Yazılıma Hangi Dil İle Başlanmalı?

selimfatih

Super Member
Konular
5
Öncelikle Ne Kodlayacağınıza Karar Vermelisiniz..

Direk Normal Sıra Sıra 0'dan Öğrenmek İstiyorsanız Python İle Başlamanızı Öneririm %31 Gibi Bir Oranla En Çok Kullanılan Dil Sebepleri ; Kolay Anlaşılabilir Ve Çoğu Şey Yapılabilir Site vb.

Eğer amacınız para kazanmak ise Web geliştirmeye göz atabilirsiniz. Burada ise başlangıçta Front-end ya da Back-end den birisini seçmenizi tavsiye ederim. Ben burada Front-end tarafını seçmiştim. Front-end tarafında uzun derleme süreleri ve bir hata yüzünden kodun çalışmama ihtimali yok en fazla istediğiniz görüntüyü yakalayamazsınız. Front-end de kullanılan diller HTML+CSS'dir. Öğrenmesi kolaydır ve kolay kolay unutamazsınız. Back-end de ise javascript kullanabilirsiniz. Javascript Java gibi bir dildir.

Oyun programlama olarak; Unity,C#,C++

Mobil Android; Kotlin, Java ( Önerim Kotlin )

Mobil iOS; Swift, Objective C ( 0'dan İOS Dilleri İle Başlamanızı Önermem Az Çok Bilenler İçin Yazdım. )

Script için; Lua ( Öğrenmesi Kolay, Kullanımıda Kolay Olduğu İçin Başlangıç Dillerinden Biridir Öneririm Zevklidir.

Gömülü sistemler için; C,C#,C++

Veri analizi, bilimsel hesaplama, yapay zeka gibi konularda ise Python Ön Plana Çıkıyor Kısaca Buralardan Seçiniz Nasıl Bir Yol Çizeceginizi..

Sağlıcakla Kalın İyi Forumlar..

selimfatih

Super Member
Konular
5
İsteyenler İstediği Soruyu Sorabilir Müsait Oldukça Cevaplarım Bu İşlere Hevesliyseniz Sormaktan Çekinmeyin

SlientDeath

Super Member
Konular
3
İleride oyun yazlımıncısı olmayı düşünüyordum çok iyi bilgilendirme dahabçok yayınlarmısın ?

themirsen

trece.
Moderator
Konular
7
Oyun tasarlamak için bir ekip kurmak şart mı sence?

DorukLoL

Super Member
Konular
1
çoğu kiş c++ yada phyton diyo ama bence C# daha kolay ve başlangıç için uygun

JanWin01

Confirmed Memb.
Konular
4
ilerde bende öğrenmek isterimde baya zor