Ethernet Kablosu okunmuyor

xuhies

Active Member
Konular
6
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 3 4 aydır kullanmadığım bir bilgisiyar var pc sorunsuz fakat ethernet kablosu takılı kabloda sıkıntı yok diğer pcde çalışıyor ama bu bilgisiyarda takınca algılamıyor yani internet gelmiyor internet üzerinde araştırdım yinede çözüm bulamadım belki aranızda bilen birisi vardır yardımcı olursa çok sevinirim

grassboy

Heil Hitler!
Confirmed Memb.
Konular
17
  1. Ethernet Sürücüsünü Güncelleme: Ethernet bağlantınızın düzgün çalışması için doğru sürücülerin yüklü olması gerekmektedir. Bilgisayarınızın üreticisinin web sitesini ziyaret ederek en son Ethernet sürücülerini indirip yükleyebilirsiniz.
  2. IP Ayarlarını Sıfırlama: Bir IP çakışması veya başka bir ağ sorunu nedeniyle internet bağlantısı kesilebilir. IP ayarlarını sıfırlamak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
    • Başlat menüsüne sağ tıklayın ve "Komut İstemi (Yönetici)" seçeneğini seçin.
    • Açılan komut istemi penceresine "ipconfig /release" yazın ve Enter tuşuna basın.
    • Ardından "ipconfig /renew" yazıp Enter tuşuna basın.
    • Bu adımları tamamladıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın ve internet bağlantısını kontrol edin.
  3. Ağ Adaptörünü Devre Dışı Bırakma ve Etkinleştirme: Ağ adaptörünüzü devre dışı bırakıp yeniden etkinleştirmek, bağlantı sorunlarını düzeltebilir. Bunun için şu adımları izleyebilirsiniz:
    • Denetim Masası'na gidin ve "Ağ ve Paylaşım Merkezi"ni seçin.
    • Sol menüden "Adaptor Ayarlarını Değiştir"e tıklayın.
    • Ethernet bağlantınızı seçin, sağ tıklayın ve "Devre Dışı Bırak"ı seçin.
    • Birkaç saniye bekleyin ve tekrar sağ tıklayarak "Etkinleştir"i seçin.
  4. Fiziksel Sorunları Kontrol Etme: Ethernet kablosu ve bağlantı noktalarını kontrol etmek önemlidir. Başka bir Ethernet kablosu veya farklı bir bağlantı noktası kullanarak deneyebilirsiniz. Ayrıca, kablonun kesilip kesilmediğini veya gevşemiş olup olmadığını kontrol etmek de faydalı olabilir.
Bu çözümleri deneyerek internet bağlantınızı tekrar sağlayabilirsiniz. Ancak, sorun devam ediyorsa, bilgisayarınızın donanımında veya başka bir ayarında sorun olabilir. Bu durumda, bir teknik destek uzmanından yardım almanızı öneririm.