- Konular
- 15
- Web sitesi
- skyproject.cc

İlkönce Merhaba, Windows 11 yükliyecek arkadaşlara öneri ve teori vercem
Windows 11 Sitesinden baktıgınız zaman eski işlemcilerin desteklendiğini görmekteyiz
sebebi nedir ? - sebebi şu kaby lake - skylake - gibi mimari işlemciler koruma olduğu için windows 11 bunu çözemiyor kendi korumasını ona göre yaratılmış bir işlemci sahibi bile korumayı açamıyor
ondan dolayı eski işlemciler kolayı kaçtığı için onları eklemişler 2022 başında windows 11 tüm işlemcileri destekliyecektir.
aksi taktirde desteklemesse windows store pazarından satışlar durcaktır ve fiyat alım düşecektir , bunu microsoft riske atmıyacağı için
uğraşıp yeni işlemciler için destegini getirip çıkaracaktır windows 11, kafanız rahat olsun benim işlemcim i7-7700k 4.5 GHz 8 çekirdek fakat desteklemiyor şaka gibi bende araştırdım sorunu buldum,
TPM Diye bişey var oda şart kılınmış onun amacı diski şifrelemesi bitlocker diye adlandırılıyor , gereksiz fakat windows 11 dosyaları çalınmasın diye veya leak'lan masın diye tpm zorunlu kılınmış 2.0 sürümü !
olunca çalışıyor windows 11 pc check status kendisi diyor ama dediğim gibi TPM Kalkacaktır 2022 başında windows 11 çıktığı zaman tamamen herşey oturmuş olcak yerine.
Windows 11 İndirmeye Çalışırsanız Developer & Beta Sürümü İncektir ! > yani kısaca hatalı bir windows 11 incektir ondan dolayı diskinizi riske atmayın disk zarar verebillir dosyalara !
Windows 11 Min Sistem Gereksimi
İşlemci | Uyumlu 64 bit işlemci veya Çip Üzerinde Sistem (SoC) üzerinde 2 ya da daha fazla çekirdekli 1 gigahertz (GHz) veya daha hızlı. > önemli 2 Ghz Min |
RAM | 4 gigabayt (GB). > önemli |
Depolama Alanı | 64 GB veya daha büyük depolama cihazı Not: Daha fazla ayrıntıyı aşağıdaki "Windows 11 işletim sistemini güncel tutmak için depolama alanı hakkında daha fazla bilgi" kısmında bulabilirsiniz. > önemli |
Sistem üretici yazılımı | UEFI, Güvenli Önyükleme özellikli. Bilgisayarınızın bu gereksinimi karşılamasının nasıl sağlanacağı hakkında bilgi edinmek için buraya tıklayın. > önemli |
TPM | Güvenilir Platform Modülü (TPM) sürüm 2.0. Bilgisayarınızın bu gereksinimi karşılamasının nasıl sağlanacağı hakkında yönergeler için buraya tıklayın. < gereksiz |
Grafik kartı | WDDM 2.0 sürücüsüyle DirectX 12 veya üzeri ile uyumlu. < önemli |
Ekran | Diyagonal olarak 9 inçten daha büyük olan yüksek çözünürlüklü (720p) ekran, renk kanalı başına 8 bit. > gereksiz |