Format Yararları-Zararları

celik456

Super Member
Konular
25
RC Point
0

Format Atmanın Yararları & Zararları​

Format atmak bir gereksinim gibidir. Aslında tam olarak format atın veya atmayın gibi kesin şeyler söylemek çok doğru olmaz. Format atmak yerine göre karar verilmesi gereken ve ihtiyacınız olduğunda çekinmeden yapılması gereken bir işlemdir. Faydaları ve zararlarını değerlendirecek olursak

Faydaları arasında bilgisayarın hızlanmasını ve varsa virüslerden temizlenmesini sağlamaktadır. Biraz açıklayacak olursak biçimlendirme sonucu cihazın sanal belleğinde biriken datalar temizlenmiş olur. Sonuç olarak bilgisayar sanal belleğinde tuttuğu gereksiz bilgilerden kurtulur ve daha iyi bir performans sağlar. Virüslerden kurtulmak amacıyla yapılıyor olması da önemli bir faydadır.

Zararları
arasında ise bu işlemin sürekli yapılması sonucu diskimizin üzerine yazılıp silinin datalar diskimizin her seferinde biraz daha yıpranmasına neden olur. Bu durum çok Büyük bi olay değildir fakat çok çok format atmanızı önermem

tennyson8

Super Member
Konular
2
RC Point
0
Benim yaptığım hatalardan biri sürekli format atmak oldu diskim bozuldu bilgisayarı açınca oyunda falan zırr zırrr sesler geliyor gerek duymadığınız sürece asla formata bulaşmayın gerçekten disklere zarar veriyor

mur4tthx

Super Member
Konular
5
RC Point
0
hef hafta format atıyorum 7 yıllık hddye kral takıntım vardıönceden hergün atıytordum

celik456

Super Member
Konular
25
RC Point
0
Benim yaptığım hatalardan biri sürekli format atmak oldu diskim bozuldu bilgisayarı açınca oyunda falan zırr zırrr sesler geliyor gerek duymadığınız sürece asla formata bulaşmayın gerçekten disklere zarar veriyor
Dostum Bilgisayara format atinca hızlanır flan filan ama diske zarar verdiği için bunları uzman biri olarak Kendin virüslerini silmen lazım o bilgisayarla devam ediceksen hiç format atma bence

ycsadas

Super Member
Konular
3
RC Point
0
+ pc hizlanir ve adam gibi calisir viruslerden arinir
- eger oyunlari kaydetmediysen bitdi yeniden indirecen ve pc uygulamalari yeniden indirecen tabi bi disk kaydedersen skıntı olmaz