hisse alan var mı

AlfaBurak

Ultra Member
Konular
191
hisse işine girmek istiyorum çevremdekiler bankaların mobil uygulama üzerinden hisse alıyorlar. Gerçekten alıpta kısa vadede kazanan var mı tecrübesi olan iletişime geçebilir mi benle

alper23

Super Member
Konular
2
hisse alıyorsan kısa vadede büyük para yatırımı yaparsan büyük kar elde edersin ama 100 200 tl de kısa sürede kar etmen zor uzun sürede kar edersin

batyhann

Super Member
Konular
9
Tüpraşı 70'ken 2500 liralık aldım şuan 125 tl

Selyk

Prince Of Darkness
Moderator
Konular
81
Benim çevremde yapanlar vardı genelde tek hisse almak yerine bir çok yerden alıyorlardı. Kısa vadede bir para kazanmak istiyorsan, oturup tüm gün analizini ve haber takibini yapman lazım.

Senarist

Confirmed Memb.
Kanka ben çalışan birisiyim ve her ay maaşımdan BES açıklayacak olursam bireysel emeklilikten agessa denilen şirketten 700 TL kesiliyordu. Ben de şirketi arayaraktan paramı TL'de bırakmaktansa üç fona böldürdüm. %30 dolar %30 euro kalan %40'lık kısmını da altın olacak şekilde ve bununla beraber her ay kesilen param dengesiz çalkalanan mükemmel ekonomimizde kendisini katlamaya devam ediyor.

impartormape

Super Member
Konular
20
hayır dostum paranın katlandığı falan yok değerini koruyor sadece
Kanka ben çalışan birisiyim ve her ay maaşımdan BES açıklayacak olursam bireysel emeklilikten agessa denilen şirketten 700 TL kesiliyordu. Ben de şirketi arayaraktan paramı TL'de bırakmaktansa üç fona böldürdüm. %30 dolar %30 euro kalan %40'lık kısmını da altın olacak şekilde ve bununla beraber her ay kesilen param dengesiz çalkalanan mükemmel ekonomimizde kendisini katlamaya devam ediyor.

Realitytr

Member
Temel ve teknik analiz bilginiz yok ve alacağınız hisse senedi hakkında araştırma yapmıyorsanız kısa sürede kazanmanız şans olur. Uzun sürede (en az 3-6 ay) hepsi kazandırır.
Yeni başlayacak iseniz al/sat yapmanızı tavsi etmem.
Stratejik olarak size önereceğim; 300bin paranız var ise, 10bin liralık 20 farklı hisse alın. Bunlardan 10 tanesi Bist30 içerisinde olsun. Diğer 10 tanesi Bist100.
5 tanesi şirket: Sabancı,koç grubuna ait
5 tanesi enerji: elektrik, doğalgaz
5 tanesi banka + hava yolları + otomotiv
5 tanesi inşaat + demir + gayrimenkul

20 tane oldu. Şimdi hisseler çıktığında sıkıntı olmaz, kazanmaya başlarsın olaki piyasada düşüş başladığında (20 tanesi aynı anda düşmesi zor) size nefes aldıracak olan 100bin tl yi alttan kademeli alımlar için kullanır ve üzülmezsiniz.

Realitytr

Member

Uzun vadede riskli fonlar almanız lazım. 2018 yılında bes'e girdim ama annemin adıyla 60 yaşında. Fonlarda değiştirme imkanınız var. Bes'te sizin için görevlendirilen bir eleman vadır. Arayıp ona sorun isterseniz. yardımcı olacaktır.