Kodlamaya Nereden Başlamalıyım?

İEvoZero

Super Member
Konular
11
Merhaba okulda web tasarım dersleri görüyorum ama ben daha çok masaüstüne uygulama geliştirmeye yoğunlaşmak istiyorum sizce bu sene sadece web tasarıma odaklanıp sonraki senelerde mi istediğim dile geçmeliyim. Bir çok insan webde iş olanağı daha çok vs. diyor kafamda deli sorular var çok karıştı.

Derin1adamm

Where is humanity going?
Ultra Member
Konular
60
Merhaba,koşullar her ne olursa olsun kendini daha başarılı hissettiğin ve severek yapacağın hangisi ise onu seçmeni tavsiye ederim.
Hakkında hayırlısı olması dileğiyle.

Shiva

Admin
Konular
522
webde iş olanağı daha çok bana göre

Osderda

>.....
Admin
Konular
49
Web sitesi
osderdadev.com
Yazılımın ilk adımı algoritma öğrenmektir, web tasarım becerin varsa Electron.Js frameworkünü öneririm, JavaScript, HTML ve CSS ile platformlar arası masaüstü uygulamalar oluşturabilirsin, Discordun masaüstü uygulamasında electron kullanıldı diye bir bilgim var. Eğer web tasarımdan çıkıp masaüstü geliştirme yapıcam diyorsan, c# öneririm basit ve işine yarayan bir dildir. Bil dili öğrendikten sonra başka dile geçmeni öneririm. Web tasarımda iş bulmak oldukça kolaydır fakat platformlar arası geliştirmeler yapanlar daha fazla kazandığını biliyorum.

ZoomX

Deus É Grande
Veteran
Konular
15
Ben webde kalmanı ve kendini webde geliştirmeni tavsiye ediyorum. Şöyle diyebilirsin "daha kısa bir süre içerisinde hem web hem de masaüstü yazılımlar geliştirmek istiyorum." O zaman yapman gereken JavaScript, HTML ve CSS öğrenmek. Ama en başta JavaScript öğrenmen gerekiyor. Dediğim olay da JavaScript framework'ü olan Electron JS ile bitiyor. Yani başta dediğim 3 dili öğrenirsen bu frameworkda hem web hem de masaüstü platformlar arası yazılım geliştirirsin. Ben bunu öneriyorum sana. Daha detaylı anlaman için verdiğim linkteki siteyi inceleyebilirsin. Son teknoloji çalışmak iyidir. :)
https://teknoloji.org/electron-js-nedir-neler-yapilabilir/

İEvoZero

Super Member
Konular
11
Ben webde kalmanı ve kendini webde geliştirmeni tavsiye ediyorum. Şöyle diyebilirsin "daha kısa bir süre içerisinde hem web hem de masaüstü yazılımlar geliştirmek istiyorum." O zaman yapman gereken JavaScript, HTML ve CSS öğrenmek. Ama en başta JavaScript öğrenmen gerekiyor. Dediğim olay da JavaScript framework'ü olan Electron JS ile bitiyor. Yani başta dediğim 3 dili öğrenirsen bu frameworkda hem web hem de masaüstü platformlar arası yazılım geliştirirsin. Ben bunu öneriyorum sana. Daha detaylı anlaman için verdiğim linkteki siteyi inceleyebilirsin. Son teknoloji çalışmak iyidir. :)
https://teknoloji.org/electron-js-nedir-neler-yapilabilir/
Hocam şuan html & css i kavramaya çalışıyorum ardından javascript i öğreneceğim dediklerinizi dikkate alacağım teşekkürler.