[SERİ] Reality Cheats Akademi: C++ ile Temelden Memory Hacking Rehberi #1

Lady Darknes

swansizz
Reseller
Konular
88
Web sitesi
github.com
Selamlar değerli Reality Cheats ailesi,

Bugün burada, forumdaki birçok arkadaşımızın merak duyduğu ama "nereden başlamalıyım?" sorusu içinde kaybolduğu bir alana, yani hile kodlama ve hile mantığına dair kapsamlı bir serinin ilk adımını atıyoruz. Amacım, bu yola yeni baş koymuş dostlarımıza doğru bir yol haritası çizmek ve karmaşık görünen bu dünyayı en basit haliyle anlatmak.

Neden Bu Seriyi Başlatıyorum?​

İnternet üzerinde çok fazla kopuk bilgi var. Birçoğunuz hazır kodları kopyalayıp yapıştırmaktan (copy-paste) öteye geçemediğinizi biliyorum. Bu seride amacımız balık yemek değil, o balığı C++ kullanarak nasıl yakalayacağımızı öğrenmek olacak.

Küçük bir not: Konuyu hazırlarken, fikirlerimi daha derli toplu ve "akademik" bir dille sizlere aktarabilmek adına yapay zekadan yardım aldım. Kendi teknik bilgimi, herkesin anlayabileceği bir akışa dökmek için bu yöntemi tercih ettim; umarım anlatımı beğenirsiniz.

İlk Kural: Önce C++, Sonra Hile!​

Birçoğunuzun "Hocam hemen memory write yapalım, sınırsız mermi olsun" dediğini duyar gibiyim. Ancak üzülerek söylüyorum ki; dili bilmeden hile yazmaya çalışmak, ehliyetsiz yarış arabası kullanmaya benzer.

Bu seride;

• Önce C++ Temelleri: Değişkenler, döngüler ve mantık yapılarını kısaca geçeceğiz.
  • Ardından Memory İşlemleri: Windows API kullanımı, WriteProcessMemory, ReadProcessMemory gibi kritik fonksiyonlara giriş yapacağız.
  • Mantık ve Teknik: Adres bulma, pointer takibi ve basit hile fonksiyonlarını nasıl koda dökeceğimizi öğreneceğiz.

Bu Seri Kimler İçin?​

Bu eğitim serisi tamamen yeni başlayanlar ve Başlangıç seviyeye geçmek isteyenler içindir.

Expert ve Senior seviyesindeki üstatlarımıza: Sizin buralarda işiniz yok, zaten bu konuların kurdunuz olmuşsunuzdur :) Yine de hatalarımız olursa düzeltmek veya katkıda bulunmak isterseniz kapımız her zaman açık. <3
Amacımız en dipten başlayıp, en azından bir başlangıç noktası oluşturmak. Eğer hazırsanız, bu uzun soluklu maceranın ilk dersi olan "C++ Nedir ve Neden Hile Kodlamada Kullanılır?" ile yakında başlıyoruz.

Takipte kalın, sorularınızı ve merak ettiklerinizi yorumlarda belirtmeyi unutmayın!