Borsadan Para Kazanmak İçin Tavsiyeler - 5

CapsLock

Enough
Ultra Member
Konular
342
RC Point
0
9- Yatırım Hedefi Koymayı Unutmayın!
Borsada yatırım yaparken ve yeni bir pozisyon alırken, mutlaka kendinize bir hedef koymalısınız. Ne kadar para yatırmak istiyorsunuz, yatırımdan ne kadar kazanmak istiyorsunuz ve ne kadar sürede kazancınızı elde etmek istiyorsunuz gibi sorulara kendinize yanıtlar bulmasınız. Bu yanıtlara göre pozisyonunuzu alırken hedef belirlemeli ve bu hedefe bağlı kalmalısınız.

Ne kadar riski göz alabildiğinizi bilmelisiniz. Aynı zamanda kendinize koyduğunuz hedef konusunda, kararlı olmalısınız. Hedefe ulaştığınız zaman, pozisyonunuzu kapatmalısınız. “Biraz daha beklesem daha çok yükselir” gibi bir düşünceye kapılmamalı ve çarşıdaki pirince giderken, evdeki bulgurdan olmayın!

10- Karar Verirken Nedenleriniz Olmalı!
Yatırım yaparken sürekli “neden” sorusu ile attığınız adımları sorgulamalısınız. “Neden bu hisseyi alıyorum, neden bu seviyeden alıyorum veya satıyorum” tarzında sorgularla en doğru sonuca gidebilirsiniz. Bu şekilde riskinizi de minimum düzeyde tutabilir ve maksimum kazancı elde edebilirsiniz. Nasıl bir işletmenin vizyonu ve misyonu varsa, sizinde yatırım yaparken bir nedeniniz olmalıdır. Şanslı birisi olduğunuza inanıyor olabilirsiniz ama şansa göre işlem yapmayın. Yaptığınız işlemlerin mutlaka bir nedeni olmalıdır.