Uzun zaman oldu, biraz sohbet edelim.

1Enjoy

Forward
Owner
Konular
40
Web sitesi
realitycheats.com

Selam millet, özledim sizi. Nasılsınız?​

Uzun zamandır aktif olamadığımın farkındayım. Birçoğunuz bunu zaten fark etmiştir. Son dönemde farklı projeler ve yoğun iş temposu nedeniyle RealityCheats'e eskisi kadar zaman ayıramadım. Bazen günler, bazen haftalar göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor. İnsan bir bakıyor ki sürekli "yarın bakarım" dediği yer aylar seneler olmuş.

Bu süreçte forumu tamamen sahipsiz bırakmadık. Yönetim tarafında @Osderda sağ olsun büyük bir sorumluluk üstlendi. Raporlardan düzenlemelere, moderasyondan hilelere genel işleyişe kadar birçok konuda emek veriyor. Öncelikle bunun için kendisine teşekkür etmek istiyorum.

Ben ise uzaktan da olsa gelişmeleri takip etmeye çalışıyorum. Her bildirime yetişemesem de forumun ne durumda olduğunu, neler konuşulduğunu ara ara kontrol ediyorum.

Merak ettiğim birkaç şey var.

Sizler nasılsınız?

Hayatınızda neler değişti?

Kimler hala burada aktif, kimler sadece ara sıra uğruyor?

Yeni başlayanlar foruma alışabildi mi?

Eski üyeler hala buralarda mı?

Gerçekten yorumlarınızı merak ediyorum. Uzun zamandır sessiz kaldığım için biraz sohbet etmek istedim.

RealityCheats benim için sıradan bir internet sitesi olmadı hiçbir zaman. Burası yıllardır emek verdiğimiz, binlerce insanla tanıştığımız, birlikte güldüğümüz, tartıştığımız, bir şeyler öğrendiğimiz bir topluluk haline geldi. Açık konuşmak gerekirse buraya hiçbir zaman sadece para kazanılacak bir proje gözüyle bakmadım.

İnternette bugün açılıp yarın kapanan yüzlerce site var. Birçoğu sadece gelir elde etmek için kuruluyor. RealityCheats ise benim için hep farklı bir yerde durdu. Burası biraz duygusal tarafımız oldu diyebilirim.

Elbette sunucu masrafları, lisanslar ve diğer giderler var. Bunlar işin kaçınılmaz kısmı. Ama forumu ayakta tutma sebebimiz hiçbir zaman sadece kazanç olmadı. Eğer öyle olsaydı belki de çoktan kapatır, başka işlere tamamen yönelirdik.

Şu sıralar farklı alanlarda, daha büyük projeler üzerinde çalışıyorum. Çok şükür emek verdiğimiz işlerin karşılığını alıyor, güzel başarılara imza atıyoruz. Bu yüzden eskisi gibi günün büyük bölümünü RealityCheats'te geçirmem artık pek mümkün görünmüyor.

Ama ne olursa olsun buranın bende yeri hep ayrı olacak.

RealityCheats benim için sadece açılmış bir forum değil. İnternette attığım en önemli adımlardan biri, bana çok şey öğreten, çok güzel insanlar tanımamı sağlayan ve bugün bulunduğum noktaya gelirken büyük pay sahibi olan bir topluluk oldu. Bir bakıma beni var eden, bana tecrübe kazandıran yerlerden biri burasıydı.

İnsan bazen büyüyor, farklı yollar çiziyor ama ilk emek verdiği yeri hiçbir zaman unutamıyor. RealityCheats de benim için tam olarak böyle bir yer.

Bir de sadece forumu değil, sizleri de gerçekten merak ediyorum.

Aradan uzun zaman geçti. Kiminiz üniversiteyi bitirdi, kiminiz işe başladı, kiminiz evlendi, askerlik yaptı, şehir değiştirdi ya da bambaşka bir hayata geçti. Belki de o zamanlar öğrenci olan arkadaşlarımız bugün kendi işini kurdu.

Hayat sizin için nasıl gidiyor?

Şu sıralar nelerle uğraşıyorsunuz?

Eskiden burada vakit geçiren arkadaşlardan kimler hâlâ buralarda?

Gerçekten yıllar sonra dönüp bunları okumak güzel olacak. Burası sadece konu açıp cevap yazdığımız bir forum değildi; aynı zamanda birlikte büyüdüğümüz, yıllarca aynı ortamı paylaştığımız bir topluluktu.

Belki eskisi kadar burada olamayacağım ama ne zaman aklıma düşse dönüp bakacağım, sizlerin neler yaptığını merak edeceğim ve buranın yaşamaya devam ettiğini görmek her zaman beni mutlu edecek.

Bu konuda sizlerin fikirleri de benim için önemli.

Forumda sizi en çok rahatsız eden şey ne?

Nelerin değişmesini isterdiniz?

Hangi bölümlerin daha aktif olmasını bekliyorsunuz?

Yeni eklenmesini istediğiniz özellikler var mı?

Kısacası aklınıza gelen her şeyi yazabilirsiniz. Eleştiri de olur, öneri de olur, sohbet de olur.

Son olarak...

Yıllardır burada kalan, ara sıra uğrayıp selam veren, konu açan, bilgi paylaşan, destek olan herkese gerçekten teşekkür ederim. Bir forumu ayakta tutan yazılım değil, sunucu değil, sahibi de değil. İçindeki insanlardır.

İyi ki varsınız.

Şimdi biraz ses verin bakalım.

Kimler hâlâ buralarda? 🙂

Osderda

>.....
Admin
Konular
50
Web sitesi
osderdadev.com
anatomical-heart_1fac0.png
❤️‍🔥