermeyebilir laf atacağına çözüme odaklı yazsaydın keşke.

qetuone

Super Member
Konular
14
bendede aynı sıkıntı vardı adını unuttum simdi su 5w 6w olanlar var ya onu geliştir gelir bence

ysfami_

Active Member
Konular
1
anakartının üstünde 4 tane ışık olacak o ışıklardan hangisi yanıyor bak sonra bana dc üzerinden ulaş sana yardım ederim ben dc:yusufsami31

RAHATSIZ

Ben Melorices xD
Ultra Member
Konular
9
Sorunu tespit etmesi için bi bilgisayar teknisyenine göstermeni öneririm dostum

emmi27

Yokuşu Çıkmak Zor Ama Manzara Yüksekten Seyredilir
Ultra Member
Konular
69
en iyisisi servise götür yada servissi oksa tamirciye götür ama iyi bir tamirciye

Kings Never Die

🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨
Super Member
Konular
7
Detaylı okumamıştım, takılmadığı zaman 105 derecelere ulaşama ısımalara kadar çıkabiliyor. tabiikide, tahminde bulundum görülmeden tabiikide birşey diyemeyiz. ram basmazsada ekran vermeyebilir laf atacağına çözüme odaklı yazsaydın keşke.
Hiç bir yazıyı okumuyorsun anlaşılan , çözüm odaklı da yazsaydın demişsin , ama onun içinde yazdığımı okumamışsın.:lollol:

311.gif

yusuf hackerrr

squiZy
Ultra Member
Konular
4
Bilgisayarıma Yeni soğutucu aldım ve taktım Snowman x4 Anakartım B450 TOMAHAWK MAX yeni aldığım soğutucu taktım açtım bilgisayarı anakartta kırmızı ışık yanıyor sabit şekilde bilgisayar çalışıyor görüntü yok
lütfen yardım edin işlemciyi çıkartım taktım macunu sildim tekrar taktım üfledim işlemci pinlerinde yamulma yok zaten sıfır işlemci ramlari söktüm taktım bios pili taktım çıkardım ama hala aynı
knk hdm ı ekran kartına bağlamışsındır