- Konular
- 114
- Web sitesi
- realitycheats.com

Hayırlı akşamlar arkadaşlar bu konumuzda Windows işletim sistemleri bilgisayarlarda Anakart Marka / Modeli , Bios sürümünü Öğrenmeden bahsedeceğim.
Program ile alakalı anlaşılabilir olması açısından 1 program ve 1 video sizlerle paylaşacağım.Ayrıca , 2 şekilde bakılmaktadır:
1.Çalıştır kutucuğuna msinfo32 yazılarak.

Gördüğünüz üzere sistemdeki sahip olduğumuz donanım bilgilerine ve daha fazlasını öğrenebileceğimiz kadar bakılmaktadır.
2.Cpu-Z programını hemen hemen duymayanımız kalmamıştır.Bakmayı bilmeyenler , öğrenmek isteyenler , merak edenler için sizlere Cpu-Z isimli programımızdan ne olduğunu , ne işe yaradığını ve de bakmamız gereken donanım parçalarından kısaca bahsetmek istiyorum.
CPU-Z aslında Central Process Unit yani işlemci , RAM (hafıza) , anakart , grafik sürücüleri vb. bilgileri bulunarak sürümleri kontrol edilerek , güncel olup olmadığı bakmamıza yarayan yazılımdır.

-CPU (Central Process Unit) yani işlemci.
-Mainboard veya Motherboard yani anakart.
-Memory (RAM) yani hafıza.
-Graphics (Grafikler) yani grafik sürücüleri.
Program Linki : CPU-Z
Virustotal : Tıkla
İndirmiş olduğunuz yazılımın içerisinde 2 tane CPU-Z bulunmaktadır ve bunlar:
x32 : 32 bit işletim sistemi.
x64 : 64 bit işletim sistemi.
Sizin hangisini destekliyorsa ; 32 bit işletim sistemine sahipseniz 32 bit , 64 bit işletim sistemine sahipseniz 64 bit .exe dosyasını indirmelisiniz.
İndirmiş olduğunuz yazılımın içerisinde 2 tane CPU-Z bulunmaktadır ve bunlar:
x32 : 32 bit işletim sistemi.
x64 : 64 bit işletim sistemi.
Sizin hangisini destekliyorsa ; 32 bit işletim sistemine sahipseniz 32 bit , 64 bit işletim sistemine sahipseniz 64 bit .exe dosyasını indirmelisiniz.