OKULLARDA ARAMA YAPMAK YASAL MI?

MhM

Confirmed Memb.
Yasal diye billiyom ama yine bi bakak

emrah1298

Confirmed Memb.
Konular
6
okul sınırları içerisinde yasal diye biliyorum

Stroffin

Super Member
bence değil hocam aşırı saçma öğrencinin özeline bakmak :)

cagribaba

Active Member
Konular
2
izin alarak arama yapılması yasal galiba ama okula yasaklı şeyler sokulduysa istisnalar olabilir

ATL

Hala aynı kişiyim hala var iddiam
Banned Member
Konular
17
knk bunu sormak yanlış olur çünkü arama sırasında ne kadar şuramı buramı elleme desende şikayet etsende kendilerini haklı çıkartıyorlar

YapayZekaa

xd? yapayzekaa#0090
Super Member
Konular
1
hocam bi okuyacağım okullarla ilgili böyle makale okumaya bayılıyorum sevmediğim hocaların hatasını görünce tak diye koyuyorum dilekçeyi
oğretmen sıfat
Sad Cry GIF by Show TV

neyse işin şakası cidden yarıyor böyle makaleler devamını bekliyoruz

swaxsam

Super Member
arama belgesi olmadan birini üzerini aramak veya bakmak kesinlikle suçtur özel bir durum olmadığı sürece ama okulda hiç kimse ses etmediği için arıyorlar

swaxsam

Super Member
Bir öğretmenin olarak evet yasal. MEB ilgili yönetmeliği gereğince, okul sınırları dahilinde asayişi sağlamak okul idaresinin sorumluluğudur der. Eğer okula kesici - delici silah vasfında eşya getirmişsen yada arkadaşlarının veri koruma hakkını ihlal edecek şekilde telefon getirip video yada foto çekmişsen öğrenci disiplin kurallarını işletmek adına gerekli izinlerle idare gerekli aramaları yapabilir. Ağır suç unsuru halinde hakkında adli süreç başlatabilir.
benim abim özel harekat polisi ve kesinlikle böyle birşey yok ben bizzat sordum kendisine ben 11 sınıfa gidiyorum ve böyle birşey yok okul polisi diye birşey var eğer ben kendi cantamının bakılmasını istemiyorsam okul polisi bakar öğretmenin bakma gibi bi yetkisi yok bu suçtur. ama evt üzerinde delici .kesici. bir alet bulunursa veya telefon o zaman öğretmen suç duyurusunda buluna bilir.

Muhammed7201

Banned Member
Konular
6
bence değil çünkü üstünü falan arıyoralsa özel şeyler