İki tarafta kendince haklı. Zelensky, ABD' ye güvenmekle hata etti. ABD'nin amacı aslında şuydu. Ukraynayı NATO ya alıp kendi füzelerini ukrayna coğrafyasına yerleştirmek. Çünkü olası bir 3.Dünya savaşı çıkacak olursa. ABD ukrayna topraklarından füzelerini ateşleyip, başkent Moskova'yı vurabilecektir. Aslında taktik iyi ama sorun şu ki ABD ukraynayı düşünmektense kendini düşünür. Klasik ABD işte. Putin'nin psikolojik savaşı Zelensky nin zoruna gitmiş olacak ki ABD'nin teklifini kabul etti ama yalnız kaldı. Putin ise kendi ülkesinin geleceğini düşündüğü için Ukraynayı sürekli tehdit etti NATO füzelerini sınırına kuramazsın diye. Sonuçta ikil ülke birbirine komşu, en sonunda Rus ayısı uyandı ve ukraynaya saldırdı. Zaten yıllar önce aynısını Belarus yapmaya kalktı ve ülke işgal edildi. Zaten putinin amacı dağılan sovyet ülkelerini yeniden kurmak, bu fırsatı da değerlendirmekten çekinmeyecek. Eğer ukraynayı yutarsa asla durmayacaktır. Normalde rusya ukraynayı 2 hafta süre içinde alır. Onun için çerezlik bir ülke. Acele etmemesinin sebebi şu. Dünya da ki bütün ülkelerin tepkisini ölçüyor, acaba diğer ülkeler bana savaş açacak mı, bombalayacaklar mı? Böyle adım adım devam ediyor. Lakin rusya da ekonomik yaptırımların ardı kesilmedi. Putin de bir tarafına takmayacak çünkü ukraynayı ele geçirirse ekonomiyi işgal ettiği topraklardan ekonomiyi toparlamaya çalışacaktır. Yani bizim IQ su eksilerde olan max. kuru milliyetçi/ülkücü zekalı olan tayfa tb-2 diye tutturuyor ya hani

bu kişilere gülün geçin. Bir tb-2 rus konvoyunu imha etse bile, Ruslar 2. dünya savaşında uyguladıkları üretim taktiğini bu savaşta da sergiliyor. Eğer putin kazanırsa asla durmayacak çünkü can yoldaşımız Azerbaycan'da tehlikededir.