C# Bilgisayar Adı ve IP Adresi Öğrenme

Rooster

only business
Legend Member
Konular
727
RC Point
0
Bu yazımızda C# ile Bilgisayar Adı ve IP Adresi‘nin bulunmasını gösteren bir uygulama gerçekleştireceğiz.Örneğimizde C# Windows Form Application’ da yeni bir proje oluşturarak başlıyoruz.

Formumuza 2 adet Label ekliyoruz. Label1′ de Bilgisayar adını Label2 de ise Ip adresini göstereceğiz. Bu işlemleri Form_Load olayında yani Form yüklendiğinde gerçekleştireceğiz.

Öncelikle;

Kod:
using System.Net;
ekliyoruz.Daha sonra Form_Load event’ına

Kod:
private void Form1_Load(object sender, EventArgs e)
        {
            string bilgisayarAdi = Dns.GetHostName();
            label1.Text = "Bilgisayar Adı: " + bilgisayarAdi;
            string ipAdresi = Dns.GetHostByName(bilgisayarAdi).AddressList[0].ToString();
            label2.Text = "IP Adresi "+ipAdresi;
        }

Beğendim12

Ertufan

Confirmed Memb.
Konular
8
RC Point
0
Dur şunu bizim hocaya atam da ip adresini txt ye düşürem :D

Bersillll

Super Member
Konular
13
RC Point
0
Arkadaşlar Bu Kötü Bişey. Lürfen Yapmayın Başınıza Çok Kötü Şeyler Gelebilir Ve Aileniz Bilgisiyarınızı Elinizden Alabilir Ve Hapse Girebilirisiniz İnanmayan Varsa Yapabilir Ve mesela çoçuk hapsine girdiniz aileniz sizin için evde hep ağlıyor düşünsenize valah arkadaşlar yapmayınız vee biliyorum bura bilgi ve hile sitesii ve (kurucular veya mod admin vb.) beni banlarsanız sizin fikriniz bu suçları yapıp hapse giren çoçuklar var internete yazın çıkar neyse herkeze iyi tatiller görüşürüz ..

Ertufan

Confirmed Memb.
Konular
8
RC Point
0
Arkadaşlar Bu Kötü Bişey. Lürfen Yapmayın Başınıza Çok Kötü Şeyler Gelebilir Ve Aileniz Bilgisiyarınızı Elinizden Alabilir Ve Hapse Girebilirisiniz İnanmayan Varsa Yapabilir Ve mesela çoçuk hapsine girdiniz aileniz sizin için evde hep ağlıyor düşünsenize valah arkadaşlar yapmayınız vee biliyorum bura bilgi ve hile sitesii ve (kurucular veya mod admin vb.) beni banlarsanız sizin fikriniz bu suçları yapıp hapse giren çoçuklar var internete yazın çıkar neyse herkeze iyi tatiller görüşürüz ..
kankam bunun suçla alakası yok isteyen istediğini yapar kod dediğin önü açık kimse kimseye karışamaz o hapse giren çocuklarda etiket olmasaymış biz işimizi gizli yapıyoruz etiket değiliz yani korkma sen

Rakshata

Active Member
RC Point
0
Doğru anladıysam, bilgisayar adını ve ip'yi almak için programın ip adresi alınmak istenen bilgisayardan çalıştırılması gerekiyor öyle değil mi?

Lames

back-end developer
Ultra Member
Konular
32
Web sitesi
lames.cf
RC Point
0
her zaman değişebilen bir numara ile en fazla yaşadığı şehri öğrenebilirsin burada abartılacak bir şey yok