virüs bulaştırdım yardım eder misiniz

ibbrahimtitrek26

Super Member
Konular
12
W32.AIDetect.malware2
[email protected] (RDML:1ZKIMnLJUq09pBuxVICveg)
Trojan.Win32.Generic.CDD
Trojan.AshifyPMF.S13979510
Malicious

Bunlar Önemli virüslermi acaba indirdiğim bir dsoyada cıktı ve pc kasmaya başaldı bu dosyadan mı olmuştur taratınca bunlar cıkıyor

xSelimX_xJD

Active Member
Konular
4
Ben sana cözümümü göstereyim, benim PCye 2018'den beri virüs gelmedi sadece 1-2 tane onlarda restart atınca geçti. Bazen PCyi temizlemek için format atmadan önce önemli dosyalarımı ayrı bi USB'ye yedekliyorum sonra diğer USB'yede Microsoft'un kendi sitesinden indirdiğim ISO'yu Rufus la kuruyorum. Benim sana tavsiyem şu; Virüs mü değil mi bilmiyoruz, ama gerçi bilgisayarım kastı diyorsun, evet söylemiştim banada 1-2 kere virüs bulaştı onlardan biride PCmi kastırdı yani sanırım seninki virüs, yapacağın şu Bilgisayara format atcan şimdi önemli dosyalarım var desen söyle bazı virüsler PC'indeki dosyaları kilitler eğer o virüs kilitlediyse bilgisayarı antivirüs programı ile taratmak işe yaramaz, eğer kilitemediyse kalite bir antivirüs programı ile tarat, paralıysa denemesini, paralı ve ücretsizi varsa ücretsizini indir (Antivirüs Önerileri: Kaspersky, Malwarebytes, Avira) kilitlediyse git Microsoftun kendi sitesinden gerçek ISOsunu indir ve format at. Yazmam biraz uzun sürdü, inşallah düzelir.

muhammet3214

Confirmed Memb.
format tabikide kesin çözüm ama hileyi nasıl veya hangi uygulamdan bulaştırdığını biliyorsan o uygulumanın dosyalrının içinde virüsü bulabilrisin biraz uğraştırır ama formattan daha iyidir mesela bende gta 5 vardı format atsam indirmesi uzun...

Tao

Hacı Yatmaz
Banned Member
Konular
114
Web sitesi
realitycheats.com
Windows Defender uygulamasının tespit ettiği casus yazılım olarak değerlendiriyorum.
Arkadaşların söylediği gibi format da atabilirsin veyahut virüs programı ile taratıp virüsten kurtuladabilirsin.(Malwarebytes Anti Malware öneririm.)