BIOS a giremiyorum

saaq

Active Member
Konular
1
hocam şimdi ben laptop kullanıyorum gittim format attırdım adamda attı. attıktan sonra emulator falan indirdim sanallaştırma açayım derken bi baktım adam biosa şifre koymuş e şimdi adamda uzak bana nasıl hallederim?
NOT:laptop eski

azadaskah

Super Member
Konular
2
kral açılırken f2 2-3kere bas açılır veya del tuşuna baş ama markadan markaya değişir hangi markaysa onun için farklı bi yöntem olabilir ve eski olduğu için de açılmıyor olabilir

Lady Darknes

swansizz
Reseller
Konular
89
Web sitesi
github.com
  1. Laptopunuzun modeline bağlı olarak, BIOS şifresini sıfırlamanıza yardımcı olacak bir "Clear CMOS" düğmesi veya jumper'ı olabilir. Laptop üreticisinin web sitesinden veya kullanıcı kılavuzundan bu düğmenin veya jumper'ın tam konumunu bulabilirsiniz. Düğme veya jumper ile ilgili talimatları takip ederek BIOS şifresini sıfırlayabilirsiniz.
  2. Laptopunuzda bir CMOS pil bulunur. Bu pil, anakart üzerindeki gücün kesilmesi durumunda BIOS ayarlarını korumak için kullanılır. Şifreyi sıfırlamak için önce laptopunuzun bataryasını çıkarın, ardından CMOS pili de çıkarın ve yaklaşık 10-15 dakika bekleyin. Sonra CMOS pili tekrar takın ve laptopunuzu açın. Bu, BIOS şifresinin sıfırlanmasına yardımcı olabilir.
  3. Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, laptopunuzu üreticinin destek ekibiyle iletişime geçerek BIOS şifresini sıfırlama konusunda yardım isteyebilirsiniz. Yada tamirciyi arayıp bağıra bağıra sövebilirsiniz.

İyi günler!

azadaskah

Super Member
Konular
2
Maalesef, BIOS şifresi kaldırmanın tek yolu, BIOS ayarlarına erişmek ve şifreyi kaldırmaktır. Ancak, BIOS şifresi kaldırmak için fiziksel erişim gereklidir. Bu nedenle, uzaktan birisi tarafından kaldırılması mümkün değildir.

Eğer laptop eskiyse, BIOS şifresi kaldırmak için internet üzerinden birçok yöntem bulabilirsiniz. Ancak, bu yöntemlerden bazıları riskli olabilir ve cihazınızda kalıcı hasarlara neden olabilir. Bu nedenle, BIOS şifresi kaldırmak için en iyi seçenek, bir bilgisayar teknisyeninden yardım almaktır.

rscheats

Confirmed Memb.
Konular
1
npc gibi google yorumlarını yapıştırmayın lütfen adam (tahminimce) googleden bakıp yapamadığı için buraya sordu (sormadıysada)
neyse biosu sıfırla kalkar eski ise laptop diyo adam biri jumper diyor biri clr cmos pili yarabbim ya pili sök az bekle geri tak sıfırlanır biosun

azadaskah

Super Member
Konular
2
npc gibi google yorumlarını yapıştırmayın lütfen adam (tahminimce) googleden bakıp yapamadığı için buraya sordu (sormadıysada)
neyse biosu sıfırla kalkar eski ise laptop diyo adam biri jumper diyor biri clr cmos pili yarabbim ya pili sök az bekle geri tak sıfırlanır biosun
sadece gözden kaçırdığı bir detay varsa hepsini daha temiz halde onun için derleyip ona sunuyorum eğer rahatsız olduysanız bildirebilirsiniz sonuçta amaçımız insanların sorunlarını kısa yoldan halletmek veya yardım etmke öyle değil mi?

rscheats

Confirmed Memb.
Konular
1
sadece gözden kaçırdığı bir detay varsa hepsini daha temiz halde onun için derleyip ona sunuyorum eğer rahatsız olduysanız bildirebilirsiniz sonuçta amaçımız insanların sorunlarını kısa yoldan halletmek veya yardım etmke öyle değil mi?
reisim tahminimce multi yada adminsin yardım etmeye çalışıyorsunda attığın mesajda 1 gram yardımcı birşey yok "Maalesef, BIOS şifresi kaldırmanın tek yolu, BIOS ayarlarına erişmek ve şifreyi kaldırmaktır. Ancak, BIOS şifresi kaldırmak için fiziksel erişim gereklidir. Bu nedenle, uzaktan birisi tarafından kaldırılması mümkün değildir." adam girse zaten halleder "Eğer laptop eskiyse, BIOS şifresi kaldırmak için internet üzerinden birçok yöntem bulabilirsiniz. Ancak, bu yöntemlerden bazıları riskli olabilir ve cihazınızda kalıcı hasarlara neden olabilir. Bu nedenle, BIOS şifresi kaldırmak için en iyi seçenek, bir bilgisayar teknisyeninden yardım almaktır." adam tamirciye götürmek istese burada konu açmaz ayriyeten uzaktan birisi ile olmaz bilmem n
e saçma geldi eski cihazlarda bios sıfırlama ile açılıyor

azadaskah

Super Member
Konular
2
reisim tahminimce multi yada adminsin yardım etmeye çalışıyorsunda attığın mesajda 1 gram yardımcı birşey yok "Maalesef, BIOS şifresi kaldırmanın tek yolu, BIOS ayarlarına erişmek ve şifreyi kaldırmaktır. Ancak, BIOS şifresi kaldırmak için fiziksel erişim gereklidir. Bu nedenle, uzaktan birisi tarafından kaldırılması mümkün değildir." adam girse zaten halleder "Eğer laptop eskiyse, BIOS şifresi kaldırmak için internet üzerinden birçok yöntem bulabilirsiniz. Ancak, bu yöntemlerden bazıları riskli olabilir ve cihazınızda kalıcı hasarlara neden olabilir. Bu nedenle, BIOS şifresi kaldırmak için en iyi seçenek, bir bilgisayar teknisyeninden yardım almaktır." adam tamirciye götürmek istese burada konu açmaz ayriyeten uzaktan birisi ile olmaz bilmem n
e saçma geldi eski cihazlarda bios sıfırlama ile açılıyor
Haklısın sen belki bu bilgiyi bildiğin için saçma geliyor olabilir ancak o belkide bunun bir çözümü olduğunu düşünüyor verdiğim cevap sayesinde artık araştırmayacak ve tekrar tamire götürebilecek.

rscheats

Confirmed Memb.
Konular
1
Haklısın sen belki bu bilgiyi bildiğin için saçma geliyor olabilir ancak o belkide bunun bir çözümü olduğunu düşünüyor verdiğim cevap sayesinde artık araştırmayacak ve tekrar tamire götürebilecek.
bilgisayarı eski diye not düşmüş arkadaş belki diğer yöntemler ile sorunu çözülürse tamirciye para vereceğine bi döner gömecek