Türk tarihi hakkında sohbet.

Luista

Super Member
Konular
3
Osmanlı İmparatorluğu Hakkında
1299 yılın Türk oğuz soyunun kayı boyundan Osman Bey tarafından kurulan üç kıtaya hükmetmiş bu hükmetme ile birlikte orta doğuya giren Türkler araplaşarak kendilerini unutmuş medenileşmeye gavurluk diyip çökmüştürler. Çoğu ülkeye yardım ederek anadolu akdeniz ve balkan ülkelerine huzur getirmişler, asimile yapmayıp kendi kültürlerini aşılamayarak 600 sene boyunca dünyanın çeyreğini kontrol etmiştir 29 yıl boyunca amerika birleşik devletlerini vergiye bağlamıştır ayrıca asimile ve sömürge yapsalardı şuan da dünyanın ana dilinin Türkçe olacağını düşünüyorum.

RR tero

Banned Member
Konular
1
645 yıl önce karadan gemi yürüttük

Luista

Super Member
Konular
3
2.abdul hamit nasıl biri sence
Siyaset açısından çok kuvvetli birisidir dış politikadada öyle hatta zamanında Göktürkçe hakkında çalışmalar yaptığıda söylenir kendisine kızıl sultan diyen kemalistler var ama ben ata ayrımı yapmıyorum her atam benim için kıymetlidir bana kalırsa iyi bir insan dış siyasette kuvvetli.
Mesajlar sistem tarafından otomatik olarak birleştirildi:

en iyisi zaten türk tarihi olm
bana göre de öyle

hocam aslında 4. murat suikasti hakkında bilgi edinmek isterim
4.Murad'ın erken yaştaki bu ölümü içkiye olan aşırı bağımlılığından dolayı olduğu söylenir ayrıca ölmeden önce kardeşi İbrahim'i öldürtmek istediği ancak saraydakilerin bunu engellediği söylenilir çok karmaşık konudur hocam.

Wutwx

Ultra Member
Konular
8
Hocam sizce atatürk varolmasaydı türkiye olabilirmiydi ?

mahirukrek

Confirmed Memb.
Konular
1
Türk Tarihi osmanlıdan başlayıp Mustafa Kemal Atatürk le sona eren savaşlarımızdır

Luista

Super Member
Konular
3
Hocam sizce atatürk varolmasaydı türkiye olabilirmiydi ?
Atatürk'ü hazır şekilde bekleyen bir ordu vardı Atatürk kendi stratejisi ile yönetti sadece Atatürk değil ittihat ve teraki'nin çok büyük payı vardır ama Atatürk olmasa Türkiye olurdu ama bu kadar uzun ayakta kalmazdı

yavuz sultan selimle ile ilgili ne düsünüyorsun
Ne düşünebilirim ki sadece 8 senede devletin topraklarını 2 katına katlamış hazineyi doldurmuş ondan sonra kimse dolduramamış olağanüstü birisi gerçekten Cihan imparatoru dediğimiz tabir onun için kullanılabilir

Wutwx

Ultra Member
Konular
8
Atatürk'ü hazır şekilde bekleyen bir ordu vardı Atatürk kendi stratejisi ile yönetti sadece Atatürk değil ittihat ve teraki'nin çok büyük payı vardır ama Atatürk olmasa Türkiye olurdu ama bu kadar uzun ayakta kalmazdı

Ne düşünebilirim ki sadece 8 senede devletin topraklarını 2 katına katlamış hazineyi doldurmuş ondan sonra kimse dolduramamış olağanüstü birisi gerçekten Cihan imparatoru dediğimiz tabir onun için kullanılabilir
Bencede haklısınız hocam Atatürk olmasaydı bu ülke bu kadar ayakta kalmazdı ve bu haklarımız daha geç verilrdi <3