Disk C: kendi kendine doluyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

irfanefe57

Confirmed Memb.
Konular
10
öncelikle selamlar son zamanlarda bilgisayarımda c diskin kendi kendine dolduğunu fark ettim başda 1-2 GB idi ama sonra 60 GB boş alan varken 40 lara düşdü ve bende araştırdım aynı durumu yaşayan insanlar vardı çoğu kişi sıkıştırma yöntemi denilen bir uygulama yapıyorlardı uygulamada windows bu bilgisayar a girip c ye sağ tıklayıp özellikler den Disk alanınızdan kazanmak için sürücüyü sıkıştırın" basıyorlardı bunun yan etkileri olurmu diye baktım bazıları pc açılmayabilir sistem dosyaları sıkıştığı için demil ama ben bide size danışmak istedim teşekkürler şimdidden ^-^

iwystic

Veteran
Konular
290
* Windows Geri Yükleme Noktaları, işletim sisteminin mini yedekleridir ve genellikle bir sürücü yüklediğinizde veya Windows Update'i kullandığınızda oluşturulur. Olağanüstü durum kurtarma için yararlıdır, ancak aynı zamanda çok büyük miktarda disk alanı da yiyebilir ve C sürücüsünün zamanla doldurulmasına neden olabilir. Bu fenomen, Windows 10'da sıkça görülmektedir ve Windows 10 C sürücüsünün tam sorununun ana nedenlerinden biridir. Bu nedenle, Windows Sistem Korumasını devre dışı bırakmanızı, tüm yerel geri yükleme noktalarını temizlemenizi tavsiye ederim. Disk alanından tasarruf etmenin ve sabit sürücünün kendi kendini dolurmasını önlemenin en iyi yoludur.

* Dizin ve dosyaların boyutlarını kontrol et.
https://antibody-software.com/files/wiztree_3_28_portable.zip

Belki bir uygulama gereksiz yere log dosyası oluşturup o şişiyordur veya arkaplanda bir şey iniyordur.
Bu şekilde analizini yaparak kendin bulmalısın.

irfanefe57

Confirmed Memb.
Konular
10
Windows Geri Yükleme Noktaları, işletim sisteminin mini yedekleridir ve genellikle bir sürücü yüklediğinizde veya Windows Update'i kullandığınızda oluşturulur. Olağanüstü durum kurtarma için yararlıdır, ancak aynı zamanda çok büyük miktarda disk alanı da yiyebilir ve C sürücüsünün zamanla doldurulmasına neden olabilir. Bu fenomen, Windows 10'da sıkça görülmektedir ve Windows 10 C sürücüsünün tam sorununun ana nedenlerinden biridir. Bu nedenle, Windows Sistem Korumasını devre dışı bırakmanızı, tüm yerel geri yükleme noktalarını temizlemenizi tavsiye ederim. Disk alanından tasarruf etmenin ve sabit sürücünün kendi kendini dolurmasını önlemenin en iyi yoludur.
teşekkürler iyi günler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...