Windows 11 Usb Sürücüsü isminde Türkçe karakter girince sembole dönüşme sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

nick_rc

İlk renk Kara! 🖤
Legend Member
Konular
98
Merhaba sayın RealityCheats sakinleri,
Size bir sorunumu anlatmak ve bilen biri varsa çözümde bana yardımcı olmasını istemekteyim.
Windows 11 yüklediğimden beri Usb isminde türkçe karakterler + küçük harfle isim yazmakta sorun yaşıyorum.**nopat isimli sitede de başka bir arkadaş sormuş ancak oradaki çözümler işe yaramamış.
Link:https://www.technopat.net/sosyal/ko...erleri-farkli-simgelere-doenuesueyor.1721816/
Bunun çözümü nasıl olabilir?Çok önemli türkçe karakter girmem lazım isimde ancak yapamıyorum.Girince saçma sapan sembole dönüşüyor...
Bu sorun hakkında bir çözümü olanlar yazsa memnun kalırım.
İlgili görseller;

1651867375242.png
1651867629227.png
Mesajlar sistem tarafından otomatik olarak birleştirildi:

Bilen birisi yok galiba.Umarım yarına kadar çözümü olan biri çıkar 😔

MTXT

Active Member
Merhabalar, Bölge ayarlarından unicode olmayan programlar için geçerli dil ayarından Türkçe (Türkiye) seçip UTF-8 kullanılıyorsa tiki kapat. Ayarları uyguladıktan sonra bilgisayarını yeniden başlatıp kontol et.

nick_rc

İlk renk Kara! 🖤
Legend Member
Konular
98
Merhabalar, Bölge ayarlarından unicode olmayan programlar için geçerli dil ayarından Türkçe (Türkiye) seçip UTF-8 kullanılıyorsa tiki kapat. Ayarları uyguladıktan sonra bilgisayarını yeniden başlatıp kontol et.
Merhaba sayın RealityCheats üyesi @MTXT ,
Bu çözümü bana sunduğun için teşekkürler.Şimdi deneyeceğim.Umarım düzelir.Düzelirse bilgilendireceğim.
İyi günler,İyi Forumlar...

nick_rc

İlk renk Kara! 🖤
Legend Member
Konular
98
Teşekkürler RealityCheats üyesi @MTXT ,
Verdiğin çözümü uyguladım,bilgisayarı yeniden başlattım.
Tekrar deneyince sorunum çözüldü.Kolay gelsin,İyi Forumlar...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...