- Konular
- 49
- Web sitesi
- osderdadev.com
Selamlar RC Ailesi!
bugün sizlere JetBrains'in tüm ürünlerini ücretsiz nasıl aktive edebileceğinizi adım adım anlatacağım.
Anlatacaklarım bütün JetBrains IDE'leri için geçerli; ister PHPStorm olsun ister GoLand, ister WebStorm... hepsi aynı mantıkla çalışıyor.
uzatmadan direkt konuya girelim

İlk yapmanız gereken şey tarayıcınızı açıp aşağıdaki adrese gitmek:
https://3.jetbra.in
Tıkladıktan sonra sizi başka bir sayfaya yönlendirecek. Bu sayfada bir sürü JetBrains ürününün logosunu göreceksiniz. Burada yapmanız gereken iki şey var:
bugün sizlere JetBrains'in tüm ürünlerini ücretsiz nasıl aktive edebileceğinizi adım adım anlatacağım.
Anlatacaklarım bütün JetBrains IDE'leri için geçerli; ister PHPStorm olsun ister GoLand, ister WebStorm... hepsi aynı mantıkla çalışıyor.
uzatmadan direkt konuya girelim
İlk yapmanız gereken şey tarayıcınızı açıp aşağıdaki adrese gitmek:
https://3.jetbra.in
Tıkladıktan sonra sizi başka bir sayfaya yönlendirecek. Bu sayfada bir sürü JetBrains ürününün logosunu göreceksiniz. Burada yapmanız gereken iki şey var:
- .zip arşivini konunun en altından veya bulunan linkten siteden jetbra.zip dosyasını indirin.
- Aktif etmek istediğiniz JetBrains ürününün logosuna tıklayıp aktivasyon kodunu kopyalayın.
Bu kodu birazdan kullanacağız, kenara yazın.
İndirdiğiniz zip dosyasını herhangi bir klasöre çıkartın.
Ben direkt ~/Downloads klasörüne çıkarttım, çıkartınca "jetbra" klasörü oluştu.
Şimdi sıra geldi terminali açıp şu komutları çalıştırmaya. Klasörün içine girip install scriptini çalıştıracağız:
Bash:
cd jetbra
sh ./scripts/install.sh
Bu kadar! Script çalıştıktan sonra gerekli vmoptions ayarları otomatik olarak yapılacak.
Eğer Windows kullanıyorsanız terminalle uğraşmanıza gerek yok,
aynı klasörün içindeki scripts klasörüne girip "install-all-users.vbs" dosyasına çift tıklamanız yeterli. Bu script vmoptions'a gerekli Java agent parametresini ekleyecek.
Scripti çalıştırmadan önce bütün JetBrains programlarını kapatın. Hatta mümkünse bilgisayarı yeniden başlatın, temiz olsun.
Her şey tamamsa şimdi JetBrains ürününüzü açın.
Ben örnek olarak GoLand ile göstereceğim ama hepsi aynı.
Karşınıza lisans aktivasyon penceresi gelecek. Burada "Activation Code" seçeneğini seçip, biraz önce siteden kopyaladığınız kodu yapıştırın ve "Activate" butonuna basın.
Aktivasyon süresiyle ilgili uyarı falan görürseniz kafanıza takmayın.
O bir fallback lisans, süresi dolmaz. Ayrıca eski sürümlerde kullanılan "mymap" plugin'i 2022.1 sürümünden itibaren kullanılmıyor, gerek yok yani.
Önemli: "Licenses" penceresinde JB hesabınızdan çıkış yapmayı unutmayın, yoksa aktivasyon düzgün çalışmayabilir.
Hepsi bu kadar! Artık JetBrains ürününüzü full sürüm olarak kullanabilirsiniz.
Anlamadığınız bir yer olursa yorumlarda sorabilirsiniz.
Windows'ta "scripts\install-all-users.vbs" dosyasına çift tıklayarak kurulum yapabilirsiniz. macOS/Linux'ta terminalden install.sh scriptini çalıştırmalısınız.
jetbra.zip - İndirmek İçin Tıklayın